Slávka 1970 Slávka 1970 komentáře u knih

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Nádherně napsáno! Kouzelně vymyšlen a propleten příběh tří generací.

"Tři je číslo času. Což nehovoříme o minulosti, současnosti a budoucnosti? Tři je číslo rodiny. Což nehovoříme o matce, otci a dítěti? Tři je číslo víl a skřítků. Což je nehledáme v dubu, popelu a trní? Proto musím mít tři prameny, abych mohla uplést kouzelný cop."

Obdivuji fantazii a "um" paní Kate Morton! Můj třetí román od ní a i tento si ráda zopakuji!

03.05.2023 5 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Úžasné! Nemám ráda četbu z doby válečné, ale tento příběh byl tak krásně spletitě a napínavě vymyšlen, napsán nádherným bohatým literárním stylem, že jsem nemohla přestat číst. Spleť romantiky, lásky, bolesti a smrti, propracováno do nejmenších detailů, celým příběhem se prolíná jakési tajemno, a když se blíží konec, už už si myslíte, že víte, jak to dopadne a ejhle.....překvapení, všechno je jinak. A ještě hezčí. Obdivuji paní spisovatelku. Jdu shánět další její knihu.

28.12.2021 5 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Nádherná knížka! Po všech a na všech stránkách! Přečetla jsem ji hned podruhé a vychutnala si ji ještě více. Čtení této knihy je takové pohlazení po duši. Poučí, pobaví, má hloubku myšlenky a sílu psaného slova. Krásně napsáno i přeloženo. Určitě patří mezi mé TOP TEN knihy :-)

19.07.2016 5 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Nádherná nadčasová knížka. Četla jsem jí dětem v družině a překvapivě...líbila se jim stejně, jako mně kdysi.

06.12.2017 5 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Historický román s velkým R! Krásné literární dílo! Jak tohle někdo dokáže vymyslet a sepsat...... smekám, obdivuji a doporučuji! 926 stran a ani jedna nudná nebo nezajímavá. Na Pilíře země a na Kena Folletta jen tak nezapomenu. Řadím mezi svých TOP TEN :-)

24.08.2015 5 z 5

Zmizelá Šumava s Emilem pěšky Zmizelá Šumava s Emilem pěšky Emil Kintzl

Mohu jen potvrdit a podtrhnout komentář pode mnou. Jsem na tom úplně stejně.

01.08.2022 5 z 5

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích 1. Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích 1. Vítězslava Klimtová

Je mi 52let, dítko velké, vnoučátka žádná, tak si čtu tuto knihu sama pro sebe už podruhé :-) Za chvíli těm krásným bytostem a nádherným ilustracím ráda uvěřím :-) Vy ne?
Že by mohla přijít pandemie a válka až k nám domů, jsme také nevěřili...

16.07.2022

Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Jsem ohromena! Moje první kniha od této autorky a moje první takto "šíleně" obsáhlá rodinná sága. Vůbec jsem nevěřila, že knihu přečtu, nalákalo mne téma kolonizace Afriky. Ihned jsem se začetla do nádherného spisovatelčina umění - smekám před paní Wood. Doporučuji!

12.12.2016 5 z 5

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Mám ráda cestopisy, Anglii i anglické neděle.....to vše po přečtení Anglických listů ještě více! I když Čapek, alespoň to třetí, zcela naopak :-) Krásný literární styl podtržen vlastními ilustracemi. Čapek psal tyto cestopisy v roce 1924 a i dnes je to čtivé, záživné, humorné a poučné zároveň. Smekám a doporučuji! Knihu jsem zařadila mezi mých TOP TEN.

07.12.2013 5 z 5

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Nádherně napsáno, Barbara Wood umí. Umí psát do hloubky myšlenky, vykreslit postavy i dobu. Těžké téma v těžké době, nedalo se ale nedočíst. Nevěřila jsem, že ten dlouhý a smutný příběh dám, ale vtahla mne do děje a nelituji! Vydržte taky! Myšlenka na konci příběhu je překvapivá, pozitivní a inspirativní. Teď si dám nějaký komiks na odlehčenou :-)

19.09.2022 5 z 5

Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Krásně napsáno, nádherný literární styl, který mne u čtení tohoto složitého a spletitého románu udržel až do konce. Tajemný příběh kolem jednoho starého sídla a mnoha osob v několika časových liniích. Často jsem se v příběhu ztrácela a musela se dost snažit vyznat se v postavách, ale v závěru se mi vše propojilo a vygradovalo v úžasný pocit z poetického tajemného a krásného románu :-). Smekám před paní Spisovatelkou! Hned po přečtení mám chuť začít znova a vychutnat si tuto KRÁSNOU LITERATURU bez přemýšlení, jen pro její styl.

03.02.2021 5 z 5

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Za krásný sloh a styl vyprávění si Pana spisovatele Zafóna zařazuji do oblíbených autorů a těším se na poslední díl Pohřebiště zapomenutých knih. Tu poslední hvězdičku si nechávám nakonec, tak snad to vyjde :-).

03.04.2020 4 z 5

Skála Skála Peter May

Konec knihy naprosto úžasný, příběh a napětí graduje až do poslední stránky a možná i za ní?? Zalíbil se mi styl psaní pana Maye, střídání dvou časových rovin mne přinutilo vždy k většímu soustředění a udělalo knihu zajímavější. Poslední třetinu jsem četla jedním dechem! Avšak nemohu zapomenout na tak nějak prázdný začátek knihy, dlouho mi trvalo, než jsem se začetla. Možná vina na mé straně, to poznám jedině, až si knihu jednou zopáknu... Dnes za ten těžkopádný rozjezd příběhu ubírám hvězdičku.
Ilustraci na obálce vidím po přečtení jako dost pěknou :-) !
Žánr bych nazvala více psycho-románem, než detektivkou a se stejným očekáváním půjdu i do druhého dílu.

06.10.2015 4 z 5

Hotel Sacher Hotel Sacher Rodica Doehnert

Film jsem neviděla, ale po přečtení této knihy, to ráda změním. Čtením jsem se zlehka a svižně přenesla do doby císaře Franze Josefa I.. Díky seznamu postav uvedených v úvodu, jsem se při četbě vždy rychle zorientovala a mohla si užít příběh plný lásky i smrti. Jemně a s citem napsáno, takže lásky jsem tam viděla mnohem více. Oddychové čtení k nedělní kávě a čokoládě :-)

16.10.2021 5 z 5

Příběhy stromů Příběhy stromů Peter Wohlleben

Krásná kniha o úžasných bytostech = nejsme tu sami a buďme za to rádi!
Originální název knihy Bäume verstehen = ROZUMĚT STROMŮM je přesnější.

01.10.2021 5 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Už u Skály mi trvalo se začíst, u tohoto dílu mi to trvalo až do poloviny knihy... Styl psaní pane Maye je velmi zajímavý, ale příběh mne až tak neoslovil. Nevím, půjdu-li do třetího dílu.

03.10.2016 3 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Pro Aneri 78: Jste si jistá, že jste přečetla celou knihu?? To co uvádíte jako zklamání na závěr knihy, se odehrává od stránky 639 a zbývá ještě dobrá tlustá třetina - kniha Pilíře země má 926 stránek! Jak dopadli Jack a Aliena nebudu prozrazovat = spoiler. Knihu jsem dočetla předevčírem, byla to opravdu nádhera a byla by škoda, kdyby Vás někdo o 300 stránek ošidil :-)

26.08.2015 5 z 5

Amazonie a řeky příběhů Amazonie a řeky příběhů Vladimír Plešinger

Myslela jsem, že budu číst cestopis, u této knihy jsem však poznala pravý rozdíl mezi cestopisem a místopisem. Dokonale posbírané a sestavené informace o dávných cestách a výpravách po Amazonii, o jejím objevování a o všech významných osobnostech, kteří se podíleli na poznávání tohoto "kousku" naší planety. Doporučuji všem, kteří si chtějí rozšířit a ucelit znalosti o Amazonii. Já však ubírám jednu hvědičku, neboť pro mne bylo v knížce dost úseků, které byly až moc podrobné a musela jsem je brát rychločetbou, neb hlava by mi to už nepobrala :-). Přeci jen od čtení kromě poučení očekávám i odpočinek a vykouzlení alespoň malého úsměvu na rtu :-). Toto je moc vážná literatura faktu. Přesto děkuji za tolik zajímavých informací, doufám, mi alespoň některé utkví v hlavě. Na knihu ani autora nezanevřu! Naopak, smekám před jeho pílí, trpělivostí a sebekázní!

05.02.2015 4 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Nádherné, úžasné, skvělé! Smekám před paní Rowling - ta fantazie a umění vykreslení příběhu i postav...geniální! Z prvních tří dílů nejlepší, už se těším, co bude dál :-)

22.04.2014 5 z 5

Dámský klub půlnočního plavání Dámský klub půlnočního plavání Faith Hogan

Zalíbil se mi název....chodit o půlnoci plavat mi připadá jako bezva nápad :-) Sama jsem to zažila jen jednou a do dnes si to pamatuji! I styl psaní na prvních stránkách se mi zalíbil, takže už mám knihu doma a moc se těším na příběh!

26.07.2023 5 z 5