Tamten

Rozhodně lepší než první díl. Rychlejší tempo, zajímavější děj a méně historických popisů nezajímavých věcí. Ale i zde se najdou vleklé pasáže a celkově knížka neodsýpá tak, jak by mohla.

Pěkné momenty, poměrně čtivé, ale směřuje to odnikud nikam a od půlky jsem měl pocit, že se vlastně opakuje neustále to samé dokola.

Rozhodně zajímavé a poměrně netradiční čtení. Většina knihy odsýpá svižně, ale přeci jen jsou tam pasáže, kde na chviličku ztrácí tempo.

Plynule pokračuje v bodě, kde přestal předchozí díl a vše pokračuje ve stejném duchu. Čtivé, napínavé, nápadité. Konec ne zcela tradiční. A navíc, když to měla být trilogie, tak je to skutečně trilogie (a nikoliv že to bude natahovat na spousty dalších dílů).

Pokračování udržuje nastavenou úroveň v nezměněné podobě. Části knihy jsou super, části by člověk nejraději vynechal, občas to nedává logiku, ale určitě se to dobře čte.

Nářez jako vždy. Skvěle podané prostřední, klasicky dobrá akce, ale něco tam drobet chybělo k dokonalosti.

Působivý a odstrašující nástin absolutní totality. Kniha však místy příliš zabředává do filozofických úvah, které nejsou moc čtivé a opakují se.

Jedná se o jeden souvislý příběh rozdělený do dvou svazků, má tedy smysl hodnotit jako celek. Ze začátku poměrně čtivé, zábavné a navozující spoustu očekávání. V druhé půlce sice pokračuje spád, ale situace se tak trochu opakují. Spousta z naznačených otázek odejde do vytracena a jako i u jiných knížek závěrečné souboje díky přehnaným vlastnostem se sice hemží zbraněmi, ale vytrácí se z nich přehlednost na napínavost.

I když to má poměrně pomalý rozjezd a příliš akce v první půlce není, závěrečná třetina vše vynahradí. A velké plus je v této knize fakt, že hlavní hrdina není nějaký supernabušený cool zabiják, ale prakticky normální člověk.

Druhý díl sice pokračuje v dobře započaté práci prvního, ale už to takový nářez není. Tedy dějovně ano, teče tu asi více krve než v jedničce, ale už tu není nic objevného, vysloveně nečekaného a spíše se od začátku do konce jede ve vyjetých kolejích jedničky.

Pro mě slabší díl. Chyběl tomu souvislejší děj, spíš taková sbírka náhodných událostí, kdy se často něco nakousne a jde se od toho pryč.

Netradiční, chvílema nevíte, co si o tom myslet, chvílema je to supr, chvílema je to brutální - a většinou různé kombinace zároveň. Celou knížku jsem docenil až po dočtení do konce, pak teprve člověk pochopí.

Téměř "klasické" fantasy, které je ale podáváno trochu humorný a trochu přisprostlým stylem, čímž se z něj stává krásně oddychová knížka.

Slabší kousek ze série. První půlka je slabá dějem i stylem psaní, druhá půlka se o něco zlepší, ale stále žádná sláva.

Možná zajímavá fakta, ale podávaná příliš americkým způsobem, který se mi velmi špatně čte, navíc si autor v některých kapitolách trochu protiřečí (nebo aspoň nevysvětlí, proč jednou říká něco a podruhé opak).

Čtivý styl, pěkně vykreslené prostředí a postavy. Bohužel děj není úplně nejlepší a závěr to úplně nezlepší.

Moc nerozumím názvu knihu, do fantazy bych zařadil velmi málo těchto povídek. Některé spíš tak do béčkového hororu. U některých nechápu smysl sdělení, u některých nechápu pomalu ani jednotlivé věty. Zaujali mě tak maximálně 2 povídky.

Je to takové ... naivní. Načrtnutý svět (město) by takto nikdy nemohlo fungovat a je těžké se pak vžívat do příběhu, který je vystaven na nesmyslných základech. Na druhou stranu je to napsané čtivě a nenarazíte na nudnou pasáž.

Příliš prvoplánové zaměření na to, jak jsou na tom ženy špatně a že když ale chtějí, tak mohou zvítězit nad hroznými muži. Sice to má být vymyšlený svět, ale ta autorčina frustrace z toho hrozně kouká. Navíc ke konci se některé postavy z ničeho nic začnou chovat nelogicky. A kdo nemá asijské nadšení pro transformery, godzilly a jiné obří monstra, ten si taky může přičíst mínus bod.

Přiměřené zakončení trilogie. Obdobná úroveň, jako druhý díl, možná i malinko lepší, ale proti prvnímu dílu výrazně slabší.