Smiragl Smiragl komentáře u knih

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha mne zklamala. Líbila se mi kombinace "podivných" fotografií a příběhu vystavěného okolo nich, ale postupně celý děj sklouzl do jakéhosi sci-fi pro dospívající... Ke konci mne to už dost nudilo.

16.04.2015 2 z 5

Ptačí sněm Ptačí sněm Petr Sís

úžasné, úžasné, úžasné!

31.01.2015 5 z 5

U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

kniha splnila má očekávání - nebyla mou první od tohoto autora. Četla se příjemně, vychutnávala jsem si ji po malých kouscích.

19.01.2015 4 z 5

Krvavá komnata Krvavá komnata Angela Carter

Výborná knížka - známé pohádky jsou zde poněkud přepracované, často feministicky laděné, vždy ale vtipné.

18.07.2011 5 z 5

Čas žen Čas žen Jelena Čižova

Málokdy se dostanu k současné ruské literatuře, tak většinou nemám vysoká očekávání. Nicméně Čas žen mě opravdu nadchl a s chutí jsem se přenesla do Ruska nedávné doby.

16.02.2018 4 z 5

Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Po dočtení mám sto chutí jít hledat své cikánské kořeny a napojit se na celou širokou rodinu :D ale vážně, kniha je to krásná, čtivá, možná trochu naivní, ale to jí rozhodně neubírá na atraktivitě.

10.01.2018 5 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

občas si člověk může dovolit ponořit se do ne příliš hlubokomyslné literatury, ve které je většina věcí jasná hned od začátku a která je plná klišé. Jen to nesmí být moc často, aby si nepokazil vkus :D

17.11.2017 3 z 5

Zpocená záda Zpocená záda Sára Saudková

Koukám, kolik negativních komentářů má tahle kniha. Mě docela bavila, hlavnímu hrdinovi jsem chvílemi hodně rozuměla (ne, že bych jeho chování schvalovala, to zase ne), líbily se mi autorčiny vstupy do děje, dokonce mi nevadilo číst ani časté opakování popisů jednotlivých Davidových dnů. Prostě to všechno do sebe pěkně zapadlo.

10.11.2017 4 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Nejedná se sice o žádnou vysokou literaturu, ale je to čtivé, svěží, oddychové. Někdy to úplně stačí.

15.10.2017 4 z 5

Císařská vyhlídka Císařská vyhlídka Hana Marie Körnerová (p)

Po pár dílech této autorky už čtenář ví, co od ní může čekat. Rozhodně nemůžu říct, že by mě cokoliv z téhle knihy překvapilo, některé události jsou poněkud přitažené za vlasy, ale dostala jsem přesně to, po čem jsem toužila: Nenáročnou odpočinkovou četbu. A naštěstí je to už poslední díl a já mohu konečně klidně spát.

11.10.2017 4 z 5

Panství Panství Freya North

O autorce tohoto románu jsme se učili ve škole a tak, když jsem na ni narazila v knihovně, jsem se rozhodla dát jí šanci. Po přečtení anotace jsem očekávala velmi nenáročný, možná lehce přihlouplý romanitcký příběh, začátek knihy mě v mém očekávání dokonce upevnil. Ale pak jsem se začetla a příběh Stelly a Xandera mě začal opravdu bavit! Ano, není zas tak složité uhodnout, jak se bude vyvíjet vztah hlavních postav, hned na začátku, ale je tam tolik drobností okolo, že určitě stojí za to si to přečíst.

07.08.2017 4 z 5

Dlouhá cesta Dlouhá cesta Hana Marie Körnerová (p)

poslední (?) díl série mne docela zklamal, přišllo mi to už značně natahované, víc už toho snad ani Hermína zažít nemohla. Jen mě mrzí, že se autorka více nevěnovala romantické lince příběhu, na chvíli jsem pochopila, jak se asi cítila Annie Wilkes, když to s Misery nedopadlo podle jejích představ...

24.06.2017 3 z 5

Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Starý dobrý May. Pokud jste již od něj něco četli, tak asi víte, co můžete očekávat, pokud je to pro vás dosud neznámý autor, tak proč nezačít zde?

24.06.2017 4 z 5

Tymiánové dopisy Tymiánové dopisy Eve Makis

Tymiánové dopisy mě bavily, mám ráda téma hledání vlastních kořenů. Zde nás autorka navíc zavede do arménské komunity a jejích problémů, což je pro mne nepříliš známé prostředí.

01.04.2017 3 z 5

Děvče na ocet Děvče na ocet Anne Tyler

Ačkoliv Zkrocení zlé ženy nepatří k mým oblíbeným dílům W. Shakespeara, tento remake jsem si přečetla s chutí a myslím, že se povedl. Kniha se četla dobře, děj ubíhal, místy i pobavil.

28.03.2017 4 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

příjemná oddychovka, líbily se mi vsuvky - vzpomínky náhodných kolemjdoucích na hlavní postavy. Trochu mi vadily shodné rysy se Sedmilhářkami, které zrovna sleduju jako seriál...

22.03.2017 3 z 5

Lásky Lásky František Hrubín

Ráda se procházím po antikvariátech a občas si domů odnesu nějakou útlou knížku českých básníků. Takto jsem přišla i k Láskám Františka Hrubína, aniž bych nakoukla dovnitř. Podle názvu jsem očekávala sbírku milostné poezie. Jak jsem byla ale překvapená, když jsem zjistila, že se jedná o autorovy vzpomínky na ostatní české básníky! Nicméně jsem si ji velice ráda pročetla, jen jsem chvílemi litovala, že jsem ji nečetla před lety, když jsem maturovala z literatury - hodně mi pomohla vytvořit si ucelenější obraz o české básnické scéně 20. století.

02.03.2017 4 z 5

Dcery Dcery Kateřina Dubská

kniha se mi moc líbila, zejména díky úžasnému vypravěčskému stylu autorky. A moc ráda si přečtu i první díl :)

02.03.2017 4 z 5

Měsíční svit nad Paříží Měsíční svit nad Paříží Jennifer Robson

úžasný obraz bohémského života 20. let, nic urážlivého nebo pobuřujícího. Líbilo se mi, že si autorka dala tu práci zapracovat do příběhu i známé postavy té doby (Fitzgerald, Hemingway). Na konci knihy se pak nachází detailnější popis té doby včetně zdrojů pro další četbu.

19.02.2017 5 z 5

Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

zajímavý, neotřelý příběh, který ponechává dostatek prostoru i pro čtenářovu fantazii

11.12.2016 4 z 5