stoun25 stoun25 komentáře u knih

Krásné české písničky Krásné české písničky Josef Lada

Hezké dětské písničky s nádhernými ilustracemi Josefa Lady.

Velryba Bambule Velryba Bambule Jana Šimková

Poměrně zajímavě napsaná kniha o zvířátkách žijících v oceánu u Grónska.. dětem se líbila, krásné ilustrace.

02.06.2019 4 z 5

Neználek na Měsíci Neználek na Měsíci Nikolaj Nikolajevič Nosov

Neználka jsem jako malý zbožňoval.. Nyní jsem se ke knihám znovu vrátil při četbě svým dětem a dávám plný počet hvězd.

Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

02.06.2019 5 z 5

Neználek ve Slunečním městě Neználek ve Slunečním městě Nikolaj Nikolajevič Nosov

U útulku 5 U útulku 5 Edgar Dutka

Šílenost doby děti vždy vnímají jinak než dospělí a z této knihy je to krásně vidět. Nádherná kniha psaná pohledem malého kluka. Já za sebe dávám 5 hvězd, již jsem ji přečetl dvakrát a nakonec ji objevil i jako mluvené slovo a asi 1000x poslechl v úžasném podání Svatopluka Skopala. Ač se to nezdá a kniha na někoho zřejmě působí depresivně, mě vždy zvedne náladu.. Těm kterým kniha nesedla doporučuji poslech..

Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Nádherné pohádky, které jsem prvně slyšel jako mluvené slovo. Když je čtu, stále slyším pana Wericha v hlavě. Krásná čeština, krásný humor, moudro nad moudro.

Kubula a Kuba Kubikula Kubula a Kuba Kubikula Vladislav Vančura

Rád čtu svým dětem knihy, které jsem jako malý měl tak rád. Je krásné vidět jak se jim také líbí.

Reportér Reportér Sandra Brown

Tedy... Dočetl jsem to... Čekal jsem thriller, ale spíš to byla červená knihovna..
Zápletka slušná, děj předvídatelný, chování osob mi občas přišlo nepravděpodobné.. Co se zcela vymyká mému rozumu je schopnost autorky rozepsat milostné scény až do neskutečných podrobností, což jsem nakonec musel přeskakovat.
Takový román pro ženy a já se raději poohlédnu po nějakém čtení pro pány, jelikož toto nedokáži ocenit.

01.06.2019 2 z 5

Kaštánek a Kaštanka Kaštánek a Kaštanka Hans Greschek

Krásná kniha pro nejmenší

29.05.2019 5 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Jsem silně překvapen. Dobrá severská detektivka snad ještě lepší než první díl. A zase jsem se dozvěděl něco nového o matematice..

29.05.2019 5 z 5

Myšáci na první výpravě Myšáci na první výpravě Peter S. Milan

Hodnotím podle mé dcery, kterou tato kniha bavila. Četlo se mi dobře...

06.05.2019 4 z 5

Můj přítel Švejk Můj přítel Švejk Josef Lada

Krásné ilustrace od pana Lady toto strohé převyprávění pozdvyhuje na 3 hvězdy.

06.05.2019 3 z 5

Prima sezóna Prima sezóna Josef Škvorecký

Tak jsem přečetl Prima sezonu a pořádně jsem se pobavil. Dan Smiřický a jeho náhled na svět... Tohle napsal sám život.. Plno okamžiků jsme zažily podobně. Nádhera jako kniha Zbabělci.
Plný počet.

06.05.2019 5 z 5

Slepý střelec Slepý střelec Pavel Grym

Po letech jsem našel tento sešit s krásným westernem.. Četl jsem to jako patnáctiletý kluk a dodnes si pamatuji jak jsem román hltal na gauči zatím co maminka připravovala nedělní oběd..

24.03.2019 5 z 5

Jezdci z Arizony Jezdci z Arizony Bob Hurikán (p)

Už je to dávno co jsem četl tenhle časopis po tátovi. A teď jsem ho znovuobjevil a dýchl na mne atmosférou dětství a divokého západu. Krásný..

24.03.2019 5 z 5

Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Byl jsem překvapen jakou krásnou a poetickou knihu mám v ruce navzdory hodnocení zde. Já dávám plný počet bodů,protože Hrabal je úžasný

23.03.2019 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Doopravdy nejlepší z celé série a jelikož jsem ji nedopatřením přečetl jako první, tak teď po přečtení těch předchozích dílů čtu znovu. Zajímalo by mě jestli je skutečně v originále napsáno, že Carl Morck by byl raději v klášteře v Bratislavě...

10.03.2019 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Do této knihy jsem se "zakousl" snáze než do předchozích dvou ze série a děj poměrně svižně utíkal.

10.03.2019 5 z 5

Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství Tomáš Prokůpek

V 1/3 knihy jsem myslel že už nebudu dál pokračovat. RŠ byly mé dětství a tohle mi přišlo jako výsměch, ale vydržel jsem a zjistil, že dále v knize jsou i dobré příběhy.

07.03.2019 3 z 5