stanza

Velmi detailní vyprávění o životě první dámy, upřímné, milé a tak lidské mě moc bavilo. Doporučuji.

Oceňuji odvahu zveřejnit tuto unikátní zpověď a držím pěsti.

Velmi osobní rozhovor s nejznámějším českým horolezcem nejen o kariéře, soukromém životě, pokoře, dřině, respektu a velké výjimečnosti.

Smutný příběh sourozenců inspirovaný skutečnou historickou událostí v podání skvělé Dany Černé se mě moc líbil.

Co napsat ? ... vše již bylo napsáno..
Pláču, nelze jinak....
Tak drobná, nenápadná kniha, ale tolik bolesti, krutostí, nespravedlnosti tak silný, věcný příběh mladého trampa mě absolutně ochromil.
Toto by měl číst každý, musí...
Ať není to,co prožili, nikdy zapomenuto.

Opravdu výborný rozhovor s rovným, přímým chlapem který toho kolik dokázal a zůstal sám sebou. Zajímavé, upřímné, inspirující, silné. Doporučuji.

S citem vyprávěný příběh skutečné lásky z Osvětimi, trochu přikrášlený poslouchán jako audiokniha v příjemném podání Martina Siničáka.

Dobře napsaný příběh ze života muže v krizi středního věku, navíc napsán ženou není růžový. Občas nutí k smíchu, občas téměř k pláči, ale nakonec to nebylo vůbec špatné.

Povídky jsem četla již po několikáté a pokaždé mě něčím obohatí, potéší, překvapí, pokaždé objevím něco nového.
Tak milé, barvité , lidské čtení uznávané dnes vice jak před sto lety. Krása a díky za ně. ❤

Cesta do hlubin tohoto charismatického, přímého a zajímavého člověka, který svoji práci miluje a umí o ní poutavě vyprávět.
Kniha rozhovoru se čte velmi dobře a je velmi inspirativní, doporučuji stojí za to.

Nejde jinak, kniha mě naprosto pohltila, zasáhla a i přes některá fakta které mě vadila musím zhodnotit jako skvělé dílo. Tolik strhující a silný příběh dvou bratrů kteří dali slib svému otci.
A ten Čapek.... " Mnoho se změnilo, ale lidé zůstávají stejní, jenomže teď víme lip kdo je kdo.........."
tolik bolesti, krutosti, hořkosti dlouho ještě musím myslet nejen na ty dva.
"A co uděláme s těma sviněma? Vždyť tu budou žít s náma dál...." Doporučuji všem.

Tak vystížené, pohodové a uklidňující a zároveň hluboké počtení Čapkovi lásky k lidem mě zahřálo u srdce, pobavilo i přimělo k zamyšlení. Pan Čapek mě baví čím dál víc. ❤

Neobyčejné Obyčejný příběh člověka balancujicí na sklonku života o svém vlastním já. Opět skvělý a nadčasový Čapek.

I když se tento příběh zdál na začátku lehce předvídatelný úplně mě pohltil a nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Tak silná láska a neuvěřitelný příběh, ale vlastně proč ne. Bavilo mě to moc a to hlavně historická část i když bez současnosti která příběh propojí by to ani nešlo. Nádherný, romantický příběh a ty dopisy kdo by je nechtěl číst ❤❤.

Milé povídání o Anglii pohledem Čecha je stále tak aktuální a i po téměř sto letech od napsání je stále tak krásné něžné a laskavě vtipné. Doplněno Čapkovými ilustracemi jako třešničkou na dortu a jsem moc ráda že jsem na knihu v antikvariátu úplně náhodou narazila.❤

Krásný dojemný příběh vyprávěný očima Gumpa musí vzit za srdce každého a nejen milovníky čtyřnohých kamarádů.❤

Úžasně jsem se pobavila s rodinkou Vojty, zavzpomínala na chvíle kdy byli i naši hoši malí a nic jineho jsem vlastně nechtěla.
Ps. Moc milé jsou v knížce dětské kresby Elišky❤ a celkově graficky vydařené.

Soubor krásných povidek psaných s nadhledem, milé čtení o nemilé době se mě moc líbilo.