Swissman komentáře u knih
Přiznávám, že ač je to jedna z posledních přečtených knih od autora, tak si už skoro vůbec nepamatuju, o co tam šlo. To se mi u jiných příběhů s Rakerem ještě nestalo. Takže tak dobrý jako předchozí knihy to nebylo.
Ta, jež je zmíněná v každé knize ze série, je tu. A je to natolik depresivní příběh, že mi Rakera bylo fakt líto. Vem čert, že protivník byl až moc dokonalý, a přálo mu štěstí. Pro příběh to tak prostě bylo potřeba. A mně to vadí jenom trošičku.
Muž bez minulosti a není to Jason Bourne! Velmi zajímavý příběh! Originálně pojaté téma, které už tu několikrát bylo. Zajímavé lokace a Raker, který, stejně jako Sherlock Holmes, přijde na kloub úplně všemu ;-)
Nevím proč, ale tenhle případ mě prostě nechytil tak, jako ty předchozí. Stále super čtení, ale když jsem knihu musel odložit, nehnal jsem se za ní zpět tak hrr, jako dřív.
Konečně! Na vyřešení Healyho pomníčku jsem čekal. Příběh zamotaný a krutý. Sice ne tolik, jako to dovedou severští autoři, ale žádná selanka pro děcka to taky není. Další kvalitní díl v sérii, kterou mě ještě neomrzelo číst.
Napínavé a temné. Způsob zmizení Leonarda Frankse mě dostal. Nechci psát spoiler, ale tohle by mě nenapadlo. Zase bichle jako hrom, ale těch 512 stran uteklo jako voda. Jen ty moje rána v práci, jsou trochu krušnější ;-)
Čtvrtý díl, čtvrtý příběh, po čtvrté zásah do černého. Tim Weaver je borec a postava Davida Rakera se stává členem rodiny.
Už potřetí tento autor dokázal, co nedokáže každý. V první třetině knihy hlavní hrdina opět jen prověřuje předchozí vyšetřování policejních složek a není to nuda. Čte se to dobře. V jiných knihách na podobné téma se nudím. U Weavera jsem začten od začátku do konce.
Jak jsem psal, že první díl, by se mohl klidně o padesát stran zkrátit, tak druhý díl je ještě větší bichle. Ale tady mi to vůbec nevadí! Příběh super, četlo se to samo a mně bylo jasný, že pokud to s kvalitou takhle půjde dál, tak sérii s Rakerem přečtu celou.
Autor píše čtivě a první díl této série je asi nejakčnější. A to je problém. Té akce je za mě zbytečně moc. Příběh by se dal klidně o padesát stránek zkrátit a nic by se nestalo. S koncem se musí každý popasovat sám, mně se tak úplně nelíbil. Nicméně jsem byl rozhodnut, že do dalšího dílu určitě půjdu.
Hodnotím jako celek. Za prvních asi sto stran bych dal pět hvězd. Ty byly super. Ale to, co přišlo pak, to bylo špatný. A s každou další stránkou to bylo horší a horší. Guláš žánrů, megamix myšlenek. Ty drogy, co bral autor při psaní, bych se bál vyzkoušet.
Martin Goffa dokázal to, co nedokázal ani Jo Nesbø! Má už deset knih s detektivem, kterýho máte rádi, fandíte mu a stále vás to baví číst. Kniha je fajn, ale já osobně bych příběh do dvou dílů nedělil. A otevřený konec mě baví i štve zároveň.
Další kniha s Mikem logicky nemohla pokračovat ve veselých barvách a tónech.
Příběh je zajímavý, tempo vyprávění čtivé, konec se mi líbil. A těšil jsem se na další díl.
Tak jestli předchozí kniha byla smutná, tak tady se teda autor s hlavním hrdinou fakt nemazal! Hodil ho do tý největší beznaděje, co se člověku může stát. Nechá ho to vyžrat až do dna a pak nás čtenáře postaví před rozhodnutí, zda je lepší pomsta, nebo spravedlnost.
Ale za mě super kniha.
Jsem rodič a dovedu si připustit, že hlavní téma se klidně shodou okolností může stát i mně. Takže s touhle knihou jsem spadl do takové deprese, že líp už se to napsat ani nedalo!
Ten příběh jsem snad ani nečetl, ale přímo prožil! Smutné, ale perfektní.
Pátá kniha v řadě se stejným hrdinou. A opět výborná. To už nedokáže každý.
Pořád dobré čtení a nemám nic proti povídkám. Ale u tohoto autora jsem přeci jen zastáncem delších příběhů.
Parádní pokračování série s Mikem. Opět obyčejně uvěřitelný hlavní hrdina, zamotaný případ a reálné postupy při jeho vyšetřování. Takové knihy se čtou sami.
Miko se vrátil z frcu do policejního kanclu a zamotaný případ na sebe nenechal dlouho čekat. Za mě super kniha! Perfektní hlavní hrdina se kterým se dokáži ztotožnit jak v životě, tak v postupech při pátrání.