snowpinkee snowpinkee komentáře u knih

Slavík Slavík Kristin Hannah

Román z 2. světové války. Dalo by se říci, že takových románů je dneska spousta. S tím bych i souhlasila, ale tento je úplně jiná liga.
Dostáváme se do Francie. Do rodiny dvou sester, kdy se na první pohled zdá, že jsou každá úplně jiná. Starší Vianne a mladší Isabella. Obě válku těžce prožívají, ale přece jen každá úplně jinak.
O téhle knize se dá mluvit hodiny, ale nikdy to nedá tolik, jako když si knihu člověk přečte sám. Tohle je skvost.
Řadí se mezi top 10. 100%

10.02.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Vcelku dlouho mi trvalo, než jsem se z této knihy vzpamatovala.

Tohle je top trop příběh. Autorce jsem věřila všechno do poslední věty. Linka matky Báry a Kačenky byla tak uvěřitelná, že jsem měla špatný pocit z toho, že tohle se opravdu děje a mnohdy tak blízko kolem nás.

Kniha je neskutečně ponurá. Pokud hledáte něco nad čím si odpočinete, tak asi Vrány úplně nebudou tou pravou volbou. tohle si nechejte na takový čas nečas. V tu chvíli asi plně poslouží. Určitě se ke knize chci vrátit.

05.05.2020 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

S touhle knihou se táhne trošku historie loňského roku. Četla jsem ji na dvakrát.
Dostala jsem se po stranu 80, kdy jsem knihu odložila s tím, že to nezvládnu číst, že to je na mě moc náročné. Když se na to dívám zpětně, bylo to spojeno s čtecí krizí, kdy jsem nebyla schopná se na knihu dostatečně soustředit. Letos jsem po ni sáhla znovu a druhý pokus je wau. Nevím co se mi nezdálo poprvé, ale podruhé to bylo vážně skvělé. Všechny pozitivní ohlasy jsou pravdivé a kdo nečetl Šikmý kostel jako by nežil. Každý rok mě provází nějaká top kniha a letošní rok, už asi těžko budu hledat něco, co ji překoná.
Není to lehká kniha. Dějově i ve skutečnosti. Je to hlavně kvalitní kniha. Čtivostí i ve skutečnosti. Má skvělou pevnou vazbu, je těžká do ruky, tím jak je kvalitní svou vazbou, papírem i obsahem. Je dobré cítit v ruce tu tíhu těch osudů, které hlavní postavy prožívají. Všechno tohle mi do sebe dokonale zapadlo. A souhlasím s tím, že na některé knihy musíme dostatečně dozrát. Nelituji toho, že jsem ji odložila, protože tehdy bych nedocenila všechny detaily, které v knize jsou. Protože tahle kniha si zaslouží plné užití, soustředění.
Klobouk dolů před paní autorkou. Těším se na pokračování.
Hodnotím vždy do 5 hvězd. Nyní dávám ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5, ale zdá se mi to být opravdu málo. Jsou knihy, které nelze ohodnotit. Jsou to moje srdcovky.

16.01.2021 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Moje první setkání s paní autorkou. a WAU.
Dostáváme se do sudet a do doby sotva po válce. Hlavní hrdinkou je Anna kterou repatriují z Ruska. Rodina ji provdá za válečného veterána, který po válce dostal Heřmánkové údolí.
Když to vezmu tak kniha vypráví o nezdolné síle, odvaze a lásce jedné ženy. Co všechno dokázala, jak moc byla ochotná bojovat za sebe a své děti. Příběhem se nedostáváme nijak daleko, ale do hloubky. Citově mě kniha rozložila a musela jsem ji nějakou dobu vstřebávat.

28.05.2020 5 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Nesnáším tě (Vi Keeland)
Hodně hezká a příjemná oddechovka. Nic mi na ni nevadilo. Dostala jsem přesně to co jsem čekala od knihy tohoto žánru. Holky to prostě umí.

19.05.2020 5 z 5

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Dojemný příběh dětskýma očima. 2. Světová ale ne z koncentračního tábora.
Asi nutnost tohle si přečíst.

26.12.2020 4 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Erotický román, kde se konečně aspoň část vymyká tomu stereotypu. Zlý muž-naivní dívka.
Za mě to bylo čtivé, napínavé a sladké.

23.04.2019 5 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

No ty blaho. Z pohledu matky bych snad i rekla, ze tohle neni realne. A ono to je psano clovekem, ktery tohle zazil. Klobouk dolu, jak situace zvladal, a ze vubec jeste i potom mel chut zit a dal bojovat o to svoje misto na svete. Neskutecny pribeh a mistama jsem brecela, a o husi kuzi po celou dobu ani nemluvim.

25.07.2018 5 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Mnohdy nadáváme na všechny profese o kterých si můžeme z Osvětimi přečíst. ALE!! Tohle není žádný jen tak román.
Tuhle biografií vám rozhodně doporučuji. Je plná hrůzy, strachu. Ale mistrně napsána. Jedna z top letošního roku.

Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Jedna z těch topek z 2. Světové války. Kdo tohle má rád, by si to určitě měl přečíst.

Cop Cop Lætitia Colombani

Moje první kniha od odeonu. Věděla jsem, že mám čekat kvalitu. A tu jsem taky dostala. Podle recenzí jsem měla očekávání a vše se do detailu naplnilo. Rozhodně doporučuji.

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Pravda, nebo lež
Colleen je Colleen. Jsme naučení na romantiku s přidanou zápletkou ze života.
Tady jsme dostali zápletku s přidanou "romantikou". Colleen se ukázala v té trošku drsnější formě. Podle recenzí jsem čekala něco zvrhlého, něco strašného z pohledu matek. Asi jsem nelida, necita a nevím co, ale mě to tak drsný nepřišlo. Asi celkově půjdu v tomhle proti davu. Já si myslím,že to k tomu patřilo a je to opět z reálného života a tohle se může stát. Takže jo, bylo to drsnější, ale pořád bych ještě snesla.
A dané slůvko, které se opakovalo mi k tomu celému sedělo a nijak mě to nerušilo.

13.07.2020 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Moje druhé setkání s paní autorkou. Prvních pár stran, kdy se hodně řešila válka jsem si říkala, že to nebude jako Heřmánkové údolí, které mě úplně pohltilo. Byla chyba si to myslet. Tohle byla opět citová nálož. Po přečtení a během čtení této knihy jsem byla úplně citově vybraná. Citlivější člověk to může prožívat ještě mnohem hůř.
Knihy paní autorky jsou psány do hloubky. Zabívají se v dané válečné a poválečné době životem obyčejných lidí. Zdálo by se říct obyčejnými. Každý má své tajemství a nějakého kostlivce ve skříni.

02.06.2020 5 z 5

Nejtemnější úsvit Nejtemnější úsvit Aly Martinez

Temnota.
Od této knihy jsem se nemohla odtrhnout. Na každé další stránce jsem čekala, kdy se Lucas objeví. Mezitím jsme se propadali stále do větší temnoty.Ale přece jen je možnost, že příjdeme až k úsvitu.
Musím si dát den dva oddych a vrhnu se na druhý díl. To mě zajímá jak tohle dopadne.
Každopádně doporučuji. 90%

31.01.2020 5 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Několikrát jsem knihu odložila že si ji přečtu jindy. Nikdy jsem nepřečetla ani řádek. A pak přišel víkend, kdy jsem si řekla:" No tak jo, přečtu ji."
A prosím? Tohle byla za mě opravdu s citem psaná kniha. Konečně jsem se dostala do fáze, kdy můžu říct, že znám dva případy, krom Oskara Schindlera, kdy u mě vítězí německý nacista. Elsi byla silná žena, Matilda byla dítě, které si "vyžralo" všechny zla války. A Willem? Hrdina.
Nechci spoilerovat, ale to co dělal, tomu věřil. A to co dělat musel, to ho ničilo. Jeho životní úloha byla nejtěžší.
Knížku hodnotím 5*.

29.04.2019 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Tahle kniha se mi četla hodně těžko. Mám za sebou podobný "teror" a o to více jsem se byla schopná do hlavní hrdinky vcítit. Ano není to jen tak udělat nějaké rozhodnutí.

23.04.2019 5 z 5

Baletky Baletky Miřenka Čechová

Tuhle knihu si budu dlouho pamatovat. Je to absurdita. Psána v devadesátých letech, ve kterých jsem žila i já, ale co autorka zažívá ve svých náctiletech jsem nestačila koukat. Masakr. Totální.

16.02.2021 3 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Rok 1945 sudety. Klárka s rodinou se stěhují za prací.
Jednohubečka, nabitá emocemi, hrůzou, láskou, oddaností, krutostí, bolestí.
Tohle by si měl přečíst každý, kdo má rád příběhy z tohohle období.
Po dočtení jsem měla husí kůži, bylo mi ouzko, smutno. Na pár stranách maličké knížečky se objevuje tolik všeho. Každá strana má svou hloubku.
Nechci říct že to je krásná kniha, (i když je v jiném slova smyslu). Tohle musíte číst, pak pochopíte.

31.05.2020 5 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

Tohle byla nálož, přátelé!
Očekávala jsem hodně, ale tohle ne. Až do posledních stran jsem byla napjatá, neodhalila jsem vůbec nic. Věřila jsem úplně všemu co se v knize odehrává.
A několik dní po dočtení se mi blbě spalo, s vědomím že syn spí ve vedlejší místnosti sám.
Setkáváme se s manželským párem Malcolmem a Harriet. Malcolm by pro Harriet udělal cokoliv a tak ji obstarává děti. Dcery. Všechny děti něco pojí.

21.05.2020 5 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel Brooke Harris

Když jsi odešel (Brooke Harris)
Nádherný příběh. Opět se setkáváme se dvěma generacemi a prolínajícíse příběhy. Více se mi líbil ten z minulosti, kdy se seznámíme s Annie A skicákem. Krásný příběh o neskutečné lásce mezi dvěma rozdílnými světy. Kolik toho je člověk ochoten udělat a jak dokáže být láska nehynoucí i po mnoha letech. V současnostisočasnosti se potkáváme s Holly a jejím snoubencem a Hollyinou rodinou. Holly zjistí, že je těhotná ale její těhotenství se nevyvíjí tak jak by mělo. Annie (Holly babička) je hodně nemocná a umírá. Annie chce po Holly aby nahlédla do její minulosti a snaží se jí tím otevřít oči a najít i v jejím srdci lásku. Podaří se jí to?
Kniha byla neskutečně čtivá. I přesto, že jsem už od poloviny tušila jak to všechno dopadne nijak to knize neubralo na kouzlu. Je to krásná oddechová kniha se silným příběhem.

20.05.2020 5 z 5