střapatá střapatá komentáře u knih

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Taková průměrnější detektivka. Oproti Ženě v kleci lehké zklamání, postava Asada už není tak vtipná.. ale stejně budu v této sérii pokračovat :)

03.05.2014 3 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Na rozdíl od Nesba sází Olsen na celkem jednoduchou zápletku a přímý děj bez jakýchkoliv odboček. Snad první severská detektivka, u které jsem neměla problém s orientací v postavách (nebylo jich totiž tak moc). Kniha sice není tak napínavá jako od norských kolegů, ale čte se minimálně stejně dobře. A vše doplňuje skvělý Asad :)

11.04.2014 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Uf. Nemám ráda válečné knihy a nemám ráda ani příliš dojemné knihy. Ale tento příběh je jiný, nic podobného jsem asi nečetla. Ano, autor hraje cíleně na city, ale díky jeho umění psát, mu to člověk lehce odpustí.
A věta, která mi utkvěla v paměti nejvíce? "Měla teď před sebou celou smrt."

03.04.2014 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kniha se nese v pomalém tempu, prakticky se nic moc neděje a přesto mi těch 480 stran uběhlo velmi rychle. Není to klasická detektivka a nenastane v ní spousta zvratů, jak jsme zvyklí od jiných autorů. Až na závěr je celá kniha složena z vyprávění jednotlivých postav, které líčí svůj příběh mající souvislost s inkriminovanou událostí. Člověk ani nemá šanci odhadovat vraha, protože autor(ka) mu tu možnost prostě nedá, respektive neposkytne čtenáři žádné vodítko, kterého by se mohl chytit. A přesto (nebo právě proto) se kniha čte skoro sama.
JKR zkrátka psát umí, to se musí nechat.

24.03.2014 4 z 5

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Zaručený lék na deprese a blbou náladu. Tuto knihu pravidelně vytahuji o zkouškovém :)

09.03.2014 4 z 5

Obnažená Obnažená Sylvia Day

První polovina mě bavila, ale potom už byl děj moc jednotvárný a byla jsem ráda, že jsem došla ke konci. Chování Evy mě celkem vytáčelo a ta pořád připomínaná dokonalost Gideona taky.
2-3 hvězdičky..

09.03.2014 3 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Po opětovném přečtení nějak nechápu, jak jsem mohla tuto knihu číst ve dvanácti letech. Fuj.

27.02.2014 4 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Ač je děj roztahaný a určitě by se mohlo hooodně škrtat, kniha mě bavila a přečetla jsem ji rychle. Co mi vadilo, bylo velké množství postav, které jsem si zpočátku musela zapisovat a připadala si tak poněkud retardovaně.

26.02.2014 4 z 5

Černá voda Černá voda Kerstin Ekman

Knihu jsem po 150 stranách odložila. Nebavila mě, autorčino psaní se mi nelíbí, a navíc jsem se těžce orientovala v postavách i ději.. Zatím ale nehodnotím, třeba se ke knize vrátím ...

20.02.2014

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Po zhruba padesáti stranách jsem chtěla čtení vzdát, kniha mi přišla infantilní, některé výrazy mě vyloženě štvaly (možná způsobeno překladem) a nejhorší ze všeho bylo jméno jedné z hlavních postav - Mimi. Nebýt zdejšího dobrého hodnocení, knihu bych nedočetla. To by ale byla škoda, postupně začal mít děj spád a zbytek jsem dočetla velmi rychle. Nicméně titulem nejvtipnější kniha bych to nehodnotila, zas tak vtipné mi to nepřišlo..

20.02.2014 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Ke konci už trochu zdlouhavé, ale jinak skvělé, vtipné, neobvyklé. Nedoporučuji číst v dopravním prostředku, neb kniha vyvolává hlasité záchvaty smíchu :)

17.02.2014 4 z 5

Manželka, která utekla Manželka, která utekla Tess Stimson

Příjemné překvapení, zvláště první polovina je dost ze života. Pak je to už trochu přitažené za vlasy a ten dramatický konec mi přišel moc umělý. Kniha se čte dobře a rychle.

14.02.2014 3 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Velmi poutavá kniha, avšak Sněhulák se mi líbil více. Není zde tolik zvratů ani překvapivých momentů, přesto se kniha čte téměř jedním dechem. Ale Harry Hole je s tím alkoholem někdy na pěst :)

04.02.2014 4 z 5

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Z vtipně naivní Bridget z prvního dílu se stala blbka. Zápletky jsou navíc tak neuvěřitelné, že vás to začne v polovině knihy štvát. Dočetla jsem pouze s velkým úsilím..

01.02.2014 2 z 5

Panoptikum Panoptikum Jeffery Deaver

Dala bych 3,5 hvězdičky. Některé povídky jsou nadprůměrné s velmi nečekaným závěrem, ale postupem času jsou zvraty snadno předvídatelné..

31.01.2014 3 z 5

Jeden den Jeden den David Nicholls

Prvních sto stran jsem se do knihy snažila začíst, což se povedlo a zbytek knihy jsem přečetla velmi rychle. Doporučuji i film.

30.12.2013 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Knihu jsem četla asi ve dvanácti letech. Sestra mi říkala, že jsem se v noci vzbudila, posadila se a zařvala "Né, ta kočka není mrtvá!!" Teď, po deseti letech, si zápletku moc nepamatuji, ale přesto ve mě kniha zanechala neurčité mrazení. Hodnotit budu, až si ji přečtu znovu, což mám v brzké době v plánu.

30.12.2013 4 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Zatímco první díl byl alespoň čtivý, když nic jiného, tuto knihu jsem po pár stránkách odložila. Autorka opět neustále dokola používá ty samé výrazy, které -na rozdíl od jedničky- již nelze ignorovat. Jestli ještě někdy uslyším výraz "vnitřní bohyně", asi budu zvracet.

30.12.2013 1 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nutno uznat, že se kniha čte dobře. Nejlépe po nějakém těžkém dni, se zapnutou televizí či jiným rozptylujícím prostředkem - jinak totiž hrozí, že si všimnete neustále se opakujících výrazů a frází..

30.12.2013 3 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Bezkonkurenčně nejlepší kniha od Nesba (pravda, ještě nemám přečteno vše). Zhruba v polovině, jsem si říkala, že kdyby kniha teď skončila, tak je to stejně skvělý příběh. Ale posledních 100 stran je taková jízda, že nelze přestat číst. ...a sněhuláka asi letos stavět nebudu. Rozhodně ne na zahradě.

30.12.2013 5 z 5