SputnikV komentáře u knih
co říci k dokonalé vtipné láskyplné a laskavé knize a navíc o zvířatech...
četl jsme ji poprvé jako dítě, ve vydání edice Klíč...vydání bez ilustrací s nepohledným tvarem i písmem...přečetl jsem ji, ale nijak mne nenadchla, přišel jsem jí na chuť až mnohem později.
jsem ateista, a my, ateisté jsme všichni stejní, proto nám tato kniha lahodí
v podstatě nechápu odpůrce teorie evoluce, když má k dispozici tykovéto skvělé knihy
koho zajímá příroda, ten se bez ní neobejde
kniha je na čtení velmi těžká, člověk nechápe mnohá myšlení i činy těch, o kterých píše, to podvolení se většině, ta snaha obstát tím, že trpím - trochu to připomíná některé katolické svaté -ale nebyli to jednotlivci, ale podstatná část národa....
mně zděsilo to odkládání dětí na cestě, když už to s nimi moc nešlo....
velmi zajímavá kniha, která asi narazí na ty, kteří rádi věří pohádkám a nebude jimi přijata.
i v tét knize autor přesvědčivě pracuje s fakty
tak této historii vzniku židovského národa oprostěné od legend a zbožných přání opravdu věřím,
zvláštní a obdivuhodné mi přijde, že německý nacismus přinutil lidi ze všech koutů světa s rozličnou mateřštinou, původem, které spojovalo jen jedno z mnoha náboženství, aby se rozhdodli doopravdy vytvořit národ, oživit jazyk, který už byl jen mrtvým jazykem liturgie a vybudovat národní povědomí. škoda,. že to bylo a je na úkor jiného národa.
za mne ztvárněné legendy o věčném a vyvoleném národě, nejsou to dějiny nebo stejně jako příběh praotce Čecha
vlastním kompletní prvorepublikové vydání a samosebou i žlutého Jirku, který vyše po válce jako prvmí. skvělá kniha a zábavná dodnes.
skvělá kniha skv ělé autorky, Nemám osobní zkušenost s tímto plemenem, ale z knih vyřazuije k němu láska a také poznání
tak tuhle celou fantasy sérii opravdu můžu
život v kostce, velmi pravdivá, kéž by nás více uvažovalo podobně a chápalo války jako útok právě na nás, jako osobní věc
já jsem této fantasy na chu,ť nepřišel.
i když jsem nebyl dítě, když vyšla celá série, jsem fanoušek těch knih. Nejraději má právě ty počáteční, bez mrtvých
prostě úžasná kniha, podobně jako Ivan je jen jeden osloví lidi napříč generacemi, přečetl jsme i autorčiny další knihy, nebyly špatné, ale toto je opravdu mimořádná kniha