simona5r simona5r komentáře u knih

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Zatím nejslabší díl. Zbytečně zdlouhavé popisy, místy velmi nudné.

14.02.2016 3 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Posloucháno jako audiokniha - Martin Stránský je v roli narátora prostě úžasný, skvěle člověka vtáhne do děje! Děj opět skvěle promyšlený, až do konce jsem tajila dech a fandila Lisbeth, aby to přežila.

23.01.2016 5 z 5

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Jako oddechovka, u které člověk nemusí přemýšlet, je knížka fajn. I když mi bylo jasné, jak to dopadne, na konci knížky jsem byla ráda, že můj odhad byl správný. Happy endy mám prostě ráda :-D Co bych chtěla pochválit, je poukázání na to, že svět online není vždy takový, jak na první pohled vypadá.

06.01.2016 2 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Tak, jak mě nadchnul první díl, tak druhý mě hodně zklamal. Ani jsem tu knížku nedočetla celou (a to se mi moc často nestává).

23.07.2014 1 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Dan Brown nezklamal. Jako vždy dočtení 1 kapitoly láká začít číst hned tu další. Vše se odehrává v 1 den a zápletky jsou občas překvapující. Jen místy bylo podle mě zbytečně moc popisů míst, ale aspoň jsem si mohla pěkně představit místo děje.

06.01.2014 5 z 5

Falešná stopa Falešná stopa Jilliane Hoffman

Téměř do poslední chvíle člověk přesně neví, jak celá kniha skončí :-)
Jen škoda, že název knihy odhaluje až moc.

12.08.2013 4 z 5

Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly Adele Faber

Kniha, ke které se budu určitě ještě často vracet. Samozřejmě ne všechno na všechny funguje, ale inspirace je zde veliká a hodí se v komunikaci nejen s dětmi.

28.12.2020 5 z 5

Karamelová džungle Karamelová džungle Tereza Salte

Upřímně klobouk dolů, že Terez dokázala odhalit soukromých věcí, byť s krásným cílem inspirovat ostatní. Nejvíc bude kniha bavit asi její "followery", ale myslím, že by se díky knize mohlo najít i spoustu nových sledujících.

15.12.2020 4 z 5

1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo 1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo Vendula Borůvková

Úžasná kniha pro děti přibližující blízkou historii nenásilnou a zajímavou formou. Ač nejsem cílová skupina, čtení jsem si i tak užila.

08.10.2020 5 z 5

Trny v čase Trny v čase Jan Tomeš

Filozofií a myšlenkami protkané setkání se zajímavým koncem. Asi v půlce mě opakujicíc se filozofování začalo nudit a moc se mi nechtělo číst dál, ale jsem ráda, že jsem vydržela až do konce, protože to celou knihu krásně uzavřelo.

14.09.2020 4 z 5

Vina Vina Ferdinand Von Schirach

Nejsem moc povídkový typ, takže se mi kniha špatně hodnotí. Některé povídky byly až mrazivé, pár jich bylo v porovnání s tím takových nijakých. Ale když si člověk uvědomí, že se vše zakládá na pravdě, tak pak člověk vidí tu realitu a v koutku duše tuší, že by se to mohlo stát i jemu.

07.04.2020 4 z 5

Můj svět Můj svět Peter Sagan

(audiokniha) Zpočátku mi přišli některé detailní popisy závodů nudné a zdlouhavé, ale nakonec jsem si je i oblíbila. Nahlídla jsem díky knize do zákulisí profesionální cyklistiky.

17.02.2020 4 z 5

Láska v řadě 27 Láska v řadě 27 Eithne Shortall

Jsem teprve ve 3. kapitole a přestože jsem nečekala nic oduševnělého, tak knihu odkládám a nedočítám. U oddechovky mi musí čtení samo plynout a ne že se musím do čtení nutit.

01.01.2020

Zlá krev Zlá krev John Carreyrou

(audiokniha) Mé první seznámení s tímto případem, o kterém jsem doteď neslyšela. Neuvěřitelné až dechberoucí, jak dlouho dokázala Holmes klamat tolik lidí. Možná klamala i sama sebe.

21.12.2019 4 z 5

Na výletě s Mary Poppins Na výletě s Mary Poppins Héléne Druvert

Krásně graficky zpracovaná kniha, úplné pohlazení po duši. Škoda jen že text tak výrazně pokulhává. Uměla bych si představit veršované příběhy. Uvidíme, jak se bude kniha líbit dcerám, ale zatím jsou na ni ještě malé.

30.11.2019 3 z 5

Denik Ostravaka 2 ... eště mě nědostali Denik Ostravaka 2 ... eště mě nědostali Ostravak Ostravski

Nebýt čtenářské výzvy, tak knihu nečtu. Pobavila, občas jsem se smála i nahlas.

12.11.2019 3 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

(audiokniha) Lisbeth a Mikael jsou moje srdcovka. I když mi přišlo, že akčnost tentokrát trochu vázne, tak jsem si poslech v podání Martina Stránského moc užila.

08.10.2019 4 z 5

A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Kniha, která vám rozšíří obzory o autismu.

08.04.2019 5 z 5

Poslední dny Rabbit Hayesové Poslední dny Rabbit Hayesové Anna McPartlin

Při čtení jsem často pociťovala smutek a lítost, ale zároveň spoustu povzbuzení a také radosti. Je moc důležité žít přítomností, na což se v dnešní uspěchané době hodně zapomíná.

22.03.2019 4 z 5

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Kniha, jak název vypovídá, je plná osobních názorů Margit na zdravý životní styl. Základ je velmi jednoduchý, v knize se velmi často opakuji, což už mě dost nebavilo, ale na druhou stranu, opakování je matka moudrosti. Přestože se o toto téma zajímám a mnoho již vím, přesto pro mě bylo v knize několik překvapujících zjištění a podnětů k zamyšlení.

27.01.2019 4 z 5