TerezaaBaarova komentáře u knih
Nemám ráda knihy, kde vystupují malé děti, protože prostě, je to dost děsivý, když jsou děti v thrilerech, žejo! Ale nikdy si nedám říct a čtu a čtu a tohle byla jízda. Napnutá jsem byla jak kšandy, lehký čtení, žádný zbytečný dlouhý souvětí a žádný zombie děti tam nebyly, stránky utíkaly jedna za druhou a konec byl opravdu na pět hvězd.
Tvořila jsem si svoje teorie, jakže to teda ve skutečnosti je a nakonec to bylo o chlup zajímavější. Skvělý počteni.
První co mě napadá je, že Fitzek je taky trochu šílenec.
Šílenec a magor a taky blázen, kretej píše fakt brutálně dobře a má vše velmi pečlivě promyšlené.
Do strany 187 jsem se nepřestávala divit co se děje, čtenář musí číst velice pozorně, protože kniha je plná zvratů a po každé kapitole vyleze na povrch něco překvapujícího.
Musíš číst dál a dál, protože tě to pohltí a nepustí.
Špatné to nebylo, nemůžu říct nic záporného, možná jen, že sem tam se to vleklo a opakovalo. Hezký, trochu jinak pojatý, ženský román s prvky napětí.
Celkově tuto knihu hodnotím jako velmi dobrou, standardní thriller, ovšem závěr byl vynikající!
(SPOILER) Moc dobrý čtení! Kde jsou odborné biologické pojmy? Ve kterých se občas ztratíš? Jo... až od půlky to začalo být podobné Maynovým předchozím knihám... do té doby byla kniha lepší! Od druhé poloviny ještě lepší!
Troufám si říct, nejlepší z celé série! A kdo je Jessica?
Kdy vyjde další díl?
Pokud mate rádi Thea, tak budete nadšeni stejně jako já!
Sakra, to byl můj přešlap. Podle anotace jsem čekala něco jiného.
Za mne trochu slabota.
Prostě jen oddechový román, o ničem, o životě, jak se vše může sesypat jako domeček z karet, o happyendu, o lásce.
Druhý díl s Jamesem Rykerem, hledal, mlátil, zabíjel. Zabil, vyhrál, ale nenašel.
Opět měla kniha akci, opět docela dost plků.
Akčňák. Kdyby četl můj manžel, jakožto fanda akčních filmů, kniha by se mu líbila, ale pro křehkou dívku, co se výžívá v thrillerech trochu jinýho ražení to prostě nebylo (smajlík).
Taková thrillerová jednohubka.
Bylo to velmi čtivé a pár zvratů se taky odehrálo, ale nic z čeho bychom se měli posadit na zadek.
Spíš prostě thriller/román pro ženy.
Tím, že detektivka nebyla tradičně severská a ani anglická, tak jsem měla trochu problém se španělskými jmény, výrazy a názvoslovím, zvykla jsem si a pak to byla bomba bomb!
Od půlky jsem byla napnutá jak kšandy a 300 stran jsem sfoukla na jeden zátah.
Netušila jsem, o čem kniha bude, nevím, proč jsem ji koupila, ale rozhodně jsem neprohloupila. Každopádně už mám i další další autorčinu knihu a mile rada si ji přečtu.
Takový můj osobní SPOILER.
Zrovna dneska je 12.srpna a chystáme se na perseidy ...
Vlastně jsem začala číst Dívku ve vlaku, protože jsem se chtěla pustit do pořádného thrilleru.
Nakonec jsem byla spokojená, zajímavý námět, čtě se dobře, není to žádná bichle. Ale mám radši akčnější a krvavější tituly. Hodnocení průměr sedí.
Knihy od Greena jsou prostě zvlášní, protože i on je zvláštní. Jeho styl je osobitý. Čtenáři se dělí na dvě skupiny. Pro jedny je to PAN autor a pro někoho jsou knihy nudné a o ničem. Já budu asi v té druhé skupině, prostě za mně ne.
Téma má vždy zajímavé, ale knihy moc nebaví...
a tahle byla ještě ke všemu strašně smutná...
Když jsem byla malá, četl mi ji táta. Už tenkrát mě dojímala. V dospělosti jsem ji četla znovu a teď ji budu číst dceři.
Je to, podle mě, jeden z nejdojemnějších a nejkrásnějších příběhů o dítěti a zvířeti.
Už jsem si Charlie a Huntera oblíbila, že mi na konci knihy bylo až líto, že série končí.
Sarah Flint se řadí mezi mé oblíbenkyně a budu s radostí kupovat další její knihy!
Opět, promyšlené, případ zamotaný, děj vás nepustí.
Úžasná kniha, propracovaná do detailních detailů. Zápletka je hodně zajímavá. Dozvíme se mnoho informací o vyšetřujících forenzních metodách a o pschychologii sériových vrahů.
Graduje a graduje a vygraduje do zvláštního závěru. Podle mě potřebuje ještě vysvětlení, mně to nestačí...
Shrnuto a podtrženo, velice geniální thriller, a snad bude další kniha, kde autor objasní, jak to teda všecko bylo doopravdy.
Třetí díl, skvělý, předčil druhý!
Zase to nešlo podle plánů, zase psychopati kolem Blumové a zase udělá cokoliv, aby získala své děti!
Nešlo se odtrhnout, bavilo mě to.
Shrnula bych celou trilogii jako hodně povedený počin! Pokud bude někdy díl další, v pořadí čtvrtý nebo i pátý budu ráda! Happyend se konal, ale Bernharda Aichner určitě vymyslí ještě něco, co by to mohlo pokazit...
Pecka!
Autor si nás, čtenáře, dokáže absolutně podmanit!
Super děj, čtete a najedou šok a pak další a když už si myslíte, jak to je a bude, tak zase další zvrat. No, nemohla jsem se odtrhnout!
Znova: Pecka!
Básnická sbírka - krutá zpověď autorky.
Moderní poezie, knihu bych nečetla, kdyby se mi nehodila do Knižní výzvy... ale vlastně jsem za to ráda, oslovila mě, dojala, navodila husí kůži.
Avšak, prostě, co si budem, poezie už není to, co bývala.
On tak moc žárlí.
Celý jejich vztah je jedno takové velké nedorozumění...
Nebavilo mě to, ale nemohla jsem přestat číst, chtěla jsem vědět, jestli to bude ještě víc absurdní, než je... Jsem ráda, že jsem knihu dočetla... nakonec se mi moc líbila, dojala mě k slzám
Asi jsem nepochopila, proč tohle bylo... takové odbočení, takové nijaké povídání o ničem... No, každý den není posvícení a o to lepší bude Nářek drozda, ne? :)
Takže třetí díl... chřipka, spánek, Dům na samotě a nuda.... škoda. Není to detektivka. Je to román o ženských myšlenkách. Bergman by měl dostat víc prostoru. Nechápu, kniha by i měla potenciál, kterej paní Klevisová nevyužila. Čteno na Kindlu, opakuji se, ale není třeba mít knihu v knihovně.
Třetí díl, ten ty dva předchozí strčil do kapsy...Zatím lepší, takže doufám, že bude série gradovat a pak si konečně sednu na zadek... Zatím mě to moc nebaví, ale je to výzva. Erika už konečně začíná být trochu sympatická a dozvídáme se o ní trochu víc, než to, že je zapšklá vdova :) ...