Slůník Slůník komentáře u knih

Život ptáků Život ptáků David Attenborough

Knihu doprovázejí nádherné fotografie. Je to důstojný úvod do fascinujícího ptačího světa.

16.03.2025 5 z 5

Zámek Rackrent Zámek Rackrent Maria Edgeworth

Pohled na nablýskané aristokratické způsoby očima někoho z chudší vrstvy je určitě zajímavý. Chybí postava, která by k sobě přitáhla pozornost.

16.03.2025 3 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Bála jsem se zklamání, ale jsem přesně v té skvělé fázi, kdy se nemůžu dočkat dalšího dílu a nechci, aby to skončilo. Propracovaný svět a skvělá hrdinka by za mě fungovaly i bez erotické linky.

15.03.2025 4 z 5

My dva na Měsíci My dva na Měsíci Alice Kellen

Zdařilá romance s překvapivými zvraty.

04.03.2025 4 z 5

Velká očekávání Velká očekávání Rosalyn Eves

Už po pár stránkách jsem se v knížce cítila jako doma. Plný počet hvězdiček nedávám pouze skrz drobné chyby v textu, zejména záměny postav.

01.03.2025 4 z 5

Ke hvězdám a ještě dál Ke hvězdám a ještě dál Marilyse Trécourt

Seberozvojová knížka zabalená do příběhu funguje - na počínání hrdinky sledujeme, co se dá pokazit i jak se dá prací na sobě život zlepšit.

23.02.2025 3 z 5

Věk nevinnosti Věk nevinnosti Edith Wharton

Tolik lidí, které buď ani nenapadne, že by mohli žít po svém, nebo je to napadne, ale stejně na to nedojde... Knížka mi připomínala seriál Pozlacený věk těmi jasně určenými hranicemi, co je společensky přijatelné a co už ne. Obálka jejímu obsahu absolutně neodpovídá.

22.02.2025 4 z 5

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Potvrdila jsem si, že thrillery nejsou můj žánr. Přesto musím ocenit, že mě knížka udržela, ačkoli jsem samozřejmě dřív viděla film.

15.02.2025

Mladí páni v kamaších Mladí páni v kamaších Pelham Grenville Wodehouse

Kouzelnou součást knížky tvoří ilustrace Adolfa Borna, ty jsou zážitkem samy o sobě. Plus autorův suchý humor - nepobírám, kam na všechny ty neuvěřitelné historky chodil. Dohromady báječná a chytrá oddechovka.

14.02.2025 4 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Ano, s vědomím autorova konce se to čte hůř - škoda, že v nejdůležitějším zápase svého života prohrál...

14.02.2025 3 z 5

Těší mě, Agneta Těší mě, Agneta Emma Hamberg

Stojí za to hledat místo, kam patříte, a žít naplno a beze strachu - pro mě hlavní poselství této knihy.

12.02.2025 5 z 5

Nezlomní: Prošli džunglí, aby našli nejlepšího přítele Nezlomní: Prošli džunglí, aby našli nejlepšího přítele Mikael Lindnord

U filmu jsem plakala, knížce už se to nepovedlo. Jednak jsem se špatně orientovala ve střídání časových rovin, jednak autor není spisovatel. Nic to nemění na tom, co dokázal.

08.02.2025 3 z 5

Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Mně by současnost Ruby stačila, připadalo mi, že historické části chybí humor a nadhled, který je jinak autorčinou silnou stránkou. Kniha jednoznačně funguje jako pozvánka do Paříže.

28.01.2025 4 z 5

Hodně štěstí, zdraví Hodně štěstí, zdraví * antologie

Široké téma umožňuje různorodost námětů, takže je tato sbírka hodně pestrá. Každý autor využil prostor povídky po svém, všechny pro mě byly zajímavé.

25.01.2025 4 z 5

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Na nový vánoční titul autorky, jejíž Vánoce na skotském hradě jsem si zamilovala, jsem se moc těšila. Knížka je ale šitá příliš horkou jehlou, nedotažená.

22.01.2025 3 z 5

Farma zázraků Farma zázraků B. K. Borison

S knížkou jsem si příjemně prodloužila vánoční dobu, má krásnou sváteční atmosféru. Ubrala bych na hrdinčině sebezpytu, i když pro něj mám plné pochopení.

19.01.2025 4 z 5

Živá planeta: Síť života na Zemi Živá planeta: Síť života na Zemi David Attenborough

Křehkost ekosystémů a náš vliv na ně - napsáno poeticky a poutavě.

12.01.2025 5 z 5

Láska k Vánocům Láska k Vánocům Karen Schaler

Knížka volně navazuje na Vánoční tábor, což by samozřejmě nevadilo, podobných motivů je tam však za mě přespříliš a stačí si přečíst pouze jednu z těchto knih.

12.01.2025 3 z 5

Nadělení před Vánocemi Nadělení před Vánocemi Kate Stewart

Vánoce a rodinné vazby v knížce fungují perfektně, romantická linka ke konci ztrácí uvěřitelnost.

06.01.2025 4 z 5

24 dní do Vánoc 24 dní do Vánoc Michala Ries

Hrdinka, která se dokáže těšit z vánoční nálady i v nákupáku a raduje se ze všech klasických vánočních klišé tak půvabně a neodolatelně, byla přesně tím, co jsem aktuálně potřebovala.

04.01.2025 5 z 5