Slůník

Všeho v této knize je nějak moc, nebylo se čeho chytit. Nakonec z toho vychází nejzajímavěji přízračný Pán Bhrudwy, což asi nebylo autorovým záměrem...

Bylo nutné přenést se přes způsob, jakým se autorka rozhodla příběh ústředního páru vyprávět, ale rozhodně to byl příběh, který si být vyprávěn zasloužil.

Kniha se moc dobře četla, ale autorka honila příliš mnoho zajíců, které neměla šanci chytit.

Ve světě 12 kast a jejich různorodých schopností bylo občas těžké se zorientovat, ale postava Fie spolehlivě zvládla udržet pozornost a ze zacházení s Vránami šel mráz po zádech. Fantaskní svět s tak aktuálními problémy a myšlenkami!

Reportážní charakter, spousta zajímavých podrobností.

Trošku těžší se ztotožnit s hlavními postavami, autor detailně líčí drsný život na moři.

Kniha možná příliš rychle spěla k tomu správnému závěru, ale poskytla jiný úhel pohledu na Gileád, který vlastně dobře koresponduje s vývojem v seriálu.

Autorka se sympaticky snaží o realistický popis žoldnéřského života, pro mě ale příliš podrobně, do dalšího dílu se pouštět nebudu.

Není radno číst s prázdným žaludkem - vůně skořice je neodolatelná!

Potěšilo by alespoň chronologické uspořádání střípků ze života jedné americké středostavovské rodiny 19. století. Nic víc kniha nenabízí.

Neznalost předcházející trilogie nevadí, prolínání tří rovin příběhu je osvěžující.