Stauff komentáře u knih
Přečetl jsem celou sérii najednou a musím říct, že mě na začátku chytila a už nepustila. Není to sice bůhvíjak složité čtení, ale příjemný, nevšední, trochu jinak uchopený scifi příběh to určitě je. Několikrát jsem se přistihl jak myslím na to, že s podobnými "týpky" bych se velice rád potkal. Viděl jsem i film, ten je nádherný co se týče vizuálna, dějově je od poloviny jinde než knižní příběh. Ale hodnotím knihy, ne film. A knihy mě vůbec nezklamaly, právě naopak.
No jak tohle hodnotit... Dočetl jsem celou první sérii na jeden zátah, takže úplně marný to nebylo. Autor asi nepočítal s tím, že se to najednou dá přečíst, protože spoustu věcí (averze ke konferenční místnosti, vysvětlování orientace v planetárním systému...) omílá pořád dokola. Také odkazů na čest hlavních hrdinů je tam tolik, že to zní skoro jako parodie. Ale když tohle všechno vynechám, tak se to dalo číst. Možná jsem schovívavější, protože militari scifi mám rád. I když třeba s knihami Roberta Fabiana se to nedá vůbec srovnat. Ale zpět k této sérii. Přečetl jsem a vím, že se k tomu nikdy nevrátím. Je to takový ten druh knih, který když zapomenete ve vlaku, chybět vám nebude. A pokud nestihnete dočíst konec - poslední kapitolu- jen dobře.
Skvělá knížka, chvílemi jsem se fakt nahlas řezal. Je pravda, že to chce znát německé reálie, odkazů na politiky i jejich průšvihy je tam spousta a fakt vtipných. Pět hvězd, nic jiného dát nemůžu.
Při čtení některých úseků knihy, jsem ji zabouchl a musel ji rozdýchávat. Občas z ní totiž kape čisté zlo. Lidské zlo.
Od první stránky mě kniha nepustila. Skvělí hrdinové, skvělí padouši, skvělý příběh. Prostě pecka, ke které se často a rád vracím.
Pro mě největší překvapení za posledních pár let. Už dlouho se mi nestalo, aby mě kniha, od které nic moc nečekám a čtu ji vlastně jen ze zvědavosti, tak pohltila. Pomalejší rozjezd, ale ta jízda po opuštění Nové planety... Výborný příběh, který by mohl klidně pokračovat. Jasných pět hvězd.
Seriály ze sedmdesátých let? Budiž. Ale Disko? Disko???
Výborná kniha s hrdinou, který měl smysl pro humor.
Tyto knihy nejde rozdělovat. Je to prostě jedna celistvá série, rozsekaná do více knih. Dokonalá série. A co se týká Daenerys, vydrž do Bouře mečů, tam jí je zase dost:-)
Dokonalá kniha. Dokonalá série. Kdo to začne číst, neodtrhne se od toho.
První kniha od D.Mičanové, kterou jsem měl v ruce. Později se moje žena pídila po dalších a od autorky získala Orlanda s Alexandrem. Napsáno je to skvěle, všechny tyto knížky (dnes už včetně Jakubových houslí) zabírají velmi čestné místo v naší knihovně. Díky za ně.