stanza

Opravdu pěkné čtení o neobyčejné a vzdělané ženě, která žije téměř obyčejný život jako řádová sestra.

Dramatický příběh s autobiografickými rysy, čtyř lidí z prostředí chemické továrny o složitých vztazích s ironii i humorem typicky Páralovým. )))
Filmové zpracování se skvělým Eduardem Cupákem se mě také líbilo.

Prostě krásná kniha nejen pro začínající čtenáře i nečtenáře i ty trochu starší čtenáře i ty nejstarší.))
Tahle kniha se bude dětem líbit i mě se líbila i když už dávno nejsem dítě.❤

Tak byla to trochu fuška.)) A to jsem si i ten rodokmen sepsala, abych se v rodinném propletenci neztrácela. Nakonec jsem, ale ráda že jsem to nevzdala a tajemství ostrova se dočkala a i se dobře pobavila.)
Liane Moriarty prostě psát umí.

V zemi bez jediné kryté rychlobruslařské dráhy vyrostla nejvšestrannější rychlobruslařka planety. Její obrovská chuť po vítězství, vůle a píle v unikátním spojeni s jejím svérázným trenérem stojí za obdiv. Příjemné čtení.))*

Moje první kniha od Sandry Brown. Dlouho mě trvalo než jsem se začetla, chvílemi příliš zdlouhavé, ale nakonec v příběhu ve kterém nechybí romantika a ani napětí nic neschází. Určitě sáhnu i po další knize autorky.)))

Povídky doprovázeny ilustracemi Josefa Lady, které potěší a přiblíží příběh ještě předtím, než začnete číst. Trochu smích, trochu i soucit.))

Moje první setkání s panem Formánkem a asi jsem nebyla vhodně naladěná.)))
Bez obalu, místy drsné a pravdivé zápisky alkoholika.

Tuto výpravnou publikaci jsem si půjčila po besedě autorů a především dnes již jediné z přeživších sester Štulíkových u nás v knihovně. K napsání knihy opravdu vedla dlouhá a strastiplná cesta, je obrovská nejen svým obsahem,ale i rozměrem a váhou přes dva kg. Podrobně popisuje ležáckou tragedii z hlediska osudů tehdejších obyvatel a obsahuje spousty fotografii a dobových dokumentů. Zanechala ve mě společně se setkáním autorů spousty emocí a nezapomenutelný zážitek. Doporučuji všem.

Lákavý a neobvyklý příběh " Ptačí ženy " se mě moc líbil, má spád a napětí, čte se lehce. Rodinné tajemství se postupně rozplétá a na jeho konci není nikdo a nic stejné.

POEZIE
Za tolik hanby plakat nedovedu.
Tlučení na výra je slovo.
Tak špatná pravda a tak krásná řeč.

Dlouho už jsem od autorky nic nečetla a náhodou se ke mě dostala tato kniha a připomněla mě jak laskavě a pravdivě píše. Pěkný pohodový příběh o jedné velké rodině a vánocích nad kterým se každý zamyslí.

Od začátku mě to chytlo, pomalu, ale nešlo přestat. A pak se to rozjelo a nemohla jsem se odtrhnout. Velmi slušný psychothriller. ))

Také já jsem váhala zda knihu číst, tolik humbuku kolem, co mě asi čeká a chci to vůbec vědět? Nedávno jsem četla Můj sen o zlatě a sněhu od Martina Fourcada a to byl opravdu jiný příběh. Ano, asi určitě Gábině kniha ublížila, ale já jsem její zpovědi věřila. A teď už přeji Gabi jen to nejlepší, lásku , klid a splnění všech přání. Nepřestanu Vás obdivovat za to co jste dokázala a vážím si otevřenosti a odvahy.

Karel Čapek ve vzpomínkách svého švagra který se bohužel vydání knihy nedožil.
K vydání ji připravil Jiří Opelík který také připsal doslov a poznámky k textu.

Teda to byl mazec ...))) Už jsem se tak dlouho nebála, děsivé, strhující, stalo se to, nebo ne, nemohla jsem přestat číst. A do Tribeče se raději nepodívám, teda alespoň v brzké době. První kniha od Jozefa Karika asi se podívám po další.

Znovu objevená a stále stejně krásná, veselá i smutná, dojemná i rozpustilá. ❤
Moc pěkné i obrázky Dagmar Berkové.
Veselé rozpočitadlo -
Rududu je neženatý,
nechce platit ženě šaty !
Proto říká Rududu :
" Já se ženit nebudu !"

Úžasně čtivá, moderní kniha která vede k zamyšlení a s nadhledem, humorem a velmi lidsky mě seznámila s mimořádně zajímavým knězem. Knihu si určitě koupím a budu se k ní ráda vracet.

Prima pohodový příběh.))
Takovou super babču Kettleovou bych si přála.! A vlastně i nějakou stejně praštěnou ségru a možná i dvě.☺

Tak tentokrát, ani jako oddechovka bohužel nestačilo. )) Úplně spokojený život málokdy bývá spokojený doopravdy.....