Šnek86 komentáře u knih
Příběh víceméně o sexuálním otroctví, sadismu a zvrhlosti člověka.Taky trochu o bohatství a chudobě.A o tom, že v tomto zkaženém světě je cnost a dobráctví človeku spíše ke škodě.Aneb každý dobrý skutek je zde po zásluze potrestán.Dílo plné zvrhlosti, bez lidského soucitu a se sobeckým prospěchářstvím.Věcný doslov dává prostor k přemýšlení nad tímto kontroverzním dílem. Poučení z tohoto díla plyne asi takovéto - Všichni lidi jsou šmejdi co se tě jen snaží vojebat.
Skvělý komentář - sick.boy
Další z Magorových težkohodlotitelných vejšplechtů.
Člověku nad tím rozum i č**** zůstává stát.
Tak zase další Magor, těžko hodnotitelný.Nejlepší asi na Smíchově je háven.
První kniha od tohoto autora, spíše než kolem jantarové komnaty se vše točí kolem nácků, ufo a různých teorií. Celkem čtivé, akorát mi unikaly souvislosti, jelikož jsem nečetl předchozí díly, o kterých zde byla zmínka.Uvidím, jestli si sérii doplním.Nejzáživnější byla asi část s Grónskem.Dojem průměrný, ale konec a vše kolem mi bude v hlavě vrtat dlouho.
Detektivní příběh o začínajících toxících.Ivan je tak trochu jednoušší naivní dobrák.Svět si maluje na růžovo a nechá se zblbnout atraktivní smažkou, jejíž parta je zapletená do vraždy profesora.
A jak i název napovídá, poslední zastávkou je smrt, jak to v případě drog bývá.
Zajímavé pojednání o prasíle, nebo energii prostupující celou zemí a věcí s ní spojených. Připouštím, že na tom něco pravdy asi bude. Kniha na mě ovšem nepůsobila až tak poutavě, byl jsem rád, že toto putování je už za mnou.
Vulgární, syrové, politické.... prostě Magorovina....
Honba na novodobé "čarodějnice" a hrozba UI.
Opět skvělý příběh, konec sice všechno smíchá dohromady, ale na druhou stranu dává jako vždy spoustu prostoru k zamyšlení.Kdo ví, jaká budoucnost nás čeká.Zajímavé a víceméně aktuální téma.
Tak tohle se Childovi vcelku povedlo, sice už brzy začnete tušit, kdo za vraždami superpárů stojí, ale příběh neunavuje a určité napětí si udrží až do konce.UI zase o trošku jinak.Služby Edenu by toužil využít asi každý.
Na tuto knihu asi brzo zapomenu, ale bylo příjemné si oživit scény z filmů, které se knihou inspirovali.Nebo sledovat, jak autor líčí rozdíly mezi mužem a ženou a z toho vzniklé lehce humorné situace.
Na Jonassonův trochu absurdní humor si musí člověk zvyknout, ale příběh je podán zábavně a o to jde.Přihlouplý vrah co se stane pastorem a vychcaná farářka s recepčním co se snaží profitovat na kde čem.První dvě části knihy byli svižnější, třetí už byla slabší.
Knižní zpracování je obsáhlejší i s přesahem do současnosti na rozdíl od zpracování filmového.S různými obměnami, ať už v postavách, tak v ději a rozsáhlosti.V tomto případě se mi ale filmové zpracování líbilo více.
Egypt, kletba, močály...tak od všeho trochu, jeden z lepších dílů tohoto autora.
Ač slibný námět, autorovi se moc nepovedlo ho rozvést. Z příběhu se dalo vykřesat podstatně víc.Udělat ze smilodona v ledu jen vraždící stroj u mě nezafungovalo a napětí se zde pohybovalo na bodu arkrtických teplot.Konec už to taky nezachránil.Dnes bohužel jen za dvě hvězdy.
Zajímavé okno do židovské kultury a náboženství a nelehkého osudu dcery Rabína.Něco si budu pamatovat hodně dlouho.
O trošku lepší než díl předchozí.Přijde mi, že Pendergast trochu mění povahu, jestli to lze přičítat častému pití absinthu a vín, nebo vyostřujícím se vztahem mezi ním a Constance, lze jen hádat.Přijde mi vstřícnější.Jinak močály, Bahňák, čarodějnice, wica, loď a tajemné inskripce.Vraždící démon už byl nadbytečný, ale co.Celkem to šlo, pokračuji v sérii.
Tak další příběh, kdy se Pendergastova rodina rozroste.Jeho apatie po smrti Helen působila rušivě,byl na pár facek.No a náckové v brazilském pralese a genetické šlechtění, s viděním budoucnosti.Něco bylo až moc, ale ve finále z toho všeho bylo pěkný počtení.Alespoň příběh Corrie byl uvěřitelnější.Těším se na další osudy lidí kolem Pendergasta.
Je tu ještě dost prostoru pro Constance, dítě, Tristama a Albana, Violu a tak pokračuji další knihou.
Kniha plynule naváže na první díl, a však jak to většinou bývá u pokračování - úroveň klesá.Stařík se zaplete s uranem a kupodivu se začne o trochu víc zajímat o politiku, které je v tomto pokračování až zbytečně moc.Vytratí se i spousta postav z prvního dílu.Navíc autorovi nesedí ani staříkovi roky...
Pokud v roce 2005 oslavil 100 let, pak mu v roce 2017 nemůže být 101.Ale to je jen detail na závěr.
Trochu mě mrzí, že si autoři zabili postavu Smithbacka.Voodoo, zombie a sekta - všechno nepůsobilo až tak dobře, rozuzlení bych čekal propracovanější, nějak mi tam něco chybělo.Tento příběh byl slabší, ale pokračuji dál v sérii.
V tomto pokračování je děj víceméně předvídatelný a nejzáživnějším je kupodivu asi epilog.Ale tajuplná mandala, kouřová potvora, mniši, plavba na lodi - to vše v celku působí zajímavě.Ačkoliv nádech nadpřirozena zde příběhu lehce ubírá.Více prostoru mohlo být věnováno prostředí Tibetu a mnichům.Pokračuji dalším dílem.