Tenebris_Draco Tenebris_Draco komentáře u knih

Železná vdova Železná vdova Xiran Jay Zhao

Tuto knihu jsme si velmi užila. Tedy až na určité části, ale to bude spíš moje vina, než autora.
Jinak to bylo strhující, nádherné, místy i bolestivé, nespravedlivé a měla jsem sama chuť roztrhat polovinu lidí v tomto díle.
A ten konec? Wow.
Osobně jsem se nejvíc zakoukala do Železného démona, který bude mít v mém srdci místo. Ovšem z ženského publika to bude Železná vdova, místy arogantní a děsivá. Jak to mám ráda.
Každopádně doporučuji to i lidem, kteří mají rádi Darling in the Franxx. Což autorka i sama na konci uvedla. Z toho jsem měla velkou radost.
Nemohu se dočkat pokračování!

"Právě díky síle jejich odsudku a nenávisti budu nezastavitelná."

24.10.2022 5 z 5

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Bylo to velmi zajímavé čtení. Líbilo se mi, že to nebylo z pohledu hrdiny, ale naopak příšery.
Hlavně se mi líbilo cestování časem a samotný Londýn. Už tak je toto město samo o sobě okouzlující, ale tady jsem se do něj zamilovala více.
Jinak mě kapku zklamal ten konec. Ano, chápu, že to po tom závěru, před epilogem, nelze napsat jinak. Jenžeeee, já chci a potřebuji víc!
Hlavně potřebuji Aarona. Takové mé zlatíčko!
Doufám, že bude i v dalších dílech.

17.10.2022 4 z 5

Místodržící Místodržící Adam Przechrzta

I další díl jsem si neuvěřitelně užila. Poslední asi tři knihy před tímto dílem jsem se nemohla začít a měla jsem tak krizi.
Jenže v tom mi pomohla tato kniha. Nabitá akcí, intrikami, zdánlivě klidného místa, které se pak promění v něco mnohem jiného. Nové postavy jsem si oblíbila a Rudnickiho, ještě mnohem víc.
Tudíž velice doporučuji a těším se na další díl!
Jinak vřele doporučuji číst knihu v tomto období (kdy je venku takto ošklivo), jelikož v knize je to ponuré, tak se to skvěle doplňuje.

08.10.2022 4 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Upřímně, asi budu jediná, ovšem tato kniha se mi líbila mnohem víc než Z krve a popela. Možná to bylo tím, že Roth je mnohem lepší než Hawke. Nebo Layla než Poppy. Kdo ví.
Ale zde mě bavil ten svět, postavy a chemie mezi postavami.
Roth je jako několik postav dohromady, jenže mě to nevadí. Spíš mi to zde vyhovovalo. Jen mohli dojít trochu dál než pouze zůstat u polibků. Ale to by se nehodilo do příběhu.
Doufám, tedy, že se brzy dočkáme dalšího dílu!

28.09.2022 4 z 5

Pokoj v barvách štěstí 1 Pokoj v barvách štěstí 1 Hakuri

Nevím, co bych k tomu řekla. Mám z toho takové smíšené pocity.
Je to takový zvláštní vztah mezi hlavními postavami. Je to milý, přesto i děsivý vztah, kdybyste to dali do reality. Jelikož toto je ovšem fikce, tak se mi to i líbilo. Byla jsem za hlavní postavu ráda, že jí unesl a hezky se o ní stará. Přesto mě ta myšlenka, jak by se mohl jejich vztah zvrtnout neopouští.
Tudíž mě zajímá, jak to bude vypadat v dalších dílech.

23.09.2022 5 z 5

Naše zakázané vášně Naše zakázané vášně Chloe Gong

Upřímně jsem od toho moc nečekala. Možná to byl také důvod, že se mi to líbilo. Ano, byly tam někdy místa. která mě tak úplně nebavila. Byly tam zajímavé nápady. Roma (Romu) jsem moc nemusela ani na konci, ale to jen proto, že mi moc povahově nesedl na gengstra. V tom se mi víc líbila Juliette. Jen škoda, že tam nebylo víc prostoru pro Kathleen.
Jinak ty boje? To bylo něco. Nezlobila bych se, kdyby tam bylo víc krveprolití, ale není to hard nebo dark fantasy, takže to moc nejde.
Hodnotím 4 - 4,5.
Přesto jsem zvědavá na druhý díl.

23.09.2022 5 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Osobně moc erotických románů nečtu, takže nemohu posoudit, jestli to ve v tomto žánru dobré.
Ovšem pro mě to bylo skvělé! Sice kapku rychlé, ale na počet stran a také, že je to erotický román, chápu vývoj postav. Jinak jsem si lechtivé scény dost užila a hltala knihu stránce po stránce. Kdybych měla přiznat, že jsem po některých věcech netoužila také. Lhala bych, ale pšt. To se neříká.
Každopádně budu tedy jen doufat, že budou vycházet podobná díla, abych po nich přímo skočila. A to nejen kvůli nádherným obálkám, které často v tomto žánru nejsou nic extra. Nahatý muž, nic co by mě na obálce zaujalo.

14.09.2022 5 z 5

Cytonik Cytonik Brandon Sanderson

Znovu jsem si to užila. Přestože zde bylo méně akce, tak to bylo skvělé. Bylo zajímavé sledovat vývoj M-Bota a samotné Spensy, která sice neměla tak velký vývoj, přesto tam kapku byl. Líbily se mi popisy fragmentů, nové lodě a rasy.
Jinak k tomu konci? Wow!
Nemohu se dočkat dalšího dílu!

12.09.2022 5 z 5

Sběratel hvězd 1 Sběratel hvězd 1 Sophie Schönhammer

Je to velmi roztomilá manga. Místy se tam objevují lehce hlubší myšlenky, ovšem stále je to hlavně cute.
Kresba je opravdu nádherná. Jen by to chtělo místy barvy. Padající hvězdy by byly hned mnohem lepší. Ale to je můj skromný názor.
Každopádně, přestože vám tato manga nedá nic extra, co by člověk už nečetl nebo někde alespoň neviděl. Jsem si jistá, že za zkoušku to stojí.

22.08.2022 5 z 5

Místo mezi světy Místo mezi světy Micaiah Johnson

Osobně se mi to moc líbilo. Možná to bylo tím, že nejsem expert přes sci-fi. Když je moc náročně vysvětleno, nebaví mě. Na to mám fantasy.
Každopádně moc jsem od toho nečekala, přeci jen si sem tam nějaké to sci-fi přečtu. Ovšem zde jsem byla spokojená. Zajímavý námět, lgbt, které není předhazované každou chvíli a zvratů.
Ano, uznávám není to až tak něco extra, ale mně se to líbilo.

19.08.2022 5 z 5

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Musím říct, že mi kniha nějakou chvilku ležela v knihovně. Nikoliv kvůli tomu, že bych věděla, že bude špatná spíše naopak. I teď kapku lituji, že jsem si ji přečetla. PROTOŽE SAKRA POTŘEBUJI VÍC!
Do postav jsem se vžila, přestože nejsem jako oni. Fandila jim každou přečtenou stránkou, které mě pohlcovaly a uchvacovaly jako samotné moře, které se třpytí ve svitu slunce. A v určitých chvílích si mohla oči vyplakat, pomalu ochraptět ze smíchu a rozplynou se, jako mořská pěna nad těmi roztomilými momenty. Ano, je to čistě subjektivní, nikdo to nemusí cítit stejně. Ovšem takto jsem příběh prožívala já.

10.08.2022 5 z 5

Hon na knížete Draculu Hon na knížete Draculu Kerri Maniscalco

Abych byla upřímná, tak mi jednička přišla lepší než Hon na knížete Drákulu. Ovšem i tuto knižní jízdu jsem si nesmírně užila! (Hlavně kvůli pár situacím. Že Thomasi?) Každopádně ten konec? Wow.
Znovu jsem se velmi moc zamilovala do Thomase a oblíbila si mnohem víc Audrey.
Líbilo se mi, jak se rozebíralo její takzvané trauma z dílu Jacka Rozparovače. Jak se dokázala sebrat a ukázat všem, jak je silná ženská postava.
Neskutečně se těším na další díly!

27.07.2022 5 z 5

Zdál se mi zase ten stejný sen 3 Zdál se mi zase ten stejný sen 3 Joru Sumino

Brečela jsem jako želva. To byla tak nádherná manga! Potřebovala bych mnohem mnohem víc!
Zamilovala jsem se do této série.

02.07.2022 5 z 5

Zdál se mi zase ten stejný sen 2 Zdál se mi zase ten stejný sen 2 Joru Sumino

Znovu úžasné prostředí a mnoho zvratů. Zamilovala jsem si všechny postavy.
Přestože moc neprolívám nějaké emoce. U tohoto dílu mi tekly slzy proudem a já se přesto vrhala dál a dál, protože jsem chtěla vědět, jak to dopadne.
Možná jsem prožívala takové emoce, protože jsem některé věci zažila sama. Což je nepodstatné.
Každopádně je to dojemné a smutné, avšak tak moc nádherné až se mi z toho zatajuje dech.

01.07.2022 5 z 5

Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Upřímně jsem se Mýtonošů trochu obávala. Přeci jen, všichni to vychvalovali a já měla obavy. Co když já budu jedna z mála, které se to nelíbilo?
Prvních pár stránek mě v tom utvrzovalo, prostě ten začátek mě nenalákal. Odložila jsem to a nakonec po tom šáhla znovu, protože jsem měla chuť na něco nového, co jsem do teď zatím nečetla. Což byla jiná verze Artušovské legendy.
Musím říct, že se mi to líbilo. Sice jsem z toho nespadla na kolena (promiň králi Artuši), přesto jsem si to užila.
Jen sakra, kde má Sel nějakou šťabajznu? Hlasuji pro to, aby v příštím díle nějakou dostal!

30.06.2022 4 z 5

Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Byla to pecka stejně jako Kouzla rodu Thornů. Asi budu jedna z mála, přesto se mi Kouzla líbila o kapku více. Nikoliv kvůli romantice, ale asi na tom má podíl hlavně Selas a Nathaniel. Láska po prvním projevu jejich osobnosti.
Každopádně, pokud bych měla určit do koho jsem se zamilovala tentokrát. Určitě by to byl Přízrak.
Neskutečně se těším na další díly.

23.06.2022 5 z 5

Maková válka Maková válka R. F. Kuang (p)

Tak to byla paráda. Naprosto jsem si to užila.
Rin jsem si zamilovala a neskutečně se mi, později, zalíbil i Ne-Ča.
Dlouho jsem nečetla takto dobrou fantasy. Mohu jen doporučit.
Těším se na další díly!

14.06.2022 5 z 5

Koniec Zemského kráľovstva Koniec Zemského kráľovstva Elise Kova

Znovu jsem si to nesmírně užila. Byla to jízda a místy mi to rvalo i srdce. Přesto to miluji!
Miluji ten svět a hlavně Vhallu! Její síla (hlavně ta vnitřní) a odhodlání je nádherná.
Princ Aldrik je kapitola sama o sobě. Rozumím tomu proč danou věc udělal, jenžeee... zároveň ho za to strašně nesnáším.
Místy si přeji, aby přeci jen skončila s Danielem.
Každopádně jsem z toho nadšená a moc se těším na další díly!

10.06.2022 5 z 5

Gunsmith Cats 4 Gunsmith Cats 4 Kenichi Sonoda

Skvělá série. Jistě si ji několikrát znovu přečtu, protože je to bomba.
Mnohokrát jsem slyšela, že se do této mangy nemám pouštět. Proč? Protože jsem holka. Honičky, střílečky, zbraně, auta atd... jsou pro muže. Říkali mi, neustále. Přesto jsem se do toho pustila. Miluji zbraně, tak proč se tomu vyhnout, jen protože se to více líbí mužům?
Tak jsem si to přečetla a nelituji! Užila jsem si to!
Jen je škoda, že toho není víc. Potřebuji víc!
Každopádně. Nenechte se nikdo odradit o něčeho, co má na neviditelném štítku napsáno: Kniha (manga) pro muže, anebo pro ženy. Když to chcete číst, prostě si to přečtěte.

05.06.2022 5 z 5

Dívka ze země Venku 1 Dívka ze země Venku 1 Nagabe

Je to dost netypická manga, na kterou nejsem moc zvyklá. Chvilku jsem se musela zorientovat, protože jakožto čtenáři jsme vhozeni do děje, kterému ze začátku moc nejde rozumět. Možná to bylo pouze tak mu mě.
Postupně se ovšem pomaloučku dostáváme k menším a částečným rozuzlením. Což je dobře. Protože by byla škoda, kdyby to byla manga o ničem. Je sice pravda, že se toho zde až tak moc nedozvíme, ale budu doufat, že se tak stane v následujících (asi zatím, nevím přesně) 10 dílech. Podle vyhledávání jich je, zatím, 11.
Přesto mi to místy přijde jako moc milá manga, která má něco do sebe. Ale není pro každého. V podstatě to ona si svým příběhem vybírá vás, nikoliv vy ji.

24.05.2022 5 z 5