TerJac TerJac komentáře u knih

Naša mama je bosorka! Naša mama je bosorka! Gabriela Futová

Kvalita slovenské literatury! ..... velmi pěkná kniha

Společenstvo klíčníků Společenstvo klíčníků Daniela Krolupperová

Původně jsem začala číst dosti nenadšeně ale byla jsem šokovaná, jak skvělou knihu jsem to nakonec dočetla - dá se říci jedním hltem skoro během jednou odpoledne. Autorku chválím a smekám ... to je talent!

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Co dodat .... jedna z knih u kterých člověk zvolá ... "Hurá, tak dobrá literatura mající smysl a význam ještě nevymřela!"

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Strašidlo Sušinka Strašidlo Sušinka Astrid Lindgren

Prostě A. Lindgrenová ... stejně jako všechny i tato kniha má svůj šmrnc, který vždy děti něčím upoutá a i když je téma na první pohled trochu morbidní .... po dočtení si na tuto prvotní myšlenku již nikdo nevzpomene.

26.06.2013 5 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Co k tomu dodat ... to je úžasný pan Lustig. Doporučuji...ostatně stejně jako všechny jeho knihy.

Muž, který přežil Lidice Muž, který přežil Lidice Zdeněk Mahler

Kniha mne osobně naopak zaujala mnohem více než film. Doporučila bych snad všem, co se chtějí podívat na otázku vypálení Lidic zase z jiného úhlu. Pěkná kniha jako mnoho dalších o skvělého Z. Mahlera!

26.06.2013 5 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Lépe než knihu bych doporučila i její filmové zpracování ;-)

Vánoční pohádky Vánoční pohádky Zuzana Pospíšilová

Úžasná paní Pospíšilová! Ne všechny příběhy nás s dětmi pobavili a mohu říci, že na rozdíl od ostatních braků typu pohádek o Santa clausovi atd. je to krásná kniha zobrazující tradiční symboly českých vánoc.!

26.06.2013 4 z 5

Vánoce pro kočku - 23 adventních pohádek a jeden opravdový příběh Vánoce pro kočku - 23 adventních pohádek a jeden opravdový příběh Terezie Radoměřská

Mohu říci, že jsem touto knihou nadšená a velmi i mě osobně zpříjemnila adventní čas. Tak krásně napsanou knihu vysvětlující dětem mnoho tradic a symbolů vánoc jsem snad ještě nečetla. Četli jsme si ji s manželem vždy každý večer a nemohlo nás nic lépe navnadit na blížící se vánoce. Doporučuji všem rodičům :-)

26.06.2013 5 z 5

A na hlavu se snášejí dějiny aneb Privátní události v datech A na hlavu se snášejí dějiny aneb Privátní události v datech Inna Rottová - Mirovská

Doporučuji! Velmi zajímavá kniha nabízející mnoho historických kontextů, paradoxů a myšlenek, při kterých žasnete i sami nad sebou.

Cesta kocourka Chloupka Cesta kocourka Chloupka Jondžu Čche

Tohle bylo moc roztomilé. Plné lásky, porozumění .... pohladilo mi to nervy :) a Jako bonus je to úžasně krásně zpracované :)

27.06.2024 5 z 5

Byltopes Byltopes Peter Bently

Překvapivé. Velmi milý a vtipný detektivní příběh pro malé čtenáře. Lehce zveršováno.

27.06.2024 5 z 5

Vlčí les Vlčí les Nora Brechová

Velmi vydařená! O předsudcích a našem, leckdy více než omezeném myšlení a úsudcích, kterých, byť je nemáme podloženy, se jimi zbytečně řídíme.

22.04.2024 5 z 5

Ani holka, ani kluk Ani holka, ani kluk Marto Kelbl

Jak už bylo řečeno, některá srovnání v knize mi přijdou, vzhledem k tematickému zaměření knihy, trochu scestná. Knihu považuji za přínos v osvětě, co se nejrůznějších kultur světa týká ale srovnávat to na úroveň příběhu Lukáše v této knize je nesmysl. Chápu jaký cíl autor zřejmě zamýšlel, ale podle mne to nebylo úplně nejvhodnější ba naopak zavádějící.

26.03.2024 2 z 5

Dveře ke snu Dveře ke snu Daniela Krolupperová

Krásný příběh s velmi hlubokou pointou. Stačí opravdu chtít a můžete dosáhnout čehokoliv.

23.11.2023 5 z 5

Pohádka o Ipsíkovi Pohádka o Ipsíkovi Aneta Františka Holasová

Ipsík je skvělý! Vřele všem doporučuji. jak už zde bylo zmíněno, s knihou se dá tak krásně pracovat! Navíc je zde úžasný ekologický podtext! Prostě skvělá kniha. Jen jednu chybu má - aspoň pro mne až moc krátká :)

14.11.2023 5 z 5

Lily a Momo Lily a Momo Katarína Macurová

Další a opět skvělá! Já paní Macurovou zbožňuji! Její knihy prostě krásně jednoduše vyplývají z toho pravého dětského světa, který ukazuje tu prostou jednoduchost dětských hrátek a zážitků. Děkuji za takové knihy!

14.11.2023 5 z 5

Marjánčino dobrodružství Marjánčino dobrodružství Sibylle von Olfers

Krásná. Pěkně ilustrovaná. Nádherná poezie o zimě a dětských rejích v sněhových vločkách.

05.11.2023 5 z 5

Příhody kostlivce Johana Příhody kostlivce Johana Triinu Laan

Vřele doporučuji. Když jsem si přečetla o čem to bude, ani se mi to číst nechtělo, ale byla jsem nakonec ráda. Objevuje se zde i tématika smrti, přesto je příběh jaksi lehký, ukazuje koloběh života, smysl pro humor ... no zkrátka moc se mi to líbilo!

09.08.2023 5 z 5