Teddy2023 komentáře u knih
Neurazí ani nenadchne, přečtena polovina...nedočteno
Hezký a vtipný příběh nezkušeného pána démonů, který se neliší od svých vrstevníků ...náhodné setkání s jeho věrným sluzebnikem
O něco slabší díl, ale četla jsem ji před dlouhou dobou, takže mi všechny detaily neutkvěly v paměti..i tak mám v plánu si knihu znovu poslechnout jako audioknihu. Oddechovka na zkrácení odpoledne
Přečteno před dlouhou dobou, ale jednalo se o moc pěkný díl s překvapivým závěrem
Na knížce zklamalo neustále váhání mezi Aspenem a Maxonem - důvodem neustálých problémů a bezvýchodné situace.
Nenáročný příběh o dívce, která se stala sirénou a jednoho dne se ve světě lidí zamiluje. Jedna z nejhezčích obálek a oddechové čtení na večer. Pohádka s happyendem.
Jak už mnozí z Vás zmínili, některým bude připadat hlavni hrdinka nesympatická či ji budete těžko snášet. Předchozí série - Selekce rychle utíkala - četla jsem ji hned po tom, co vyšel poslední díl této trilogie v češtině - a zastavám názor:
Selekce - super (nejspíš pořídím u audio podobu)
Dvojka - horší díl (ale nyní nově pořízena jako paperback)
Trojka - taky paráda
Tenhle díl "Dcera" Vám nabídne opět jiný pohled. Zatímco Amerika spoléhala zoufale na to, aby vůbec Mašina zaujala, Eadlyn bere situaci do svých rukou. Možná díky tomu mi přišel díl bohatší, zajímavější a následující díl to vhodné zakončuje.
Pokud jste četli sérii Twilight od Stephenie Meyer,grafický komiks Vás uchvátí. Doporučuji hlavně pro ty, kteří patří mezi nečtenáře. Zařaďte ji do své knihovničky.
(SPOILER) Po dlouhé době jsem sáhla opět po knihách s LGBT tématikou pro náctileté...v porovnáním s dílem T. J. klune se jeví "Šestnáct duší" o příběh se slabší dějovou linii..dvojice chlapců Charlie a Sam, kteří sdílejí stejnou vlastnost: vidí duchy - jeden z nich to vidí jako prokletí, druhý jako dar.
Charlie bere věci spíše negativně kvůli svému zdravotnímu stavu, ale považuje duchy za své přátele. Ačkoliv mezi své vrstevníky nezapadá (jako gay) a každý den pro něj znamená utrpení.
Naopak Sam se pokouší vyšetřit záhadu s mizejícím duchy a netrvá dlouho, než Charlieho do této situace zatáhne.
Psáno velmi svižně, neklade se příliš důraz na podrobnosti a pomalý rozjezd.
Jak už někteří zmínili, dostala jsem se k dané knížečce díky čtenářské výzvě. Ačkoliv jsem jí měla vyhlédnutou, když už vyšla. Tehdy jsem jí přelétla v knihovně. Nyní jsem si pořídila audioknihy a musím uznat, že je moc pěkné namluvená a výborně se do ní zaposloucháte. Budete mít zkrátka pocit, že se nacházíte ve Florencii s Vašimi hrdiny.
Někteří z Vás přirovnávají toto dílo k Selekci, samozřejmě v případě, že patříte ke skupině "náročných čtenářů" není možné očekávat 5 z 5. Selekce od Kiery Cass oslní jednoduchou zápletkou, kde nemusíte moc přemýšlet a dostanete se do středu královského dvora (poslechněte si audioknihy - taky si ji užijete) Plesové večírky, rivalita a svůdný princ...obě dvě knihy představují takové ideální rozptýlení od žánru, kterým normálně dáváte přednost. Ať se jedná o popularně naučnou, scifi či krimi.
Romantická shoujo manga, při které si oddechnete.
Moc pěkný návrat do dětství ...v tomto roce vychází nové vydání, pokud jste sběratelé :) samozřejmě mám v plánu sesbírat
Pohodové čtení, které neurazí - někdy jste se zasmáli, jindy jste nad ztřeštěnými kousky kroutili hlavami.
Krásně ilustrovaná manwha, parádní do sbírky, pokud jste již četli "Sólo leveling" nebo "Jednoho dne princeznou".
Naše hlavní hrdinka zažila krušné časy (nevycházela se svou rodinou, ve škole ji šikanovali) a jedinou útěchu ji přinášela romantická hra, kde musíte získat srdce toho pravého.
Jaké překvapení, když otevře další den oči a zjisti, že musí přežít jako padouch se jménem Penelopa Eckartová.
Audiokniha :)
Namluveno velmi dobře Janou Strakovou - díky ní jsem zvládla příběh dotáhnout do konce.
Ze začátku ohledně stavby knihy: zprvu se příběh táhl, místy se objevila zajímavá pasáž, kde čtenář zbystřil a nakonec přišel konec.
Jak už jiní naznacili - vyprávění působí celkem chaoticky - přeskakuje z minulosti do přítomnosti a naopak, velké množství jmen a nedokončených myšlenek...hodně pozornosti jsem nakonec věnovala spíš popisu postav než ději.
Hodnocení 3,5 /5 odpovídá
Doposloucháno v podobě audioknihy. Upřímně, kdybych knihu dostala v papírové verzi, asi bych ji ani nedocetla.
Samotný příběh se dá považovat za nenáročný, rychle plynoucí (takovou pohádku pro dospělé) a místy vulgární...bohužel postavy by potřebovaly více prostoru.
Dojemný příběh s krásnou kletbou o přátelství a ztrátě :)
Opět parádní čtení. Pár posledních stránek se kapku táhlo, ale 80 % knihy utekl jako voda.
Tentokrát se podílí na vyšetřování i dobrodruh, což samozřejmě nezviklá Holmesovu schopnost dedukce a Watsonovy lékařské znalosti.
Už se těším na další díl!
Dalsi pokračování našeho slimáka. Tentokrát se Rimuru rozhodne "stát se učitelem" a setkat se se studenty zesnulé Shizu.
Ale jak to už bývá nic není jednoduché, jak se na první pohled zdá.
Odpočinkový díl, u kterého budete nejen vrtet hlavou, ale také se zasmějete.