Slůník

Děj má spád, pomohl pohled dalších postav - určitě zlepšení oproti 1. dílu.

Za mě velmi dlouhý rozjezd, styčné body s řadou dalších young adult dystopií, narozdíl od některých z nich slabší tah na bránu.

Dokonale vybudovaná atmosféra švédského ostrova, poněkud překotný závěr.

Martinova představivost zřejmě nemá hranice, v knížce ale doslova chybí světlo.

Vracet se ke čtení této knihy bylo jako vstupovat do osvěžujícího říčního proudu. Kromě velmi živého příblížení doby Viléma Dobyvatele nadčasově vypovídá o síle lásky a tolerance.

Když si čtenář zvykne na autorův způsob vyjadřování (mně to zabralo asi polovinu knihu) - těžko říct, zda je tomu tak i v originále - docela zábavné čtení.

Závěr tetralogie, která by podle mého názoru byla mnohem zajímavější v 1 svazku.

Paradoxně ač kniha žádný rozjezd nemá, ocitnete se hned uprostřed akce, čtenářský rozjezd mi trval poměrně dlouho. Nakonec to ale stálo za to a opravdu mě zajímá, kam se v dalších dílech děj posune.

Seriál jsem viděla dřív, než jsem četla knihu, ale jak jsem doufala, kniha umožňuje víc poznat, co hrdinka prožívá.

Název knihy plně odpovídá - autor odvedl spoustu práce při vytěžování pramenů, české verzi by neškodila důkladnější redakce.

Ve spojení s poslechem přiloženého CD pro fanoušky k nezaplacení...

Opět nádherné ilustrace, na čtení s dětmi jako stvořené.

Nebyla jsem si jistá, ale "dostal" mě popis posledních chvil s milovanou fenkou...