Slůník komentáře u knih
Autorky přiměly hrdinku zamyslet se nad směřováním jejího života hodně specifickým způsobem, přesto je přiběh uvěřitelný a postavy veskrze sympatické. Strýčka Bennyho bych přála každému.
Zážitek pro dítě, ale pro dospělého snad ještě víc. Témata manipulace, rozdělené společnosti, strachu z neznámého, předsudků... A ačkoli to asi nezní moc vánočně, stane se tato Haigova trilogie mým vánočním evergreenem.
Krásně vypravená knížka, díky skvělým ilustracím a nekomplikovanému jazyku věřím, že s ní uspěju u synovce, který čtení moc nedá - zatím!
Je poznat, že šlo původně o filmový scénář - film by se určitě zařadil k mým vánočním stálicím. Vánoční jednohubka s přesahem - odsoudit je snadné, pochopit těžší...
Ráda bych rozklíčovala, jestli je i druhý příběh více provázaný s prvním a třetím, nebo má jít zkrátka o ukázku práce pana Hirasaky. Na to jsem nepřišla, ale každopádně je to knížka originální, půvabná a jemná, přes opravdu těžká témata, jež uchopuje.
Trochu mi trvalo si zvyknout na způsob vyprávění - chronologické memoáry opravdu nečekejte. Postupně se mi ta živelnost zalíbila, kniha nabídla spoustu dojemných i inspirativních momentů.
(SPOILER) Milá oddechovka. Vynalézavý popis scén intimního charakteru už by byl bonus, takto neurazí, ani nenadchne.
Sympatické postavy, krásné prostředí. Inspirativní příběh, kterému chybí pouze vynalézavěji popsaná intimní scéna.
Autorka se poctivě snažila dát dohromady všechny možné zdroje a tak trochu se v tom utopila. Kniha tudíž neposkytuje úžasný čtenářský zážitek, ale spoustu zajímavých informací rozhodně ano.
Celý týden, který jsem s touto knihou strávila, jsem byla depresivní a podrážděná. King své postavy vystavil mezní situaci, jenže ďáblík stále špitá do ouška, že přesně takoví, jak nás popisuje, jsme. Není to dobrý pocit. Knížka je výborně napsaná, ale číst ji znovu by byl čirý masochismus.
Trochu jiná vánoční romance - hrdinka je opravdu příšerná povaha, ale kdo z nás nemá nějakého kostlivce ve skříni?
Na samozřejmost magie v životě městečka jsem si chvíli zvykala, ale nakonec zapůsobila a fungovala.
Pár let před četbou knížky jsem několik dní v Římě strávila - autor přesně zachytil atmosféru.
Příběh jako vyborný mix humoru a dojetí stojí za 5 hvězdiček - 1 dolů je pouze za chyby v textu.
Neodbytně se hlásící myšlenka, že skutečnost je ještě mnohem horší...
V románu hodném tohoto označení jsem našla působivé popisy skutečného Divokého západu a jako hlavní téma nedostatek laskavosti - ať k sobě samému či k druhým.
Dovedu si představit, že v určité životní fázi dokáže tato kniha nasměrovat k smysluplné cestě.
Tato edice mě naučila číst povídky, ale v této sbirce bohužel žádná trefa do černého.