Tereza035 komentáře u knih
Od Kasie West je toto už třetí kniha kterou jsem četla a musím říct, že byla opravdu nejslabší. Knížka se četla fakt hodně rychle, byla čtivá a bavila mě. Romantická linka byla fajn, roztomilá, ale přišlo mi že autorka se v knížce vztahu moc nevěnovala. Prostě na to že to má být romantická kniha, tak se v ní řešili hlavně jiné věci... Detektivní zápletka, která je převážně až v třetí třetině knihy, byla super! Hl. hrdinka Lacey byla docela sympatická, cílevědomá, avšak četla jsem knížky s lepšími postavami. Filmové prostředí a to, že se příběh odehrává převážně na place bylo taky suprové. Knížka má krátké a svižné kapitoly a navíc se za každou kapitolou nachází kousek scénáře z filmu v kterém Lacey hraje, to mi přišlo jako zajímavý nápad. Celkově hodnotím knížku 6/10 což je pořád super hodnocení! Pokud chcete čtivou oddechovku z filmového prostředí, tak můžu moc doporučit, jen od toho moc neočekávejte...
Skvělá kniha, kterou by si především dospívající měli přečíst. Autorka se s řešením vážných témat poprala bravurně a zpracovala je do velmi hezky napsané knihy. Velké plus na knížce je její čtivost a to jak vám strany ubíhají pod rukama, takže i na tloušťku knihy jí máte opravdu rychle přečtenou. Kniha se zabývá tématy jako je například sebevražda, sebepoškozování, deprese, tělesné postižení a celkově psychické poruchy. Příběh je psán hned z tří pohledů a to hlavních hrdinek. Oliviin pohled je navíc velice zajímavě napsaný (to poznáte při čtení knihy) a Mehrínin pohled je víceméně z vlastní zkušenosti autorky, která dříve také měla psychické problémy. Navíc je toto kniha u které jsem měla poprvé a to dokonce několikrát na krajíčku. Jednoznačně vám knížku můžu doporučit. Jediné co mě trošku mrzí, že v knize nebylo dovyřešeno, jak to dopadlo se serverem MementoMori a kdo za ním stojí, ale to je jen taková maličkost, takže dávám zasloužených 5* a je to kniha ze které si určitě něco odnesete:)
Jedna želva za druhou byla moje první kniha od autora a opravdu mě nezklamala. Zabývá se především obsedantně kompulzivní poruchou. To jak hlavní hrdinka Aza, která poruchou trpí, přemýšlí mi přišlo zajímavé. Sice mě to někdy i štvalo, ale víceméně to je kvůli těm psychickým problémům a ne kvůli jejímu člověku. Knížka byla čtivá a detektivní zápletka je taky povedená, ale přišlo mi že autor se jí věnoval hlavně na začátku a ve zbytku knížky už se řešili jiné věci. Zaměření bylo také na vztahy, jak rodinné tak i kamarádské a byla tam i nějaká ta romantická linka. Celkově se mi kniha líbila, byla tam spousta hezkých citátů, lásky, deprese a žití s psychickou poruchou. Není to pro mě sice pětihvězdičková kniha, ale za přečtení určitě stojí a myslím si že z knihy si odnesete mnohem více, než co stojí v anotaci. A ta obálka je prostě skvělá! 4,3/5
Tahle kniha mě fakt vůbev nenadchla. Četla se hrozně pomalu, není čtivá a dvě třetiny knihy mě nebavily. Nejlepších bylo asi posledních 70 stran i když ten konec je vesměs ukousnutý, takže pokud chcete vědět jak příběh dopadne, musíte si přečíst druhý díl, do kterého se já pravděpodobně pouštět nebudu. Hlavní postava Jules mi přišla realistická, občas s nelogickým rozhodováním, ale nebyla naivní. Sice bych ji nezařadila mezi mé nejoblíbenější hrdinky, ale nebyla tak špatná. Fantasy svět byl krásně vykreslený a originální. V knížce byly hrozně zdlouhavé a řekla bych možná až vycpávkové pasáže. Pokus o romantickou linku byl nevydařený, protože se tam za celou knížku vlastně nevytvořila. Zápletka i její odhalení super, obálka je samozřejmě taky krásná. Knihu jsem ale v polovině musela odložit, protože mě těžce nudila a díky kouskování asi na tři kapitoly denně jsem ji celkově za dva týdny přečetla. Knihu tedy hodnotím 2,5/5* (což je průměr) a bohužel se, společně i s autorkou, nezařadí mezi mé nejoblíbenější. Toto je můj subjektivní názor, na knížku jsem četla spoustu pozitivních recenzí a určitě si své čtenáře našla:)
Po dlohé době fantasy, které jsem si užila a bavilo mě. Příběh je čtivý a mě se to četlo úplně samo. Děj vidíme nejenom z pohledu Lii, ale i zabijáka a prince. Kapitoly z jejich pohledů mě bavily asi nejvíce. Byly tam pasáže, kde bylo pouze přemýšlení Lii, nebo se nic nedělo a ty mě opravdu nebavily. Celkově v knížce bylo málo přímé řeči. Autorka vás pravděpodobně chce zmást, kdo je pricnc a kdo zabiják. Já to neodhadla a do třetí čtvrtiny knihy jsem si myslela, že je to naopak :D. Lia je tvrdohlavá hl. hrdinka, ale zároveň cílevědomá a docela sympatická. Vedlejší postavy, Kadena a Rafa, jsem si moc oblíbila. Co se týče světu, tak byl hezky vykreslený, zasazený do historie. Konec byl dost překvapivý a moc se těším na další díl. Zasloužené 4*
Tak tohle musíte číst! Tento román s prvky nadpřirozena vás nadchne! Děj je mega čtivý a skvěle napsaný. Hl. postavy si hned oblíbíte a ta romantická linka? Boží. Konec sice na mě trošku nesmyslný, ale i tak to bylo perfektní a napínavé. Prostě já vám jí můžu z celého srdce doporučit, pokud chcete knihu, kterou zhltnete za 2-3 dny.
Tuhle knížku hodnotím jako jednu z nejlepšíh za tento měsíc i rok. Colleen opět nezklamala! Není to obyčejné young adult romantické klišé. Jak už je u Colleen známo, v knize se řeší vážná témata a také se většinou poukazuje na minulost hl. postav, která se v této knize postupně odhalovala a bylo to jedno překvapení za druhým. Děj byl skvělý a postavy, romantická linka i myšlenky taky! Nenechte se odradit obálkou nebo anotací, protože příběh, který se v této knize ukrývá si rozhodně zamilujete. Moc moc doporučuju!
Wow! Skvělá romantická kniha, která vás vtáhne do děje. Je napsaná hrozně moc čtivě a i na to že je tlustší, tak ji máte hnedka přečtenou. Opět tu byli super a sympatické hl. postavy, tak jako v předchozím díle. Dawn mě občas štvala a Spencer taky, ale i tak jsem se u knížky usmívala a byl tam i ten sarkasmus a vtipné dialogy. V knize se řeší také zajímavé a važné témata, ale je to odlehčené romantikou a tématikou z vysoké. Oproti prvnímu dílu, byla o špetku slabší. Knížku vám můžu jednoduše moc doporučit, jsem z ní nadšená. 9/10
Knížku jsem se rozhodla přečíst, protože jsou na ní hodně pozitivní recenze a doporučení. Rozhodovala jsem se mezi hodnocením 3,5 nebo 4 hvězdičky, no a nakonec jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení. Kniha mě bavila, ale někdy i nudila. Je to možná tím, že žánr sci-fi vůbec nečtu a extra mě neláká. Knížka byla čtivá a byl to opravdu originální námět, super svět i postavy. Když to bylo napínavé, nebo tam byl zvrat, tak mě to bavilo moc. Každopádně mám v plánu přečíst si i další díl a třeba mě nadchne více. Jinak knihu doporučuji.
Pro knížku jsem se rozhodla, protože jsem od této autorky četla P.S. Líbíš se mi a ani tahle kniha mě nezklamala! Čekala jsem čtivou, oddechovou romantiku ze střední a to jsem taky dostala. Četlo se to opravdu samo, kniha obsahovala krátké a svižné kapitoly. Už od začátku jsem si oblíbila všechny hlavní postavy. Líbí se mi, že z knihy vychází i nějaké to ponaučení a řeší se v ní zajímavá témata. Já vám tuto knížku můžu stoprocentně doporučit a obdržela ode mě 5 hvězdiček, protože jí nemám co vytknout.
Krásné čtení o Cilce z Druhé světové války. Bohužel mě knížka nenatchla tak jako Tatér z Osvětimi. Kdybych to měla porovnat tak je toto o dost slabší příběh. Neříkám, že to není drsné (to je celá ta doba), ale četlo se to pomaleji, nebyla tam akce a místy trošku nudnější kapitoly. Nespočetně se tam opakovali stejné věci, jako je Cilka v nemocnici nebo že je na Sibiři zima. Jinak hl. postava Cilka mi nebyla nějak extra sympatická. Občas byl děj natahovaný, ale zase se mi líbilo že tam máme jiné postavy a také jiné místo dění - Gulag Vorkuta. Každopádně celkově vám mohu knihu určitě doporučit, jen jsem asi měla po Tatérovi moc velká očekávání. A možná to taky bylo tím, že hodně věcí v knížce je vymyšlených, kdežto Tatér je stoprocentně podle pravdy...
Za mě úplně boží romantické čtení. Knížka se čte rychle a utíkala úplně sama. Skvělý překlad, u knížky jsem se hodně zasmála a nechyběl a tu ani sarkasmus. Skvělé hlavní postavy. Knížka je sice taková klasická romantika, kde víte co nastane, ale mě se to prostě mooc líbilo. Místy mi to připomínalo Odvrácenou tvář lásky a podobné knížky, protože je to všechno hodně podobné, ale autorce to za zlé nedávám. Doporučila bych jí stopro holkám okolo patnácti a pak i dospělým:) Jinak knížka mě podle anotace zas tak nezaujala (původně jsem si ji koupila kvůli tomu, že byla ve slevě), ale vůbec se nebojte nezklame vás.
Další skvělý díl ze série Selekce, tentokrát už 4. V této knize máme novou hl. postavu a to princeznu Eadlyn (dceru od Americi) a zároveň nově vyhlášenou Selekci o její ruku. Byla jsem ráda, že uvidíme vypravění z jiného pohledu. Děj byl neuvěřitelně čtivý, zábavný a milý. Opět autorka napsala svižné a poměrně krátké kapitoly. Samotná hl. postava mi ze začátku nebyla příliš sympatická (stejně jako America v původní trilogii), ale ke konci jsem si jí hrozně moc oblíbila a s ní i celou knihu. Spoustu čtenářů říkalo, že je to slabší než předchozí díly, ale podle mě je toto skoro nejlepší díl z celé série, takže stopro doporučuju. Plus je i nádherná obálka, která by vám v knihovně určitě neměla chybět! Za mě tedy hodnotím 4,5/5 :)
Této knize nemůžu absolutně nic vytknout. Krutý a dojemný příběh z Druhé světové války podle skutečné události. Autorka se setkala s hlavním hrdinou knihy Lalem Sokolovem, který jí odvyprávěl jeho životní příběh... Je to samozřejmě psychicky náročnější knížka, protože se převážně odehrává v Osvětimském koncentračním táboře, ale pokud to zvládnete tak vám ji stoprocentně doporučuju. Knížka je čtivá, napínavá a prostě skvělá.
Tato YA detektivka je skvěle napsaná. Autorka píše čtivě a příjemně. Popravdě jsem nevěděla co od této knížky mám čekat, protože jsem četla nespočet skvělých i úplně demotivujících recenzí. Nakonec mě ale knížka docela překvapila. Hlavní hrdinka, která je navíc v mých letech mi byla moc sympatická. Velké mínus je ale to, že až do 180 strany se v knize téměř nic nedělo. Nějaký ten zlom, od kterého to začlo být napínavé byl tedy až na dvousté stránce, což je poměrně pozdě, ale počítám s tím, že o to bude lepší druhý díl, který má vycházet v srpnu a hodně mě to na něj nalákalo. Zatím popravdě nevím jestli knihu můžu doporučit, ale uvidím až si přečtu pokračování. Za mě tedy hodnotím 4/5 :)
Skvělé zakončení původní trilogie Selekce. Ze všech dílů tu bylo nejvíce akce, zvratů a napětí (i když ovšem všichni víme jak to dopadne). Tato série je spíše oddechová romantika, především pro dospívající dívky. Pro mě je tato série sice obrovské klišé, ale prostě mě to bavilo a je to povinost pro každého YA čtenáře. Jinak se mi opět moc líbil styl psaní autorky, děj je čtivý a příjemný a o naprosto dokonalých obálkách asi ani nemusím psát. A k hlavním postavám, America v tomto díle byla rozhodně snesitelnější než v tom minulém a konečně nebyla tak nerozhodná a prince Maxona a obecně všechny jsem si mooc oblíbila. Nakonec vám jí tedy doporučuju a už jsem i celkem natěšená na další dva díly.
Příjemné zakončení série. Hl. postava Eadlyn je v tomto díle ještě sympatičtější než v tom minulém, což je velké plus. Děj byl místy trošku nudnější a konec jemně uspěchaný, určitě bych si s ním víc vyhrála. Jinak to bylo zase oddechovější čtení, ale nechybělo ani napětí. Jak příběh dopadne je sice lehce odhadnutelné, ale jelikož je knížka určená pro mladší/dospívající slečny tak mi to nevadilo. Celou sérii vám můžu moc doporučit a na poslední dva díly určitě nezapomeňte, protože tu máme podle mě lepší hlavní hrdinku a stojí to za přečtení. Ale romantiky tu bylo o poznání méně než v původní trilogii. Hodnotím 4/5 :)
Skvělé pokračování prvního dílu Muffin a čaj. Daniela a Kita mám hrozně moc ráda a líbí se mi, že v knize opět vidíme pohledy obou. Moc se mi vyhovuje styl psaní autora. Příběh sice nebyl tak skvostný jako u minulého dílu, ale za to se tam řešila zajímavá témata a velice mě to bavilo. Konec mě totálně dostal a v knížce samozřejmě nechyběla nějaká ta romantika. Moc doporučuju. Hodnotím 4,5/5
Tato knížka se mi moc líbila. Má originální fantasy svět a super hlavní postavy. Autorka píše čtivě a napínavě. Knížku jsem pochopila hned ze začátku, ale musela jsem se hodně soustředit, protože to určitě není žádná oddechovka. Co ale musím říct, je to, že kniha měla i své nudnější a tahnoucí se pasáže a četla se poměrně pomaleji (malá písmenka a velký formát knihy). A taky nejsem extra oblíbenec fantasy žánru... Konec je navíc dost otevřený a tím pádem mě to nalákalo na druhý díl, takže si ho snad co nejdříve pořídím. Celkově vám jí ale musím doporučit, jak dospívajícím tak i dospělým...
Z téhle knížky jsem totálně nadšená. Romantika ze střední mě moc baví. Knížka je neuvěřitelně čtivá a okamžitě vás vtáhne do děje. Hlavní hrdinka je navíc velice sympatická. Doporučuju všem, je to prostě skvělý.