tak.normal tak.normal komentáře u knih

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

(SPOILER) Když čtu hodnocení, mám pocit, že jsem četla jinou knížku. Četla jsem to pod tlakem, na xkrát, protože se to nečetlo lehce, a nemyslím kvůli námětu. Ten byl bezesporu drsnej. Ale ono bylo dost jasné poměrně brzy, kdo je tam největší zlo. Možná být tam aspoň jedna postava, se kterou by šlo trochu sympatizovat..

20.11.2023 1 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Jedním slovem výborná.

30.12.2018 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Bavilo, až do konce. A nechci spát spoilery, ale jinak mi to nejde, tak bude muset hodnocení 4 hvězdiček :-)

12.08.2019 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Předvídatelné víc než Manželé odvedle. Takový román pro ženy s pokusem o napětí. Přečteno bez obvyklého zájmu, v podstatě jen proto, že jsem knihy zvyklá dočítat...

29.07.2018 2 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Tak váhám, mezi tři a čtyři. Neumím asi přesně říct, co se mi nelíbilo, prostě mi tam něco nesedělo. Asi to bylo na mě moc propojené, i když reálný život je jedna velká náhoda, tady jich na mě bylo až moc.

22.06.2018 3 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Kniha byla dobrá, i když jsem se od začátku té utopie bála. A bylo proč. Nelíbila se mi ale víc než na tři hvězdy, a nebo spíš 2,5. Asi zkusím film.

05.05.2017 3 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Hmmm, ne. Takhle ne. Od začátku do konce ne. Já jsem nikomu nevěřila ani pozdrav, jak to bylo přitažené za vlasy. Předchozí Fabianovky se mi líbily, ale tady bohužel velké zklamání.

22.01.2021 1 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Nedávno jsem si dělala test, jestli podle jedné věty poznám autora. Výsledek jasně říkal, že dobrý, že je jasné, že čtu, a že si určitě raději než naši klasiku, přečtu detektivku od severského autora...test byl neskutečně stupidní, ale pravdu měl, protože pokud budou severšti autoři psát takhle dobře, budu je dál číst. Vlastně ani nevím, proč nedám plnej počet, možná čekam, že Sova bude ještě lepší!

03.11.2016 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Posledni dil trilogie je podle mě absolutně nejlepší díl. Nádherně vykreslené postavy, jejich choromyslné a naprosto zvrácené názory a životní postoj, kterému se tu říká loajaliata. Konec nepřekvapi, vlastně asi vyloženě nepřekvapí nic, ale pro nás potrhlé konspirátory super čteni. A postava Lisbeth nejvíc pochopitelná a lidská. A doporučuji nekoukat na filmy. Určitě ne, pokud jste to ještě nečetli a spíše ne, pokud už máte prečteno, maximálně ze zvědavosti a s nizkým očekáváním...

30.06.2016 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Čtivé, líbilo se mi to moc. A překvapivě jsem si dlouho nebyla jistá, o co tam jde, nebo spíš o koho. Anebo jsem spíš tomu nechtěla věřit, protože fénix mi byl sympatický a v jeho kůži jsem se cítila podezřela doma...těším se na další knížku.

15.09.2018 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Po poslední nereálné Harryovce přišla opět skvělá smršť totálně uvěřitelného Harryho... jedním slovem SUPER.

15.07.2017 5 z 5

Hořící pokoj Hořící pokoj Michael Connelly

Starý starý dobrý Harry Bosch...co dodat, zase to krásně odsýpalo, Harry nedělal nic, co by v jeho věku dělat neměl, všechno dávalo smysl a taky mu tleskám.

18.04.2017 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Opět jsem se přesvědčila o tom, že číst upoutávky a výkřiky na obalu knihy je blbost. Brada mi rozhodně nespadla, myslím, že nikomu, kdo umí číst ;-) Ale dočetla jsem do konce a chvílema to umělo krásně vtáhnout do děje. I když to bylo místy překombinované.

05.03.2020 3 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Ne, že by to bylo špatné, to se říct nedá. Ale přišlo mi to asi tak trochu jako několik jiných knížek dohromady, které už znám. Nic nového. Překvapení nikde.

10.12.2018 3 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Většinu času jsem byla utopená v množství postav. Krutě předvídatelné, místy hezké popisy.

03.07.2018 2 z 5

V lesích V lesích Tana French

O polovinu kratší a třeba by to bylo za víc. Nemám ráda, když z knížky tolik čiší, jestli je autor muž nebo žena. Tady to bylo bolestivě zjevné a pro mě zjevně bolestivé. Místy to bylo hodně nudné a já se držela, abych stránky místo čtení nescannovala. A žádná sympatická postava. Škoda, začátek moc dobrý, ale nápad se nepodařilo vytěžit.

30.04.2018 2 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Jako takhle, četlo se to dobře, psáno lidsky a celkem jednoduše. Málo postav. Žadné přehnané popisy ani charakteristiky. Ale snaha o zvraty vedla podle mého jen k tomu, že to bylo extrémně průhledné a nepřekvapující.

27.02.2018 2 z 5

Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

Zase jednou absolutně dokonalý HB. Bez supermanských výkonů a navíc v kombinaci s MH, to já ráda, doporučuji.

13.01.2018 3 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Nebudu knížku srovnávat s původní trilogií Milénia a nebudu srovnávat Larssona a Lagercrantzem, protože mi přijde, že mi to nepřísluší, možná, až něco sama napíšu:-) Čtení mě rozhodně nezklamalo. A pokud se mi při čtení čehokoliv stane, že jsem zabraná natolik, že přejedu v mhd, je to podle mě jasný ukazatel. Lisbeth mě opět vtáhla do děje s plnou parádou. Jsem ráda, že Lisbeth je pořád SSDD, zklamalo by mě, kdyby došlo k nějaké změně. Co je ale podle mě nešvar zatím všech čtených autorů detektivek, je to, že hrdinové mají někdy opravdu až moc velké hrdinské dovednosti, v podstatě jsou nesmrtelní, nezranitelní, a když jsou zranitelní, tak se tak dobře léčí, že po průstřelu boku se vyléčí sami doma polknutím nějakým atb a následným boxováním do pytle:-)

28.07.2017 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Anděl byl lepší, ale Sova zase tolik nezaostávala (jen by se nemuselo omílat omílané pořád dokola), takže to na 3 hvězdy stačí, pořád to byla solidní detektivka.

15.07.2017 3 z 5