Tamten Tamten komentáře u knih

Operace Petragun Operace Petragun František Kotleta (p)

Nadprůměrný díl série, u kterého často nevíte, kam se vyvine.

17.11.2024 4 z 5

Vládce vlků Vládce vlků Juraj Červenák

Pro mladistvé to asi může být čitelné, ale taková fantasy, jako když partička hraje Dračí doupě, není na čtení moc zábavná.

17.11.2024 2 z 5

Nocař Nocař Magdalena Kozak

Moc daleko jsem se při čtení nedostal. Děj je nic moc, ale sloh úplně příšerný a je spíše utrpení to číst.

17.11.2024 1 z 5

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Kniha má být pravděpodobně jen o sexu, takže veškerá výplň okolo je dost hrozná a o ničem. Bohužel i popis sexu je o ničem, žádný nápad, žádná vášeň, prostě nic.

17.11.2024 2 z 5

Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

Pro mě slabší díl. Chyběl tomu souvislejší děj, spíš taková sbírka náhodných událostí, kdy se často něco nakousne a jde se od toho pryč.

18.10.2024 3 z 5

Prázdnota Prázdnota Michaela Merglová

Netradiční, chvílema nevíte, co si o tom myslet, chvílema je to supr, chvílema je to brutální - a většinou různé kombinace zároveň. Celou knížku jsem docenil až po dočtení do konce, pak teprve člověk pochopí.

17.10.2024 4 z 5

Prokletá věž Prokletá věž Michaela Merglová

Jednohubka, která mi trochu připomínala Šest vran, ale s výrazně slabším dějem. Ale čtivé to pořád je. A konec oproti jiným knížkám překvapí (i když u Merglové už asi ne).

22.09.2024 3 z 5

Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Občas vtipné, občas vážné, ale bohužel mi připadalo, že chování lidí (nepostižených) často nedávalo moc smysl, a že příběh celkově se vždy chvíli zbytečně věnoval nějakým věcem hodně detailně, aby pak poskočil jinam a na vše předtím se zapomnělo.

28.08.2024 3 z 5

Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku Patrick Ryan

Na poslouchání v autě to není špatné. Občas se člověk zasměje, ale občas už je to tak absurdně přehnané, že to přestává být vtipné.

28.08.2024 3 z 5

Píseň války Píseň války Michaela Merglová

(SPOILER) Zakončení trilogie. Stejně dobré jako předchozí díly a poměrně překvapující. Kniha je výrazně víc "temná", než bych u ní čekal. Těžko říct, jestli se vlastně jednalo o happy end. Pokud ano, tak takový realistický, kdy sice nepřítel byl poražen, ale za velmi vysokou cenu. A pro mne toto dělá knihu lepší, neboť fantasy, kde si můžete být jisti, že sebešílenější akce všichni zdárně přežijí, jsou ve výsledku nudné. Tady nikdy nevíte, kdo přežije následující stránky, a to dělá kniho napínavou.

28.08.2024 5 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tuhle knihu jsem nezvládl dočíst. Ne že by na ní bylo něco vysloveně špatně, ale celé je to takové uhlazené, černobílé, předvídatelné a ve výsledku naprosto nudné.

02.08.2024 2 z 5

Píseň severu Píseň severu Michaela Merglová

Plynule navazuje na první díl. Jednotlivé epizody se v průběhu knihy pospojují a dostáváme najednou zcela nový příběh, čímž celá už tak dost pěkná kniha dostává nový nádech. A i když aktuální příběhy jsou zde uzavřeny, stále se jedná o prostřední díl trilogie a celý příběh tak čeká na svůj závěr až do další knihy.

02.08.2024 5 z 5

Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Téměř "klasické" fantasy, které je ale podáváno trochu humorný a trochu přisprostlým stylem, čímž se z něj stává krásně oddychová knížka.

22.04.2024 4 z 5

Pavučina lží Pavučina lží Dan Brown

Celá kniha by mohla být dobrá, přes nápad, zápletku i styl vyprávění. Mám ale velký problém s tím, jak autor neustále dokola opakuje zřejmé věci, které předtím už čtenáři několikrát řekl, ale snad z pocitu, že si nikdo nepamatuje, co bylo o stránku dříve, je říká znovu a znovu.

22.04.2024 3 z 5

Černá smečka Černá smečka František Kotleta (p)

Taková kotletovská jednohubka, kde děj není žádná sláva, ale sloh a styl psaní to vynahradí a díky kratšímu rozsahu to nezačne lézt na nervy. Určitě v knize potěší vtípky na aktuální témata a "postavy ze života".

26.02.2024 3 z 5

Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

Slabší kousek ze série. První půlka je slabá dějem i stylem psaní, druhá půlka se o něco zlepší, ale stále žádná sláva.

16.02.2024 2 z 5

Sudetenland Sudetenland Leoš Kyša

Při poslouchání v podobě audioknihy jsem měl občas problémy neztratit se ve jménech a souvislostech (při pomalejším čtení knihy to asi nemusí nastat, ale také může). Z hlediska nápadu a zasazení dobrý, z hlediska detektivky až takové sláva ne.

16.02.2024 3 z 5

Koniáš & Bakly - Mrtví muži Koniáš & Bakly - Mrtví muži Miroslav Žamboch

Vlastně poměrně "standardní" (tzn. zábavné a dobře čitelné) příběhy Koniáše a Baklyho, které jsou v jedné knížce jen proto, že na dvě samostatné knížky by příběhy byly moc krátké. Jinak se v ničem neprotínají.

02.02.2024 4 z 5

Krev pro divoženku Krev pro divoženku Kristýna Sněgoňová

Hodně jiný příběh než v prvním díle a přesto v mnohém podobný. Za mne dobré pokračování, které se nesnaží jen vyždímat z první knížky totéž, ale popsat jiný příběh.

16.01.2024 4 z 5

Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Takové krimi noir s prvky fantasy. Sympatické na tom je, že kdyby se ty fantasy prvky objevili ve skutečném světě, tak by to asi dopadlo přesně tak, jak se tu popisuje. Obě strany mají svoji pravdu, když se na to koukáte z jedné či druhé strany, tak to dává dokonalý smysl, ale nikdy společně nemohou fungovat. Zcela reálný problém bez šance na vyřešení. A krásně se to táhne celou knihou.

01.01.2024 4 z 5