Spojenc Spojenc komentáře u knih

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

(tuto recenzi píši po dočtení celé trilogie)
Jednu hvězdu jsem ubrala jen proto, že první díl je takový pomalejší oproti ostatním dílům (což je zapříčiněno tím, že se s prostředím a jednotlivými postavami teprve seznamujete). Trilogii Griša nerada srovnávám s duologií Šest vran obojí je výborné a pro lepší chápání autorčina světa je Griša opravdu klíčová. Pokud jste četli jen duolgii Šest vran, postrádáte důležité informace o historii Ravky a o podstatě moci grišů.
Seriál na Netflixu je také velmi vydařený, od hereckého obsazení až po vizuální efekty – rozhodně doporučuji.

24.09.2021 4 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Trilogie Smrtka je pro mě opravdu srdcová záležitost. Všechny tři díly mají ode mne plný počet hvězd a své čestné místo v mé knihovně.

18.07.2021 5 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Nedá se popsat slovy. Ale zkusím to....
Dle mého názoru je kniha mix autobiografie, cestopisu a filozofické knihy. Moc pěkné fotky, výstižné popisy, pěkná grafická úprava knihy (jediné co bych na typografické úpravě vytkla, je špatné prostrkání na obálce mezi písmeny V a Y v textu KOVY).
Ale jinak nemohu vůbec nic vytknout.

01.01.2019 5 z 5

Replika Replika Lauren Oliver

Takže začnu takhle...
Procházela jsem knihkupectvím, náhodně jsem brala knihy do ruky a četla si obsahy až najedou... mě zaujala kniha s dvěmi záložky... navíc kniha neměla vzadu obsah ani vyjádření kritiků... obě dvě desky byly titulní a to mě dostalo... po krátkém propátrání jsem pochopila princip a knížka už putovala k pultu a následně ke mně domů.
Četla jsem ji takhle: tři kapitoly z jedné strany, další tři z druhé. A myslím, že právě na přeskáčku je to nelepší.
Příběh byl poutavý, ale připadal mi nedokončený... takže by klidně mohl být druhý díl.

26.12.2018 5 z 5

Avengers Avengers Stan Lee

Začnu asi takhle:
Jako velká fanynka Marvelu mám filmový svět doslova „našprtaný“ a tak jsem si cca před rokem řekla, že bych si měla přečíst i komiksy, abych o tomto světě zjistila co se jen dá. Svůj plán jsem uskutečnila a pořídila si první sbírku komiksů Avengers. Chtěla jsem začít hezky popořadě a na tomto knižní vydání je velmi fajn to, že je na hřbetě očíslované. Našla jsem tedy jedničku – Avengers.
Četla jsem v domnění, že budu s komiksovým světem pěkně postupně obeznámena a proto mě velmi zklamalo když jsem nalezla v téměř každém komiksu alespoň dvakrát tuto větu: „Mohli jsme vidět v komikse Wonderman...“ nebo „Znáte z komiksu...“ problém byl ten že jsem to samozřejmě neznala a tak jsem nevěděla jak se říká „o co GO“. Z čehož jsem byla docela zklamaná, ale zároveň chápu, že i když je to jednička v tomto sbírkovém vydání, komiksy uvnitř nemusí být popořadě. (a taky že nejsou)
Ale jinak musím pochválit velmi krásnou malbu a zpracování vydání.

26.12.2018 3 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

No doufám, že se nikdy nikdo nerozhodne tuto knihu zfilmovat.
Každopádně je to opravdu zajímavá kniha, něčím mi hrozně připomíná Farmu zvířat a Bílou nemoc. Nevím jak tu knihu pojmenovat ale je to taková novodobá Buřičská literatura. Velmi morbidní a hodně k zamyšlení. Nic pro slabší povahy.

31.07.2022 5 z 5

Kletba rodu Bardulfů Kletba rodu Bardulfů Gareth P. Jones

Jedna z nejlepších knížek co jsem kdy četla, je to taková ta kniha, která umí vtáhnout do děje a donutit Vás ji přečíst jedním dechem. Za mě dokonalost. Já ji četla ve 14ti, ale doporučila bych ji i starším (teď je mi 18).

31.05.2019 5 z 5

Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Kniha se mi líbila avšak né zas nějak výrazně, kdyby jsem ji četla tak před 6 lety (teď je mi 18) tak by to byla pro mě úplná topovka. Ale v mém věku už nadšení povadlo… to ale neznamená, že nemám chuť si přečíst další díly.

První, kdo na konci zemře První, kdo na konci zemře Adam Silvera

Mě tento díl bavil o mnoho více než ten první. Postavy byly o dost sympatičtější.

07.07.2023 5 z 5

Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Mnohem lepší než první díl. Chci pokračování.

18.07.2021 5 z 5

Zrada rodu Trnhoffů Zrada rodu Trnhoffů Gareth P. Jones

Druhý díl byl sice slabší než první, ale přesto mi přinesl velmi příjemné chvíle strávené u jeho čtení.

01.09.2019 4 z 5

Dědictví rodu Trnhoffů Dědictví rodu Trnhoffů Gareth P. Jones

Tohle je kniha která mě ve 12ti letech přivedla ke čtení a já ji prostě pořád zbožňuji (teď je mi 18 a knihu už mám přečtenou 4×)
Já prostě miluji Felixe s Leontýnou, miluji jejich panství, jejich záliby a celý tenhle příběh.

29.05.2019 5 z 5

Úhel pohledu Úhel pohledu Todd McFarlane

Spider-man je hrdina, který mě přivedl k Marvelu a tohle byl můj 1. komiksový svazek s ním. Komiksy uvnitř se mi líbili, baví mě je číst ale filmové zpracování je přece jenom nejlepší. Jediné co mě trochu zarazilo je překlad jeho jména… když ho někdo osloví není to Petere ale Petře a to se mi trochu nelíbí… to je ale jen detail.

Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Sáru považuji za knížku pro děti, kterou nepohrdnou ani dospělý. Základ je v dětech. Ten kdo si myslí že už není dítě... tomu se to líbit nebude. Avšak dospělý, který uzná že se chová dětinsky... pro toho tahle knížka opravdu je.

01.01.2019 3 z 5

Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Kniha se četla velmi snadno, toto vydání má velmi dobrý počet stran, takže pokud jí dlouho držíte nezačnou vás po chvilce čtení bolet ruce námahou. Já osobně jsem si docela oblíbila Agátu zato Sophii jsem nenáviděla. Velmi mě pobavily názvy jako Nikdyvíci a Navěkové.
Za mě velmi dobrá kniha se zajímavým nápadem.

26.12.2018 4 z 5

Záhada tajného přístavu Záhada tajného přístavu Enid Blyton

Jak začít...
Záhada tajného přístavu byla úplně první kniha, kterou jsem přečetla (bylo mi cca 11 let) Tenkrát jsem se do ní strašně nutila. Jeden z důvodů byl samozřejmě ten, že jsem nebyla zvyklá číst. A maminka mě do ní furt nutila, protože to rodiče mi jí koupili (po tom co jsem si ji prakticky vyprosila). Znáte to: „No, když jsi to tak moc chtěla, tak doufám že to přečteš.“ Přečetla... už i víckrát. A myslím, že je to prostě taková ta srdcovka jen proto, že to byla má první kniha. Každopádně další díly jsem nikdy nepřečetla a asi se k tou už nedostanu.

26.12.2018 5 z 5

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Hodně lidí přečetlo tuto knihu během jednoho dne (kvůli časoprostoru knihy). To ovšem není můj případ, jelikož nepatřím mezi rychločtenáře. Nepřipadá mi, ale že by to mému čtenářskému zážitku nějak ublížilo. Kniha mě vytáhla ze čtecí krize a vtáhla do děje velmi snadno. Oba hlavní hrdinové mi byli po celou dobu velmi sympatičtí.

11.04.2022 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Tenhle první díl jsem přečetla jedním dechem a velmi jsem se bavila… ale u dalších dílů nadšení vadne.

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Přišla mně nezajímavá, musela jsem se hrozně moc nutit do čtení a vlastně jsem ani moc nevnímala o čem je… četla jsem ji jen kvůli maturitě, ale nedám si ji na seznam… to bych asi neodmaturovala kdyby jsem si jí vytáhla… takže jestli si ji teprve vybíráte – nedoporučuji zklamání

29.05.2019 1 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green