Šnek86 komentáře u knih
Jonasson jede víceméně pořád podle stejného mustru.Veme blbýho chytráka, nebo chytrýho blba, přidá chlast, prachy (zde diamanty) a aby toho nebylo málo okoření to vždy atomovkou a politikou.V případě staříka to fungovalo lépe,zde už ne tak. Ale pokud s nadhledem vezmete všechny absurdity, které Jonasson předkládá, tak na tři hvězdy to vydá.
Na Jonassonův trochu absurdní humor si musí člověk zvyknout, ale příběh je podán zábavně a o to jde.Přihlouplý vrah co se stane pastorem a vychcaná farářka s recepčním co se snaží profitovat na kde čem.První dvě části knihy byli svižnější, třetí už byla slabší.
Knižní zpracování je obsáhlejší i s přesahem do současnosti na rozdíl od zpracování filmového.S různými obměnami, ať už v postavách, tak v ději a rozsáhlosti.V tomto případě se mi ale filmové zpracování líbilo více.
V tomto případě je film možná o trošku lepší než kniha, ale jen díky skvělému hereckému obsazení.Jinak zážitek je víceméně srovnatelný s nepatrnými odlišnostmi.
Sex, drogy a rock n' roll.To a ještě něco navíc obsahuje autobiografie této legendy.Pro fanoušky super čtení, bavil jsem se.
V tomto díle Reynevan víceméně pořád hledá Juttu, válčí, kuje pomstu, nebo upadá do zajetí.Konec překvapil, ačkoliv mohl být více akčnější a ne tak rychlý.Uvítal jsem latinské překlady a dodatečné informace.Dobré zakončení trilogie.
V tomto díle Reynevan padá z jednoho zajetí do druhého, aby z něj v zápětí zase utekl a tak dokola.Ze začátku méně akce, kterou posléze vystřídá spousta bojů.Je vidět, že Reynevan už pomalu dostává rozum a o trochu více přemýšlí i o budoucnosti.Uvidím co přichystá poslední díl.
V celku příjemné putování Reinmara z Bělavy zasazené do období husitských válek.Reynevan je vskutku naivní , tak trochu pošetilý a hlavně sukničkář, kterého ženy dostávají do neustálých průserů.Naštestí má všude dost přátel, kteří mu zachraňují zadek... Občas se objeví nějaké kouzlo nebo trocha magie.
Pozn: Uvádění kapitol mi celkem vyhovovalo.
Pokračuji druhým dílem.
Silný, brutální a barvitý příběh vyprávěný s dětskou naivitou.
Krutost člověka k člověku, lidská hloupost a pověrčivost.Útrapy války, politické pletichaření a propaganda.Skvělý úvod a doslov.Nemám co bych dodal. Snad, že název " Nabarvené ptáče ", jak se z příběhu dozvíte, hovoří za vše.Po knize určitě zkusím shlédnout i filmové zpracování.
Klasický vlkodlačí příběh.Vraždy, tajemný klan, vědec, pátrání, působení měsíce atd.Příjemná oddechovka.
Egypt, kletba, močály...tak od všeho trochu, jeden z lepších dílů tohoto autora.
Konečně v tomto příběhu dostane Logan dost prostoru předvést co v něm vězí a nestojí v pozadí, jako tomu bylo v předchozích dílech.A nepočíná si špatně, záhadu zapomenutého pokoje a jeho zařízení postupně odkryje.Tentokrát zajímavé téma.Pokračuji v sérii.
Ač slibný námět, autorovi se moc nepovedlo ho rozvést. Z příběhu se dalo vykřesat podstatně víc.Udělat ze smilodona v ledu jen vraždící stroj u mě nezafungovalo a napětí se zde pohybovalo na bodu arkrtických teplot.Konec už to taky nezachránil.Dnes bohužel jen za dvě hvězdy.
Tak tohle bylo vskutku péčko se vším všudy.Aristokratické swingers spolky, všemožné sexuální praktiky, tak trochu sado maso a neskrývaná nymfomanie Lady Fuckingham.Nedivím se, že ve své době dílo budilo rozruch.A však jakýsi příběh se v podstatě vytrácí.Wilde, jak ho neznám.
(Pozn. Už vím, kde se ska-punková kapela Tleskač inspirovala k sepsání písně Krámy - textem Všude všichni šoustají)
Zajímavé okno do židovské kultury a náboženství a nelehkého osudu dcery Rabína.Něco si budu pamatovat hodně dlouho.
Dokonalá alegorie ve formě bajky, která odráží stav pochybné lidské společnosti.Jen s chutí do četby.
Jednou jsem si zkusil přečíst něco chytrýho.Pravda je, že ze školních let mi pár věcí v hlavě utkvělo, abych něco málo pochopil.Ale tento člověk je nikde jinde a mnohem dál.Nebylo to jednoduché čtení. Ponechávám bez hodnocení.
Takovej Robinson na Marsu, kniha rozhodně lepší a obsáhlejší než film, oddechové vesmírné dobrodružství.
Když má člověk čas a jí podle toho, tak to i funguje.
Příběh měl zajímavý potenciál, ale v podstatě nebyl až tak využit.Ve zkratce to bylo asi tak, že vědci, doktoři a vojáci zalezou pod vodu, chvíli tam něco kutají a zkoumají. Všechno děsně tajný, pak to udělá bum a vylezou z vody.
Myslím, že kdyby se rozvinul příběh hlídačů a toho co se skrývalo dole, nebo rovnou autor rozpracoval krycí verzi s Atlantidou, byl by příběh lepší.Takhle jen průměr za 3 hvězdy.