Teraesa

Za mňa - je to stále lepšie a lepšie, teším sa na október kedy vyjde ďalší diel!

Mne sa napríklad páči, že je to napísané takým chaotickým štýlom; že sú to poviedky, a jediná vec ktorá ich spája je - Sofia. To, že príbeh nejde chronologicky, že často sa vraciame do detstva, potom opäť roky preskočíme; je to vyjadrenie toho, kým je Sofia. Je plná neporiadku - preto aj kniha o nej je plná neporiadku, možno navonok nesúvisiacich myšlienok a postáv, ktoré počas života prirodzene prichádzajú a odchádzajú, tak ako sa zjavuje Sofia a ako zase mizne.
Pre mňa to bola osviežujúca kniha, vybočenie z typických očakávaní, z toho, ako sme zvyknutí čítať, návrat do čias, ktoré vyzerajú ako zrkadlo, ktoré sa rozbilo, aby sa opäť mohlo pozliepať dokopy.

Vynikajúce. Odporúčam prečítať každému, kto chce lepšie porozumieť nepochopenému svetu.

Bolo veľmi príjemné opäť sa ponoriť do Eragonovho sveta, aj keď len na pár hodín. ️️ Návrat do detských čias. Magické.

Neskutočne talentovaní tvorcovia; človek si naplno užíva každý jeden panel...
Jednoducho - WAU!

To bola asi najúžasnejšia kniha za moje posledné čitateľské obdobie. Neviem to ani slovami opísať, čo vo mne zanechala, ale už teraz s istotou viem, že to nebolo naposledy, čo som ju čítala.

Ťažko som sa prehrýzala touto knihou. Hlavná postava ma od začiatku veľmi neoslovila, prišla mi akási plochá, robustná a rušivá. Čo sa týka deja, bolo by to oveľa viac čitateľné, keby každú chvíľu hlavná postava sa nestretla s niekým známym a výrazným... Chápem, že autor mal za cieľ napísať to aj z toho historického pohľadu, ako keby "podať správu" o spoločenskom a umeleckom živote v Európe, no mne to tak veľmi nepasovalo a vyrušovalo ma to.
V knihe sa nachádza aj niekoľko veľmi krásnych myšlienok, ale akosi mi to nesedelo k tomu, ako na svet pozerala hlavná postava.
Najviac sympatický hlavný hrdina mi prišiel v záverečnej etape svojho života, kedy sa naučil na svet pozerať v pokore a vďačnosti, dokázal si priznať chybu a byť tolerantný. Určite to mal byť aj zámer knihy, že niekedy nám možno až na sklonku života blízkosť konca ukáže, čo sme mohli urobiť inak.

Skutočné príbehy, z ktorých mrazí.. stačí naozaj málo aby človek prekonal hranicu medzi vedomím a nevedomím. Spánok a poruchy s ním súvisiace sú neskonale zaujímavé neprebádané vody.

Samozrejme, že som už čítala aj oveľa lepšie mangy. Ale toto sa z nejakého nepochopitelného dôvodu dotýka časti mojej duše, o ktorej si nie som úplne vedomá. Preto dávam 5.

Veľmi príjemné oddychové čítanie na odštartovanie roka. Napriek tomu, že bežne nečítam tento žáner, pri tejto knižke som párkrát mala aj slzy v očiach. No všetko bolo také príjemné, úprimne, osviežujúce a… ľudské

Tak túto knihu som si užila viac než som predpokladala! Veľmi rýchlo ma vtiahla do deja a nedokázala som ju pustiť z ruky. Presne môj štýl.

Majstrovsky napísaná kniha… udalosti podané skrz silný osobný pohľad. Fotožurnalistiku mi to priblížilo v úplne novom svetle.

Taký priemer, aj keď prostredie bolo nádherné, no niečo mi tam chýbalo. Dúfala som, že mi kniha sadne viac.

Vykreslenie života počas prvej svetovej vojny v prostredí britského kníhtlačiarstva bolo ďalším dielom, ktoré rozšírilo moje obzory. Spolu s postavami som mohla prežívať sny a túžby hlavnej hrdinky, rovnako však aj trápenia a nezdary. Kniha sa, vďaka vynikajúcej autorkinej schopnosti rozprávať príbehy, čítala sama.

Po dočítaní som mala rozporuplné pocity ohľadom hodnotenia knihy. Na jednej strane chápem, prečo sa kniha môže niekomu zdať jedinečná a silná, ale popravde... tým postavám som to neverila. Možno to bolo tým zvláštnym štýlom písania, ktorý mi úplne nesadol, alebo som sa príliš často pri čítaní nudila... nemalo to na mňa taký wau efekt. V podstate ma to viac začalo zaujímať až v poslednej tretine, a s koncom som bola celkom spokojná. No celkový dojem z knihy mi ostal: meh.

Krásne spojenie niečoho nadprirodzeneho a zároveň reálneho. Celú knihu síce človek čaká na pointu, ale nenudila som sa ani chvíľu. Krásny príbeh.

Wau niektoré veci ma dosť prekvapili. Celkovo za mňa jedna z najlepších častí poslednú dobu. :)

Táto young adult fantasy prvotina mladej slovenskej autorky ma prekvapila oveľa viac, než som čakala. Podarilo sa jej vykresliť pútavý a zaujímavý svet plný originálnych prvkov a čtivého príbehu. Napriek tomu, že sem-tam bolo možno cítiť vplyv inšpirácie iných fantazijných svetov, spôsob, akým príbeh plynul bol veľmi prirodzený a príjemný. Budem nadšene očakávať aj dve ďalšie pokračovania a veľmi držím palce.
*4,5