Szilvia1 Szilvia1 komentáře u knih

Grace a půvab lásky Grace a půvab lásky Sophie Benedict

Knížka byla krásná ale i smutná,jak si mladá ale už i velká Grace musela všechno dělat jen aby její rodiče viděli,že jak je dobrá v herectví a dokáže za tím jít co si vysnila.Nevím,či ten její příběh se právě tak odehrál,ale knížka je krásná.

31.01.2023 5 z 5

Dům na pobřeží Dům na pobřeží Louise Douglas

Příběh byl napínavý,trošku předvídatelný,ale i byl hlavně o odpuštění.Knížka se mi líbila,bylo tam i dávné rodinné tajemství a ty mám ráda.Krásně se četla,autorka umí čtenáře chytit a nepustit.

02.01.2023 5 z 5

Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí Marie Laval

Tajemství domu a jeho okolí bylo dost předvítatelné,tak i možná láska mezi hlavními postavami,ale navzdory tomu byla knížka pěkná,dobře se četla.

01.01.2023 4 z 5

Tichý strážce Tichý strážce Alka Joshi

Druhé pokračování tatérky s henou je krásné.

18.12.2022 5 z 5

Návrat Návrat Anne Jacobs

Tento díl o rodině Melzerových je trošku slabší než předchozí díly,ale zbývá ještě jeden díl,který musím přečíst.Autorka přesto zustává mou oblíbenou.A těším se na další díl,který má vyjít příští rok.

13.12.2022 4 z 5

Oceán mezi námi Oceán mezi námi Gill Thompson

Krásná knížka ale příběh v něm byl smutný.Navzdory smutnému příběhu se mi knížka líbila.

20.10.2022 5 z 5

Tajemství Tajemství Kathryn Hughes

Byla to pěkná knížka.

14.10.2022 4 z 5

Cesty osudu Cesty osudu Sophie Oliver

První díl rodinné ságy začíná,když se Annu potká nejprv neštěstí ale i štěstí v podobě manžela a dítěte,ale ne s jejím milovaným snoubencem.nakonec se střetnou,ale to už je druhý příběh.Autorka píše pěkně,příběh je poutavý,nezachází moc do detailu,ale je to zaujímavý začátek.Jdu na druhý díl,doufám,že i ten bude zaujímavý.

25.06.2022 5 z 5

Ztracené klenoty Ztracené klenoty Kirsty Manning

Krásný příběh o nalezení pokladu,o odvaze odejít od rodiny a začít odznova.Je to moje první knížka od téhle autorky,ale určitě si přečtu i její další knížku.

29.04.2022 5 z 5

Tajemství na kůži Tajemství na kůži Alka Joshi

Knížka Tajemství na kuži je pěkné čtení,kde se dozvíme,jak se žije v Indií tatérce heny,ale příběh je hlavně o sesterské lásky.Je to pěkná knížka.Určitě jsi přečtu i další díl,když u nás vyjde.

14.04.2022 5 z 5

Křehká krása Křehká krása Petra Durst-Benning

Knížka Křehká krása nám popisuje příběh o třech sestrách,které žili s otcem,ale na neštěstí jim zemře,a oni si musí poradit,aby nezemřeli hladem a chladem.Sestry pujdou pracovat ke sousedovi,který je sklář(jako jejich otec a skoro každý ve vesnici),ale starší sestra Johanna odejde do nejbližšího města pracovat jako asistentka pprodejce,ale tam bohužel jí její zaměstnávatel poníží a musí pryč z města,zpět do rodné vesnice.mezitím ale i prostřední ze sester se vdá ale i ona natrefí na nespolehlivého muže,ale tam nejmladší Marie tak ona se vzchopí a když vidí,že její sestry to nemají lehké,tak zkusí své štěstí a začne vyrábět vánoční koule,které odplouvají až do Ameriky.Jsem zvědavá a to moc na druhý díl,doufám,že vyjde brzy.Kdo má ráda německé autorky a rodinné ságy,tak si přijde na své.

10.02.2022 5 z 5

Sen o štěstí Sen o štěstí Sophie Villard

Knížka o Peggy byla pěkně napsaná,držela jsem ji palce aby se dostala do Ameriky,odkud puvodne pocházela ona a celá její rodina.Peggy byla dost odvážná,aby v době kdy se blížila válka,každý odjel z Paříže,ona zustavala a sbírala umělecké díla pro svoji osobní sbírku,která se dochovala dodnes.Knížka byla pěkně napsaná,děj plynul.

10.01.2022 5 z 5

Švadlenin dar Švadlenin dar Fiona Valpy

Knížka Švadlenin dar je volné pokračování knížky Kam včely chodí spát.Je to velmi pěkná knížka,která ukrývá příběh o třech holek,které byly švadleny ale i pomáhali v odboji,aby nepříteli nepomáhali vyhrát válku.Byly tady dvě dějové linky,ta minulá se mi líbila víc,než ta současná,ale příběh,který knížka ukrývá je velmi pěkná.Už mám všechny knížky od téhle autorky přečtené,už jenom aby se vydalo další od autorky.

04.01.2022 5 z 5

Kam včely chodí spát Kam včely chodí spát Fiona Valpy

Knížka Kam včely chodí spát byla pěkná,líbila se mi jak část současná,kde se dozvídáme,jak se Abi dostala do situace,že si nevěřila sebe samé,ale pak se dostala do zámku,kde se pořádali svatby a dozvěděla se o historií toho zámku.A pak ještě i část minulá,kde se Elaine,dívka ,která pracuje na zámku a tam pečuje o včely,se dostává do situace,kdy se musí rozhodnout,co musí udělat,aby se zachránili ve válce.Byla to pěkná knížka.

02.12.2021 5 z 5

Nebe nad Kilimandžárem Nebe nad Kilimandžárem Leah Bach (p)

Knížka Nebe nad kilimandžárem byla pěkně napsaná knížka od mé oblíbené autorky,o Charlottě,jak vyrostla,jak s prvním manželem musela utéct až do Afriky a tam si otevřela svuj vysnění obchod o který taky přišla ale získala si druhého manžela a dcerku.Ale i druhý manžel bohužel zemřel,ale zanechal jí plantáž,který nakonci příběhu opustí i se svojí dcerkou a třetím manželem.Jsem zvědavá jak bude příběh pokračovat.

25.11.2021 5 z 5

Bretaňské tajemství Bretaňské tajemství Jean-Luc Bannalec (p)

Sedmý případ komisaře Dupina byl nejnapínavější z celé série.Jako vždy byl kraj popsaný velmi pěkně.Už se těším na další případ.

08.11.2021 5 z 5

Dcery naděje Dcery naděje Marie Lamballe (p)

Třetí díl Kavárny u Anděla byl pěkný,moc se líbili kapitoly o Hildě a o jejím manželovi,tam se děli aspon věci,ale tato série je taková spíš odpočinková,ale příběh byl krásný.Autorčiné romány mám ráda.

21.10.2021 4 z 5

Vařila jsem pro Picassa Vařila jsem pro Picassa Camille Aubray

Knížka byla velmi pěkná,objevila jsem ji jenom nedávno,ale hned jsem ji chtěla přečíst.Obě časové linie byly super čtivé,napínavé jak Céline hledala slavný picassuv obraz.Autorka umí psát tak,že zajme čtenáře na 100%.

04.10.2021 5 z 5

Bretaňský příliv Bretaňský příliv Jean-Luc Bannalec (p)

Pátý případ komisaře Dupina byl velmi napínavý,zatím nejnapínavější z celé série,které jsem už přečetla.popis krajiny je nejuchvatnější.Mě se líbila.přečtu jsi i další díly.

17.07.2021 5 z 5

Moře vzpomínek Moře vzpomínek Fiona Valpy

Knížka byla velmi krásná,hlavně minulá část,kde se dočteme o životě Elly,jak odjela na krásný ostrov a tam si našla celoživotnou kamarádku a svoji první lásku.Ale i navzdory válce se kamarádství udrželo a po válce si navzájem psali.Knížka je o tom,jak jde život dál,i když někdy ne tak postupuje jak by jsme to chtěli my.Doufám,že i další knížka,kterou přečtu od této autorky bude tak krásná.

26.06.2021 5 z 5