teeyinka teeyinka komentáře u knih

Faja Faja Petra Stehlíková

1. díl mě ohromil více, ale i tak je to povedené pokračování. Zvlášť od tří čtvrtin se děj trochu rozjede a mě jen zase mrzí, že nemám po ruce další díl.

07.02.2021 4 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Meditace, která je pohlazením po duši, ačkoli se týká velmi smutného tématu. Rozhodně doporučuji - raději za melancholického zimního večera než v létě na pláži.

27.01.2021 5 z 5

Karpatské hry Karpatské hry Miloslav Nevrlý

Báseň v próze, kterou lze číst jen při optimálním mentálním rozpoložení a určitě ne ve spěchu, protože jinak vám ta krása unikne.

03.01.2021 3 z 5

Jednosměrná jízdenka Jednosměrná jízdenka Katy Yaksha (p)

Bohužel jsem se dvakrát snažila knihu přečíst, ale ani po třech letech jsem to nezvládla. Pravděpodobně nejsem cílová skupina, takže knihu posílám dál a třeba někomu poslouží!

26.12.2020

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Nejsem žádný fanda fantasy, ale tohle mě vtáhlo a jen lituju, že nemám další díl hned po ruce.

26.12.2020 5 z 5

Sociopat odvedle Sociopat odvedle Martha Stout

Zajímavá kniha, jen mě znepokojuje, že nevím, kdo v mém okolí je oním sociopatem.

01.12.2020 4 z 5

Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Už dlouho se mi nestalo, abych kvůli knížce nešla spát! Nesmírně čtivá (a trochu znepokojující) kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem a zároveň si ji hrozně chtěla šetřit. Jen škoda množství překlepů, které korektuře unikly.

13.10.2020 5 z 5

The Go-Giver - Dej a bude ti dáno The Go-Giver - Dej a bude ti dáno John David Mann

Úžasná kniha, která by měla být součástí povinné četby. Kéž by celý svět ctil zmíněné zákony, byl by bezpochyby lepším místem!

09.10.2020 5 z 5

Radost z ticha Radost z ticha Erling Kagge

Příjemná kniha plná zajímavých myšlenek.

16.09.2020 4 z 5

Cesty za štěstím Cesty za štěstím Kristýna Tronečková

Příjemný cestopis nejen o štěstí, ve kterém jsou v rovnováze vtipné historky z cest a zajímavosti o navštívených místech.
Nehonit se za materiálnem, užívat si přírodu a pěstovat si dobré vztahy a aspoň nějakou spiritualitu - to jsou v podstatě pojítka všech tří zemí a odpověď na otázku, jací lidé jsou šťastní. Bylo by fajn, kdyby se tím řídili nejen Islanďané, Izraelci a Bhútánci :)

30.08.2020 4 z 5

Méně je více Méně je více Cait Flanders

Spíše životní zpověď ženy, která měla problémy s alkoholem a nakupováním a uvědomila si, že si potřebuje překopat život, aby byla šťastná. Bohužel nejsem asi cílová skupina. Myšlenka zbavit se věcí je určitě fajn a souhlasím s ní, od knihy jsem ale čekala něco trochu jiného, a tak je třetí hvězdička hlavně za hezkou obálku.

04.08.2020 3 z 5

Divoký kluk Divoký kluk Paolo Cognetti

Kniha, která pohladí na duši a zahřeje u srdce.

28.07.2020 4 z 5

Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Klobouk dolů před kýmkoli, kdo trail prošel! Z vyprávění jde cítit spoustu bolesti, ale zároveň v závěru také velká síla. Radovala jsem se za autorku, že se nakonec našla :) Inspirativní kniha (jako ostatně pro mě všechny podobného rázu), která se dobře a rychle čte.

12.07.2020 3 z 5

Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Zajímavá témata, která přinutí k zamyšlení, určitě doporučuju!

14.06.2020 5 z 5

Stín větru Stín větru Carlos Ruiz Zafón

Začátek byl na mě trochu rozvláčný, ale od půlky mě to chytlo a jen s těžkým srdcem jsem knihu zavírala, když jsem musela jít pracovat! Napínavé, s pěknou atmosférou a příběhovou linkou.

27.05.2020 4 z 5

Pád Pád Simon Mawer

Nečekala bych, že jde spojit survival román s romantickým příběhem a vytvořit čtivou knihu.
Mám jedinou výtku: pasáže o lezení a horách mě lákaly vyrazit taky někam na hory a jen prohloubily mou frustraci z karantény! Ale za to autor nemůže :)

29.03.2020 5 z 5

Cestovat nalehko Cestovat nalehko Tove Jansson

Od knihy jsem čekala trochu něco jiného. Ačkoli tam bylo pár zajímavých povídek, bojím se, že zapadnou a za pár dní si na ně už ani nevzpomenu.

10.01.2020 2 z 5

Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Kniha se mi líbila, i když jsem se bavila méně než u Stoletého staříka. Možná, že se bude válet smíchy až další generace - některé věci, které teď působí trapně, smutně nebo hořce, se časem obrousí a budeme je brát s větším nadhledem.
Ocenila jsem jednu časovou linii, která mi sedla mnohem víc než několik dějových a časových linek u prvního dílu. Co dodat - autor se čte zkrátka dobře (velkou zásluhu má bezesporu překladatelka) a je to parádní oddechovka do pošmourných podzimních dní.

15.11.2019 4 z 5

Homo Deus: Stručné dějiny zítřka Homo Deus: Stručné dějiny zítřka Yuval Noah Harari

Skvělá kniha, kterou stojí za to si přečíst! Jen jsem skrytě doufala v pozitivnější zakončení, protože z celého dataismu mě běhal mráz po zádech. O to ale koneckonců asi šlo.

03.11.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Asi jsem za poslední dva roky "přehartlovaná", ale měla jsem pocit, že je to zase to samé jako Erotikon, jen v bleděmodrém. Tentokrát jsem měla problém se začíst a vůbec celá kniha mi ubíhala hrozně pomalu. Možná kdyby to byla má první kniha od autora, tak hodnotím lépe.

02.11.2019 3 z 5