Šnek86 Šnek86 komentáře u knih

Město nekonečné noci Město nekonečné noci Lincoln Child

Po slabších dílech se autorům opět něco povedlo, dle mého možná jeden z nejlepších dílů, zapeklitý příběh, který dá zabrat i neohroženému Pendergastovi.Ze začátku vrah působí trochu jako filmový Punisher z kterého se stane ke konci něco úplně jiného a netušeného.Vzah mezi Pendergastem a Constance už je trochu jako telenovela, uvidím co z toho vznikne v dalším díle.Jen počat až vyjde.

18.10.2019 5 z 5

Černá komnata Černá komnata Lincoln Child

(SPOILER) Tak trochu měnící se charaktery postav, které ze začátku lehce matou, aby se v druhé půli mohli vrátit k normálu.Proctor dostane zabrat.Oživení agentova bratra mi přišlo až moc, ale asi mají v rodině schopnost přežívat.Opětované setkání s ním bylo příjemné, otázkou je, jaké další osudy si přichystá.Pokračuji v sérii.

15.10.2019 4 z 5

Karmínový břeh Karmínový břeh Lincoln Child

O trošku lepší než díl předchozí.Přijde mi, že Pendergast trochu mění povahu, jestli to lze přičítat častému pití absinthu a vín, nebo vyostřujícím se vztahem mezi ním a Constance, lze jen hádat.Přijde mi vstřícnější.Jinak močály, Bahňák, čarodějnice, wica, loď a tajemné inskripce.Vraždící démon už byl nadbytečný, ale co.Celkem to šlo, pokračuji v sérii.

10.10.2019 3 z 5

Modrý labyrint Modrý labyrint Lincoln Child

Jeden ze slabších dílů, kdy elixír Pendergastova předka agentovi trochu zavaří, načež zase všechno přežije.Dějová linka nevýrazná.Ještě čtečka nedala nějak formát a přišlo mi, že pár stránek potratila.Uvidím jestli se další díl v sérii povede líp.

08.10.2019 2 z 5

Bílý oheň Bílý oheň Lincoln Child

Hory,grizly, kanibalové,žhář a trochu Sherlocka Holmese v dalším napínavém díle.Ke konci autoři trochu postarší, co se týče Corrie, ale happy end je v pořadí. Pokračuji v sérii.

05.10.2019 3 z 5

Dva hroby Dva hroby Lincoln Child

Tak další příběh, kdy se Pendergastova rodina rozroste.Jeho apatie po smrti Helen působila rušivě,byl na pár facek.No a náckové v brazilském pralese a genetické šlechtění, s viděním budoucnosti.Něco bylo až moc, ale ve finále z toho všeho bylo pěkný počtení.Alespoň příběh Corrie byl uvěřitelnější.Těším se na další osudy lidí kolem Pendergasta.
Je tu ještě dost prostoru pro Constance, dítě, Tristama a Albana, Violu a tak pokračuji další knihou.

05.10.2019 3 z 5

Chladnokrevná msta Chladnokrevná msta Lincoln Child

Tak v tomto pokračování si autoři opravdu vyhráli, zápletky, nečekané a někdy tušené zvraty.Pendergast už má tolik zranění a věcí za sebou, že se divím, že se ještě dokáže hýbat, ale to by nebyl on aby ze všeho nevyvázl.Připletl se i spolek nácků a kniha přímo vybízí pustit se do dalšího dílu.Zajimavý bude i vývoj dějové linie Constance a dítěte a Corrie. Pokračuji v sérii.

25.09.2019 4 z 5

Horečnatý sen Horečnatý sen Lincoln Child

Další zajímavý příběh se složitější zápletkou.Dozvídáme se zase něco víc o Pendergastově ženě.Lvi, papoušči, obraz, nákaza, bažina a viry to vše v dobré kombinaci.Jsem zvědav s čím dalším přijde Pendergastův švagr a co se bude dál dít s Constance, pokračuji v sérii.

20.09.2019 4 z 5

1356 1356 Bernard Cornwell

Tak další příběh, kdy Thomas hledá relikvi, aby ji následně zlikvidoval.Kniha v podobném duchu jako předchozí díly.Konec byl rychlý.

13.09.2019 3 z 5

Temné časy Temné časy Martin Fajkus

Některé povídky lepší, některé nestály za nic. Sotva se člověk stačí začíst, nebo zjistit o co v příběhu jde, tak končí.Tak na přeskáčku.
Rozhodně nejlepší příběh byl Žibřid - ten mě bavil.A poslední povídka jakbysmet.

07.09.2019 2 z 5

Kacířka Kacířka Bernard Cornwell

Skvěle navazující třetí díl, dle mého asi nejlepší z trilogie.Na konci se vše rozsekne a vypluje na povrch to, na co se čekalo od dílu prvního.
Thomasovo putování za grálem a jakýmsi smyslem života mě bavilo.

07.09.2019 4 z 5

Inkvizitor Inkvizitor Bernard Cornwell

Pokračování ve stejném duchu jako díl první.Bitvy, krev, přátelé a nepřátelé a pátrání po tajemném grálu.Věcný doslov.Uvidím jak se vše rozlouskne dál.

07.09.2019 3 z 5

Lučištník Lučištník Bernard Cornwell

Poutavý historický román, který skvěle vykreslil charaktery postav a válečnou řež.Thomas byl sympatickou postavou, stejně jako jeho "hledání". Potěšila zmínka o Janu Lucemburském, i když nedostal tolik prostoru. Pokračuji v sérii.

23.08.2019 3 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Kniha plynule naváže na první díl, a však jak to většinou bývá u pokračování - úroveň klesá.Stařík se zaplete s uranem a kupodivu se začne o trochu víc zajímat o politiku, které je v tomto pokračování až zbytečně moc.Vytratí se i spousta postav z prvního dílu.Navíc autorovi nesedí ani staříkovi roky...
Pokud v roce 2005 oslavil 100 let, pak mu v roce 2017 nemůže být 101.Ale to je jen detail na závěr.

15.08.2019 3 z 5

Takový švédský Forest Gump, nebo mix Švejka a Járy Cimrmana dohromady.Putovaní stoletého páprdy, který už nechce tvrdnout v důchoďáku a chce si ještě něco užít a vypít.Děj plyne v celku příjemně, najdou se i vtipné momenty.Je cítit bezstarostnost a pocit, že nikdy není na nic pozdě, když se chce.Vyplatí se počkat si na konec.

09.08.2019 3 z 5

2001: Vesmírná odysea 2001: Vesmírná odysea Arthur Charles Clarke

Náročnější na představu a ne až tak záživné putování vesmírem, až kamsi do nikam a nazpátek.Jestli se to tak dá říci.Zkusím Kubrickuv film, třeba se mi pak víc věcí osvětlí.

09.08.2019 2 z 5

Zlomek času Zlomek času Erich von Däniken

Trochu jiný Däniken, než jsem zvyklý, polovina jsou různé zápisky a příběhy z cest a druhá polovina smyšlené fantazie autora, kde poukazuje na to, jak by co mohlo být, nebo nemohlo.Klasické knihy od EvD jsou lepší.

19.07.2019 2 z 5

Hřbitovní tanec Hřbitovní tanec Lincoln Child

Trochu mě mrzí, že si autoři zabili postavu Smithbacka.Voodoo, zombie a sekta - všechno nepůsobilo až tak dobře, rozuzlení bych čekal propracovanější, nějak mi tam něco chybělo.Tento příběh byl slabší, ale pokračuji dál v sérii.

15.07.2019 3 z 5

Kolo temnoty Kolo temnoty Lincoln Child

V tomto pokračování je děj víceméně předvídatelný a nejzáživnějším je kupodivu asi epilog.Ale tajuplná mandala, kouřová potvora, mniši, plavba na lodi - to vše v celku působí zajímavě.Ačkoliv nádech nadpřirozena zde příběhu lehce ubírá.Více prostoru mohlo být věnováno prostředí Tibetu a mnichům.Pokračuji dalším dílem.

02.07.2019 3 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Lincoln Child

Další pokračování, kde Diogenes kuje pikle, hrobka v muzeu, kletba, útěk z vězení, vraždy atd. Konec přišel opět v celku rychle, ale dá se tušit co Constance myslela tím, že vše neskončilo.Pokračuji dál, zda můj odhad byl správný.

30.06.2019 3 z 5