Slávka 1970 Slávka 1970 komentáře u knih

Než stromům dojde dech Než stromům dojde dech Peter Wohlleben

Tentokrát bylo na mně informací až moc. Většinu knihu jsem prolétla rychločetbou. Doporučuji spíše lesákům a odborníkům, pro pouhého obdivovatele přírody doporučuji dávkovat opravdu po troškách.

25.10.2022 4 z 5

Francouzky zrají jako víno Francouzky zrají jako víno Mireille Guiliano

Příjemné, klidné, jednoduché.

28.04.2022 3 z 5

Dobrý a ještě lepší život Dobrý a ještě lepší život František Nepil

Souhlasím s Radulilinkou (viz.níže). V knize je spousta nějakých příběhů a vyprávění. Prodrala jsem se tím, ale i témata která mne zaujala, rychle zklamala stylem. Žádný pěkný podčárník=fejeton jsem tu neobjevila. Chce-li si někdo přečíst krásné fejetony, doporučuji Rudolfa Křesťana.

06.04.2022 1 z 5

Háčkovaná zvířátka Háčkovaná zvířátka Verena Woehlk Appel

Inspirativní.

21.03.2022 5 z 5

Příběhy šumavských křížků Příběhy šumavských křížků Stanislav Schneedorf

Děkujeme pane Schneedorf!

16.11.2021 5 z 5

Hovory s doktory - 12 pohledů na zdraví, lásku, víru… a život Hovory s doktory - 12 pohledů na zdraví, lásku, víru… a život Barbara Nesvadbová

Zajímavé, inspirativní čtení. Pro mne + pěkný osobní zážitek na autogramiádě knihy v Luxoru.

07.05.2020 5 z 5

Na Leopardí skále Na Leopardí skále Wilbur Smith

Nádherná autobiografie, krásná kniha! Mohu doporučit. Mně pan spisovatel nalákal k přečtení nějakého jeho románu.

17.12.2019 5 z 5

Knihožrouti Knihožrouti Klára Smolíková

Krásně vymyšlená a udělaná kniha! Doporučuji všem malým čtenářům!

18.07.2019 5 z 5

Casanova v Čechách Casanova v Čechách Vítězslav Tichý

Moc hezky zpracované téma :-)

16.05.2019 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Pro mne špatná volba. Nebo ve špatném čase.

29.08.2018

Madagaskar náš osudový Madagaskar náš osudový Monika Vacková

Některé pasáže popisu cesty byly na mne zbytečně zdlouhavé. Kniha má však mnoho krásných "trefných" fotografií, které nám Madagaskar opravdu přiblíží. Pěkně vypracovaná je také příloha o národních parcích. Za mně, za plný počet!

08.07.2018 5 z 5

Madagaskar - laboratoř bohů Madagaskar - laboratoř bohů Romana Rybková

Nádhera! Pokochala jsem se nádhernými fotografiemi nádherného přírodního bohatství naší planety :-)

08.07.2018 5 z 5

Sedm démonů Sedm démonů Barbara Wood

B. Wood píše krásně, příjemně se čte, když chcete něco nenáročného, ale příběh tentokrát nic moc. Snad další bude pro mne zajímavější.

11.06.2018 3 z 5

Jako husa do flašky Jako husa do flašky Rudolf Křesťan

Hodně lehké čtení, tak jak fejetony mají být. Poutavé, úsměvné a ze života. Mohu jen doporučit!

24.03.2017 5 z 5

Svět hor Svět hor Jan Štursa

Krásná "obrázková" kniha! Jsem teprve ve třetině, ale už vím, že bude patřit do mých nej. Nádherné fotografie přehledně a poučně doplněny mnoha informacemi, které poučí, potěší a připomenou krásu hor i pomíjivost tohoto Světa.

31.01.2017 5 z 5

O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Ne a ne se začíst do této knihy.....zkusím jindy, nebo daruji....

30.11.2016 1 z 5

Pilates - Tělo v pohybu Pilates - Tělo v pohybu Alycea Ungaro

Doporučuji všem :-) Pěkně sestavená kniha, dle které každý doma sám, nebo na dlouhé pracovní cestě jako já, může dělat Pilates i bez cvičitelky!

09.10.2015 5 z 5

Jak jsem sebrala odvahu Jak jsem sebrala odvahu Barbora Šťastná

Moc pěkné lehké čtení do horkého léta pro ženy středního věku :-) Trefné, humorné, k zamyšlení nad sebou sama... Jestli máte také pocit, že stárnete, tloustnete a lenivíte, tak tato kniha Vám dodá odvahu, přiznat si, že je to opravdu tak :-)
Líbí se mi i přebal a grafika knihy a najdu-li v příští knize paní Šťastné nějaké ilustrace i uvnitř, budu jen ráda! Každopádně kniha mne nalákala i na její prvotinu!
P.S. Už vím, co koupím kamarádkám, tento výtisk zůstane v mé knihovně :-)

15.08.2015 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Oproti předchozím dílům ubírám jednu hvězdičku. Nápad i vypracování pěkné, avšak stran už to mělo víc, než mi u tohoto žánru stačí. Před dalším dílem si dál chvilku pauzu od Harryho.

22.01.2015 4 z 5

Anatomie vraždy Anatomie vraždy Imogen Robertson

Díky tomu, že jsem knihu četla návazně hned po prvním díle (Nástrojích temnoty), jsem se v množství postav orientovala, ale číst tuto knihu nenávazně nedoporučuji. Hodně se mi líbí styl psaní paní Robertson, precizní slovíčkaření i stavba vět. Ale příběh samotný se mi tentokrát až tak nezalíbil. A hlavně, příběh mi přišel až zbytečně se roztahující do mnoha stran daleko od hlavní linie děje. Tak nějak překombinované :-(. Proto hodně ubírám na hodnocení oproti zbývajícím dvěma knížkám této skvělé spisovatelky. Přesto doufám, že píše dál :-)

10.11.2014 3 z 5