Taufa Taufa komentáře u knih

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Děj se mi moc líbil. V knize jsou krásné myšlenky. Propracovanost map, rodokmenů, postav a světa středozemě je obdivuhodná, ale pro příběh někdy až moc detailní a zdlouhavá. Celkově při čtení knihy ale super atmosféra a zasloužených 5/5 :)

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Knihu jsem si chtěl přečíst hlavně kvůli velké prodejnosti a velkému počtu čtenářů. Není to můj žánr, ale musím uznat, že kniha byla příjemnou oddechovkou a byla vtipná. Našly se i nudnější pasáže, ale ty jsou téměř v každé knize. Líbí se mi odlišnost vnímání názorů a věcí v závislosti na věku lidí. Popis vedlejších postav mohl být detailnější. Další knihy si od autora možná také přečtu... :)

14.02.2021 4 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

(SPOILER) Hlavní hrdinka vstoupí do příběhu tak nějak nedobrovolně, což ji odlišuje od jiných příběhů. Jazyk má kniha krásný, čte se sám a detailní ženský popis ať už barev, vůní a pocitů příběh ještě zlepšuje. Poselství a reálnou scénu z budoucnosti s propracovanými detaily hodnotím velice kladně. Hunger Games dávají skvělý čtenářský zážitek ze současnosti (události v Kapitolu) nebo možná i budoucnosti o zbytečnosti války... Hlavní myšlenka je velice silná a přijde mi promyšlená od začátku do konce všech tří knih. U této knihy jsem si uvědomil, jak nelze u filmu zpracovat vše a oprávněně má kniha krásných 84 %! Na to, že jde o poslední díl série, tak příběh nijak nepolevil, konec mi přijde promyšlený od počátku psaní celé série. Je to krásná kniha, DOPORUČUJI!

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Pro děti mi kniha nepřijde vhodná a hlavní myšlenka celé knihy jde shrnout do jedné věty. Příběh mi nepřijde tak dojemný, jako například o hodně lepší Psí cesta. Nevhodný jazyk a opravdu velmi stručný styl vyprávění mi také nevyhovoval. Kniha byla celkově krátká a uměle natahovaná a zároveň tak stručná, jako by bylo povinné ji vydat nedopečenou. Většinu negativních příběhů a reálných zkušeností z útulků prostě nejde nacpat do příjemné pohádky. Váha psího života, která je podávaná minimálně na úroveň člověka se mi také moc nezamlouvá. Poznámka od pracovnice útulku, která si stěžuje že dostává málo peněz v útulku se mi do pohádkové knihy opravdu vůbec nehodí. Posledních 4 strany, které jsou věnovány reklamním přípravkům, po kterých váš pes bude stále mlád za 790 Kč a 100 Kč z toho půjde na útulek ve mě nevzbuzuje dostatečnou hodnotu pomoci útulkům. Těšil jsem se do kina, ale po přečtení si film sotva pustím v televizi, VELKÉ ZKLAMÁNÍ!

03.01.2021 3 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Kniha se mi také líbila. V knize je mnoho vtipných příhod. Je to opravdu příjemná česká oddychovka. Autor je vnímavý a vtipný. Vtipy jsou vždy na reálných základech. Oproti filmu je vtipným momentů minimálně dvojnásobek a těším se na další díly!! Jen škoda, že se vtipy začínají opakovat. Z prvních čtyř dílů mě tento příběhem bohužel bavil nejméně, i tak ale DOPORUČUJI! 4,5/5!

12.01.2025 4.5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Kniha, která mě opravdu nebavila. Autorka se vyžívá ve všem odporném a děj kniha moc nemá. Popisování detailů je až moc i na mě. Čas plyne neúměrně a konec knihy mě opravdu nezaujal. Nechápu tak vysoká čísla prodejnosti, bohužel 1/5!

11.07.2024

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Jedná se více méně o pohádku, lehce líznutou pozitivní esoterií. V knize jsou zajímavé pozitivní myšlenky, že každý sen se splní, pokud se ho nevzdáme. Do jaké míry to opravdu funguje a zda existují zázraky už si musí říci každý sám Kniha mi trošku připomínala Malého prince, že se máme dívat hlavně srdcem. Jazyk byl dosti historický a ne vždy úplně čtivý, 4/5.

08.07.2023 4 z 5

100 perliček pro (ne)milovníky češtiny 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny Červená propiska

Knížka pro (ne)milovníky češtiny je opravdu skvělá a velmi užitečná. Knížka se mi líbila, byla přehledná a stručná. Možná si zakoupím i pokračování. Doporučuji! 5/5

01.02.2023 5 z 5

Nevyžádané rady mládeži Nevyžádané rady mládeži Marek Vácha

Zajímavá knížka s podklady k zamyšlení, líbí se mi doporučování filmů a knih. Zároveň souhlasím že víra je něco trošku jiného než striktní dodržování pravidel. Určitě poučné, DOPORUČUJI! :)

27.03.2021 4 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Děj se mi moc líbil. V knize jsou krásné myšlenky. Propracovanost map, rodokmenů, postav a světa středozemě je obdivuhodná, ale pro příběh někdy až moc detailní a zdlouhavá. Po prvním dílu mi přišli jemné zpomalení příběhu, ale i tak super atmosféra a zasloužených 5/5 :)

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Kniha se mi také líbila. V knize je mnoho vtipných příhod a postav. Je to opravdu příjemná česká oddychovka. Autor je vnímavý a vtipný. Vtipy jsou vždy na reálných základech. Oproti filmu je vtipným momentů minimálně dvojnásobek a těším se na další díly!! Jen škoda, že se vtipy začínají opakovat. Doporučuji! 5/5!

10.01.2025 5 z 5

Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Kniha, která mě trochu pobavila, ikdyž stand up comedy moc nemusím. Autorka si umí dělat legraci ze všech včetně sebe. Knihu jsem četl na dovolené, za mě ideální na takovou oddychovku, jazyk se čte sám. Občas byly vtipy až urážlivé a nevtipné, ale i tak 4/5!

05.07.2024 4 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Kniha se čte hezky. Laťka od série HP je opravdu vysoko a toto je jen doplňková kniha série. Nejzajímavější bajka je navíc obsažena v knize HP 7, což mě trochu zklamalo. Jiné bajky byly zajímavé, ale ne top. Brumbálovy komentáře byly fajn! Jazyk je velice čtivý a příjemný, 4/5! :))

08.06.2024 4 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Jazyk má kniha krásný, čte se sám a detailní ženský popis příběh ještě zlepšuje. Balada o ptácích a hadech dává skvělý čtenářský zážitek z fantasy minulosti a možná i budoucnosti o zbytečnosti války... Hlavní postava zastává spíše negativní názory, což je zajímavě neobvyklé. U této knihy jsem si uvědomil, jak nelze u filmu zpracovat vše a oprávněně má kniha 84 %! Trilogie Hunger games je ještě o stupínek lepší, ale rozhodně DOPORUČUJI!...

31.12.2023 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Skvělý fantasy pohádkový příběh. Představivost autora na rok 1937 je opravdu krásná. Oproti tomuto příběhu je Pán prstenů až moc detailní a děj se dost táhne. Hobit je pro začátek rozhodně lepší a čtivější volbou. Dokud jsem nečel Hunger Games, byla to moje top kniha... :)

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

(SPOILER) Hlavní hrdinka vstoupí do příběhu tak nějak nedobrovolně, což ji odlišuje od jiných příběhů. Jazyk má kniha krásný, čte se sám a detailní ženský popis ať už barev, vůní a pocitů příběh ještě zlepšuje. Poselství a reálnou scénu z budoucnosti s propracovanými detaily hodnotím velice kladně. Hunger Games dávají skvělý čtenářský zážitek ze současnosti (události v Kapitolu) nebo možná i budoucnosti o zbytečnosti války... Hlavní myšlenka je velice silná a přijde mi promyšlená od začátku do konce všech tří knih. U této knihy jsem si uvědomil, jak nelze u filmu zpracovat vše a oprávněně má kniha krásných 92 %! DOPORUČUJI!

Máme na víc: #jen se domluvit Máme na víc: #jen se domluvit Danuše Nerudová

Tuto knihu jsem si zakoupil za záměrem dozvědět se více o kandidátce na prezidenta. Paní Nerudová je velice aktivní, schopná a mám mnoho dalších důvodů proč je pro mě jedinou možnou volbou, která má šanci na výhru v prezidentských volbách. Dětství a život mi opravdu připomíná “obyčejnou holku”, líbí se mi její vztah k Brnu a k Vysočině. Vidí v Česku potenciál a nic o sobě neskrývá. Hodně svého času věnovala důchodové reformě, studiu o férových daní a školství. Tím vším je mi sympatická a opravdu vidím šanci na nadějnou a reprezentující hlavu státu, doporučuji přečíst! 5/5

27.12.2022 5 z 5

Dominika na cestě Japonskem Dominika na cestě Japonskem Dominika Gawliczková

Pěkné a příjemné čtení. Bohužel oproti knize Dominika na cestě Jižní Amerikou se mi zdálo, že text byl psán stručněji. Více převažují dojmy a pocity, než detaily a zajímavosti z navštívených míst. Těším se na další knihu, snad posune laťku zase výš! 4/5

23.10.2022 4 z 5

Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Velice zajímavá a praktická kniha. Měl by si přečíst každý obchodník a vedoucí pracovník. Obsahuje mnoho moudrých frází a rad. Občas je z knihy cítit moc extravagantní americký nádech. Čekal jsem malinko víc, ale určitě doporučuji, hodnotím 4/5!

04.07.2022 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha mě bavila, zase úplně odlišný a zajímavý fantasy svět. Bylo to napínavé a rozhodně jsem se nenudil. Příběh hezky plynul. Kniha má hezký jazyk, Je to kniha, která je psaná pro mládež, ale fotografiemi dokáže vtáhnout i staršího čtenáře. Těším se na další díly.

11.01.2021 4 z 5