teer.h

A je to tu, poslední díl ohniváka. SPOILERY
Chvíli mi trvalo, než jsem si opět vše vybavila z předchozího dílu, protože Marguerite procestovala už tolik dimenzí, že mi dělalo problém si vybavit, co se ve které dělo, kdo je z jaké dimenze, který byl ten špatný, a který byl ten hodný. Možná jsem od toho trošku čekala něco víc, ale i tak se mi to líbilo.
Paul... nazvala bych ho nesmrtelným Paulem, ale co mě to nevadí, já mám happy endy ráda a moc by mě mrzelo, kdyby zemřel.
"Každý den, každý okamžik vytváříme něco nového - ať už vědu, nebo umění, vztah nebo osud - budejeme rozhodnutí za rozhodnutím, okamžik za okamžikem."

Úžasná obálka, kvůli které jsem si knihu spolu s hned druhhým dílem zakoupila. Moc často knihy nekritizuji (asi to ani neumím), ale z této knihy jsem byla trošku zklamaná, asi jsem od toho čekala trošku něco jiného. :)
Ale určitě si přečtu další díl a jsem zvědavá jak to dopadne. 3 a půl hvězdičky.

Povedený druhý díl, kde se dozídáme i o jiných jak to říct..."národech" státech"? Líbilo se mi to, čekala jsem tedy, že se Kellenův černý stín nějak bude projevovat a ono nic. Budu si muset počkat na další díl. Druhý černý stín mě opravdu dostal, to jsem nečekala. Jo a párkrát jsem se i zasmála, líbí se mi, jak Castell dokáže čtenáře rozesmát :)

Knihu jsem si zakoupila jen díky Humbookfestu, na kterém byl tento autor. Konečně jsem se do ní pustila a musím říct, že nebyla špatná. Bohužel mě někdy hlavní hrdina hrozně štval. Každopádně ke konci to začalo být mnohem lepší a já se vrhám na další díl!
Hodnotím "3 a půl" hvězdičky.

Achjo, proč to Sarah nemohla udělat aspoň na 10 dílů?
Nádherné zakončení, musím říct, že jsem dostala opravdu záchvat smíchu u jedné scény :D. Mě se to moc líbilo a konec je nejlepší. "Na hvězdy, které naslouchají, Feyre"..."Na sny, které se plní, Rhysi."

Tuto knížku jsem dostala na humbookfestu a jsem za to moc ráda! SPOILERY.
Byla to paráda, zprvu jsem si teda říkala, sakra co to je za pohádku. Ale ono ne. Knihu jsem četla jedním dechem a musím říct, že na Cardanovi mě něco přitahovalo, ikdyž se choval, tak jak se choval. Já mu tak nějak vnitřně fandila. Locke, no ten se mi zprvu také moc líbil, ale to co se z toho nakonec vyvrbilo. No super, mnoho věcí jsem upřímě nečekala a jsem ráda! Musím dát 4, ikdyž mě začátek nechytl, zbytek to dohnal!

Spoiler
Ach ta obálka. Díky Humbook festu, na kterém jsem byla, bylo skvělé se od Claudie dozvědět, jak to vlastně funguje s tvorbou obálek pro knihy. Vlasně autor žádnou nevymýšlí, ale pouze schvaluje. Návrháři obálek opravdu odvedli skvělou práci i s touhle knihou!
Nicméně ke knize. Trošku mi trvalo, než jsem se začetla, protože jsem tak trochu zapoměla, co se dělo v prvním díle, který jsem si zamilovala. Netrvlo to dlouho a vše mi došlo, protože Claudia hodně připomínala co bylo v první díle a za to opravdu děkuji. Zase mě děj pohltil a moc se těším na další díl.
Každopádně k Marguerite... opravdu mě štvala, bože. Naivni blbka... jak si myslela, že v každé dimenzi jsou všichni stejní a jak poté byla naštvaná na Paula, že jiná jeho verze postřelila Thea achjo, "chtěla jsem jí dát pěstí" :D
Ale konec super, já osobně to fakt nečekala. I to jak se to vlastně celé vyvrbilo :)

V poslední době jsem přečetla knih, které jsou si tématem velmi podobné, a tak jsem měla trošku problém si některé pasáže z prvního dílu vybavit. Nicméně se mi tento díl opět líbil. Avšak Ruby mi přišla naivní, taktéž Arcus, když si myslel, že jí všichni z ledového dvora přijmou. Nejvíc mě vždycky asi naštvalo, když na ni ostatní byly hnusní a Arcus se jí nikdy nezastal. Moc jsem se těšila až vstoupí do země ohnivých a my se s nimi seznámime. Super, musím říct, že se mi to opravdu líbilo. A zjištění o Ruby (kterých bylo mnoho) mě překvapilo, a to jsem ráda. Je lepší být překvapená, než vše od začátku očekávat. Kai... nevim nevim, také jsem si ho oblíbila a jsem zvědavá, jak milostný trojúhelník dopadne. Konec super a těším se na další díl. :)

Spoilery.
Za mě teda asi nejslabší díl, nějak jsem se dlouho nemohla začíst. A to se mi první díl opravdu líbil! Nevím... ale Meira mě pěkně štvala. Mrzelo mě, že na Therona vůbec nevzpomínala, ani trošku. Mě se Mather prostě nelíbil, nefandila jsem mu. Proto jsem s tím, jak se to vyvíjelo nebyla moc spokojená. I ten konec, kdy bylo po všem, za Theronem ani nepřišla. HappyEnd byl jasný, to mě osobně nevadí, mám je ráda. Trošku jsem teda čekala, že Sir se také vrátí. Bohužel. Nicméně, ta obálka!!!Bože, ještě krásnější než ty dvě předtím! Škoda, že nejde dál 3 a půl hvězdy. I přes to, že to nebylo dle mých představ, skvělá série. těším se na Sarah v říjnu na humbook festu!

Musím říct, že z holky která si prosazovala svůj názor a dělala si co chtěla a je najednou královnou, která poslechne každý rozkaz, mi přišlo trapné. Na Theronovi mi v tomhle díle opravdu něco nesedělo..nemílila jsem se. Každopádně Theron je stále můj favorit.:D
Konec byl napínavý a vrhám se na další!

Spoilery!
To už je konec? Tahle série se mi opravdu líbila! Abych řekla pravdu, první díl byl pro mě nejlepší. Já sí teda Rafea moc neoblíbila, spíše Kadena. V tomto díle mi opravdu zvlášť Rafe vadil. Ale nakonec jsem byla ráda jak to bylo mezi Kadenem a Pauline a jejich dítětem (Rhys, ach hned si vzpomenu na Dvůr). Na konci ukápli i slzy. Nicméně musím říct, že některé pasáže byly až zbytečně dlouhé a ten konec mi přišel rychlý. Scéna jak Lia promouvá k vendské armádě mě zklamala, fakt jsem se na ni těšila. No co se dá dělat, každopádně miluju happyend. Tahle sérka stojí za to!

Přečteno jedním dechem. SPOILERY! Sarah prostě umí skvěle psát! Jediná věc, která mě mrzela, že jsem čekala více akce na Tamlinově dvoře. Možná vypětí mezi nimi? Milostný trojúhelník? Jinak co se týče nových spojenců lstí a přetvářek.. byla jsem opravdu překvapena. U Juriana jsem i tušení měla. Konečná bitva, jak všichni dorazili na pomoc, až mě polila husí kůže, jak mi to přišlo krásné. Nesta.. její scény mě opravdu rozesmály, jak byla furt naštvaná. Na konci mi i ukápla slza. Opravdu se těším na další díl, jsem na něj zvědavá:)

Spoilery.
Opět kniha s nádhernou obálkou, které jsem neodolala. Začátek knihy, který se odherával v "blázinci" se četl sám. Musím říct, že mě to bavilo a stránky utíkaly. Jakmile se Snow ocitla v Algidu jsem se nemohla nějak začíst. Nedokážu říct proč. Konec jsem opět přečetla jedním dechem.
Teď k ději. Trošku mě Snow štvala, jak se například hned přidá k někomu, koho nezná jen kvůli tomu, že jí slíbí, že jí pomohou zachránit Balea (k čarodějce X zlodějům). Doteď nevím, jestli se mi Jagger nebo Kai líbí víc :D. Mrzelo mě, že některé pasážeze začátku, kdy se ocitla v Algidu nebyly více rozepsané. Samotný konec mě opravdu překvapil a to jsem nečekala a ani mě to nenapadl, za to má autorka plus. Určitě se těším na další díl a doufám, že se s ním autorka popere lépe. :)

Ikdyž jsem si od začátku myslela skoro vše správně, kniha mě neskutečně bavila! Autorka má skvělý a čtivý styl psaní. Kniha mě opravdu pohltila. :) Zároveň jsem ráda, že tam nebylo rozsáhle vysvětování, jak to vlastně z pohledu vědců všechno vzniká (prostě bych to stejně nepochopila a pochopit bych to ani nechtěla :D). Hlavní hrdinku jsem si oblíbila, taktéž i Paula a rozhodně se těším na další díl! A ta obálka!

Achjo... když si tak čtu tady komentáře, tak si říkám, panebože proč to čtete, když se vám nelíbili ani předchozí díly? Nechápu co jste na tom čekali jiného než u dílů předtím.
Dle mého názoru to James napsala velmi pěkně a mě se moc líbilo číst to z pohledu Greye, jeho pocity, myšlenky. James má prostě skvělý typ psaní a její knihy se čtou jedním dechem a ubíhají strašně rychle.
Za mě moc hezky napsané, konečně jsem se dozvěděla co se v Christianovi odehrávalo a jak přemýšlel o Anně a určitě jsem některé věci nečekala a mile mě překvapili. Hodně jsem se i zasmála. za mě 5 hvězdiček!

Spoilery
Co dodat.. opět krásný díl, který byl stejně napínavý a čtivý, jako ten předchozí.
Musím říci, že v tomto díle jsem si pro změnu více zase zamilovala Kadena, oproti prvnímu dílu, kde se mi zase líbil Rafe (u kterého jsem si tedy myslela že je to zabiják :D).
Aster, Aster... ja to prostě tušila, že se stane co se stalo, ale stejně jsem trošku doufala, bohužel.
Autorka umí skvěle schovávat postavy do děje, že ani nepoznáte, že by to mohl být někdo, na koho celou knihu čekáte. Já byla opravdu párkrát překvapená a nečekala jsem to.
Komizar, trošku jsem doufala v to, že se změní a "změkne", ale to se nestalo. Byl to ..., který uměl využívat slabých lidí v jeho prospěch (jako Kadena a Calanthu). Nicméně Calantha mě velmi mile překvapila, jak svým příběhem, tak jak pomáhala Lie.
Určitě jsem zvědavá co bude v dalším díle, jak to vše skončí... 5 hvězdiček a rozhodně doporučuji! Snad další díl vyjde brzy!

Ta obálka prostě donutí čtenáře koupit si tuto knihu!
Byl to hezký příběh, který se velmi hezky četl. I přes nucenou dlouhou pauzu jsem knihu dočetla raz dva. Hodně věcí, jsem tušila už dopředu, ale to mi nevadí.
Mather mi teda sympatický vůbec nebyl, představovala jsem si ho jak nějakého blonďatého úchyláka :D. Zato Theron se mi líbil. :D
Určitě hezké, oddechové čtení :)

To už je konec? Jsem opravdu ráda, že jsem se rozhodla si tyto knihy koupit. Snad nikdy jsem nečetla nic (z knih sci-fi, fantasy) co by mě dokázalo takhle rozesmát. Ani v posledním díle na srandě autorka neupustila.
SPOILERY:
Scénka, kdy si Fay "ublinkne" a Lee si myslí, že ji někdo zranil mi opět utkvěla v paměti jako několik dalších v předchozích dílech.
Mohu říct, že i autorka celkem hezky objasnila jak se všechno na konci má (až teda na podrobné rozvedení rodokmenu, kdo s kým co měl a jak jsou příbuzní... to jsem se opravdu ztrácela :D).
Nicméně krásné završení této série a mrzí mě, že už končí. Konec byl smutný a Ciarana mi bylo velice lito, dost jsem si ho oblíbila.. a dále Phyllis.. to jsem opravdu nečekala.
Nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičkami!

“Může tě vyfotit silniční radar?” humor v téhle knize nemá konce! Od téhle knihy se nedá jen tak odtrhnout.
Opět skvělý díl, plný akce a sexy elfů

Nemůžu dát jinak než 5 hvězdiček. Mužů říct, ze jsem se už tak dlouho nepobavila u knihy tohoto žánru (a to jsem jich přečetla už dost). “Funíš jako čajová konvice moji babičky a zpocena jsi už po par metrech” pro mě jedna z těch nejvtipnějších scének, která mě fakt dostala. Sahám hned po druhém díle, kde doufám, že si Fay nenechá tak s... na hlavu od vlastní rodiny. Já sama jsem si u toho pěkně pro sebe ponadávala :D