sun.from.ibiza komentáře u knih
U prvního dílu jsem si nebyla jistá, jestli vůbec dočtu. Nebýt tolik pozitivních ohlasů, dvojka by mě minula. Ale nakonec jsem jí přeci jen přečetla. A nebyla jsem úplně zklamaná, příběh to byl hezký, ale znovu už bych se ke knize rozhodně nevrátila. Hodnotím na 3 a půl *.
Že bych se u knihy bála, to se říct nedá. Příběh to byl nicméně moc příjemný, vůbec jsem se nenudila. Určitě se řadí mezi jeho lepší knihy.
Příběh hezký, ale žádné velké emoce to ve mně nevzbudilo.
SPOILER: Jediné, co mě vlastně potěšilo (i zklamalo), je to, že Ramsey nepřežil, myslím, že v opačném případě bych dala hvězdy dvě.
SPOILERY
Hlavní hrdina mi byl sympatický (i když nechápu, proč musel mít psychickou nemoc - nehledě na to, že v ději vlastně vůbec nic neovlivnila). Co mě potěšilo je fakt, že jsem občas měla hodně nepříjemné pocity z některých částí knihy a to se mi stane málokdy.
Výlety zpátky do minulosti se mi také dost líbily. Přiznám se, že kvůli tomu parfému jsem dost přemýšlela, jestli Jessica přeci jen není potomek Evy - a jestli v tom není nějak zapletená, což se postupně dost vyvracelo. Což je škoda. Protože já jsem fandila kolegyni z práce ... Závěr byl pro mě zklamáním, nevím no, asi jsem čekala víc :). Určitě bych ale s klidným svědomím doporučila dál.
Myslela jsem si, že dám jenom tři hvězdy, ale pak mi to přišlo líto, protože kniha je to vlastně dobrá.
Na tuto knihu jsem se třásla už dlouho. Bohužel po otevření mě nebavila ... Naštěstí pouze prvních 20 stran a pak jsem se konečně ponořila do mého oblíbeného světa. Ať už se na Aelin snáší kritika ze všech stran, já jí nemůžu nezbožňovat. Je to prostě tvrďačka.
Celkově je příběh moc hezky propracovaný, ale ty konce! Za to bych nejraději ubrala jednu hvězdu (jen ze vzteku samozřejmě).
Těším se na další díl a velkolepé finále!!
Běž Jeřábe, běž! :)
Nechápu, proč jsem se tomu tak dlouho vyhýbala. Nádherná kniha. Těším se na další díl a doufám, že splní má očekávání.
Na předchozí trilogii to rozhodně nemá, něco mi tu chybělo. Nicméně i přesto mě kniha bavila, příběh hezky plynul a najednou jsem byla na konci, který mě překvapil. Jen by se z toho dalo "vytřískat" víc.
Po přečtení jsem se až zastyděla, kolik nesmyslných věcí řeším. Děkuji za tuto knihu, zase si vážím mnohem více věcí. Opravdu smutný příběh, je až neuvěřitelné, kolik utrpení je jeden člověk schopen snést... A jak jde krásně vidět, co jsou lidi schopni provádět jiným, když dostanou "volnou" ruku.
Díky bohu, že autorka trochu upustila od sexuálních popisů - už jsem toho měla plné zuby. Rozhodně nejlepší díl.
Jo! Psycho Jack je tu. Fakt děsivej chlap.
SPOILERY
Bavilo mě to, Grace byla super. Moje srdce zároveň s jejím bušilo jak zvon, když Jack přijížděl domů a ona ještě nevěděla, jestli prohrál. A nebo ne. Uf.
A snesla bych delší finále, jen abych si to vychutnala. Ale ten okamžik, kdy mluví s Ester mi to vynahradil. Ten její poslední dotaz na barvu pokoje - ten mě fakt zahřál na srdíčku.
Dlouho se mi do této série nechtělo. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, protože je to spíš pro mladší čtenáře. Musím se smát, protože během 6 dní, jsem přečetla 9. dílů, tam jsem se ale zasekla, nějak mě Halt v nebezpečí nebaví, ale ono se to zlomí :). Každopádně tento díl a hned ten druhý, jsou pro mě nejlepší z celé série (alespoň zatím, ale nemyslím si, že by se něco změnilo). Autor je opravdu vtipný, udrží napětí a po každém díle se těšíte na další. Doporučuji, kudy chodím :).
Kniha nebyla špatná. Jen mi prosím někdo řekněte, prošvihla jsem odhalení pachatele, kdo zabil Amy?
Cože? Ono už je ráno a musím do práce? Šmarjá, to bylo super počtení! Sice jsem se nevyspala, ale stálo mi to za to. Dlouho jsem nečetla tak super detektivku, fakt, dokonce jsem na chvilku zapomněla na mojí oblíbenou spisovatelku Sharon J. Bolton. Jediné, co je mi líto, že tam toho nebylo víc z prostředí ústavu - uvítala bych nějaké děsivé rozhovory s "klientelou" :)). No nic, měla bych pracovat. Jdu otevřít druhý díl. Rozhodně doporučuji.
Knihu jsem poprvé četla, když mi bylo asi 16 let. Začátek mě strašně bavil, nicméně, když jsem se dostala k tomu, jak jezdí z místa na místo, přestalo mě to bavit a já knihu odložila.
Nyní, po deseti letech (zní to dost děsivě - pro mě samozřejmě) jsem zkusila znovu a nelituji.
Humbert Humbert, nevím, o si o něm úplně myslet, bylo mi hrozně nepříjemně, že mu vlastně v nějakých chvilkách fandím, protože co si budeme nalhávat, pořád je to jen pedofil, který se snaží obhájit svou nezdravou lásku k dítěti.
Lolitu jsem chvilku litovala, chvilku nesnášela, pořád dokola, protože je to malá mrcha, co přesně ví, jak vyzrát na pedofilního úchyláčka, který po ní touží natolik, že by udělal cokoliv, jen aby mu nožičkou přejela po jeho "chloubě".Možná si nakonec zasloužili samy sebe.
Každopádně knihu hodnotím kladně, líbil se mi způsob psaní (tedy až na ty zdlouhavé popisy, které jsem občas musela přeskočit, abych vydržela). Znovu už nikdy číst nebudu, ale i přesto bych knihu doporučila dál.
Do půlky knihy jsem si říkala, proč je mi to tak povědomé. Pak jsem si vzpomněla, že jsem viděla film :). Kniha se mi líbila, byla jsem napjatá, i když jsem věděla, jak to skončí. Nicméně nevím, zda si přečtu další díl, jelikož recenze nic moc ... kdyby se vám někomu chtělo mi napsat, jak to dopadlo s bratrem, budu vám vděčná :))).
Tak tohle byla jízda, panečku! Včera jsem kolem desáté knihu otevřela - že si přečtu jen jednu kapitolu. Znáte to, přestala jsem číst až v noci a byla někde v polovině. V práci jsem netrpělivě vyhlížela druhou hodinu, protože to odchází moje kolegyně z práce. A teď. Teď jsem dočetla a jsem tak nadšená, až bych nejradši poskakovala! Abych řekla pravdu, tentokrát jsem tipla vraha dobře, ale nijak mi to nevadí, i přesto mi bušilo srdce tak moc, že mi připadalo, že jsem v tom příběhu také. Tuhle spisovatelku si rozhodně budu pamatovat a budu doufat, že u nás vydají i další knihy.
ŠPLOUCH
Nechápu jak je možné, že tuto knihu nezná. V tomto žánru je takových blbostí, ale tohle ... Musím se teď pořádně naučit anglicky, protože poslední díl bohužel v češtině nevyšel.
Proč?? Já tomu nerozumím.
Doporučuji. Jedna z nejoblíbenějších knih. Absolutně skvělý humor, akční, postavy jsou sympatické a krásně vykreslené. Jedna z mála sérií, kterou si ještě někdy přečtu znovu.
Za mě ano! Dostala jsem se k této sérii kvůli seriálu, který jsem si velmi oblíbila. Jsem z knihy tak nadšená, že rovnou otevírám druhý díl :)). Budu zase zklamaná, až dojdu na konec, to je mi jasné již nyní. Doporučuji.
Tato kniha je v mých TOP 5, rozhodně a definitivně. Děsím se teď každého, kdo kolem mě kýchne. Je mi totiž jasné, že i kdybych přežila, nebude to nadlouho :). Doporučuji. Většinou má King takové pomalé rozjezdy, ale tady je to hezky soustavné a pořád vás to drží v pozoru.