TerJac TerJac komentáře u knih

Kdo roste v lese Kdo roste v lese Kateryna Michalicyna

Stejně jako kniha Kdo roste v Parku, byla i tahle s krásným poselstvím. Moc se nám to líbilo! Ještě nás čeká Kdo roste v sadu a věřím, že to bude stejný poklad. V téhle knize se mi navíc moc líbil ten podtext ochrany přírody - v lesích ani na polích nikde nerozděláváme oheň, a proč atd. Jinak krásné povídání o darech přírody, které Vás provází celým příběhem. Víc takových knih prosím!!!

28.06.2023 5 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Ach jo. Zklamalo! Moc. Po dvou skvělých dílech jsem tenhle ani nedočetla. Překombinované, občas postrádající smysl, po dlouhé době kniha, u které jsem zavrhla strávit u ní čas. V nejlepším je dobré přestat a tento třetí díl je toho důkazem.

17.03.2022 1 z 5

Nejdůležitější na světě je kouzelné jablko Nejdůležitější na světě je kouzelné jablko Petra Braunová

Kniha, která dětem dokáže říci, proč je fantazie dobrá, proč je důležitá, a že představovat si není vůbec špatné. Naopak, tento příběh Vás zavede do světa snění, které se rázem změní v napínavé dobrodružství končící u toho, co je pro nás všechny nakonec nejdůležitější. Tuhle knihu hluboko ukládám do své paměti a těším se až přijde ta chvíle, kdy si ji se synem přečteme. Opět děkuji Petře za krásný příběh s hlubokou dávkou citů a slov mezi řádky. Jste skvělá!

10.02.2022 5 z 5

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Velmi dlouho jsem váhala nad tím, jak tuto knihu vlastně ohodnotit. Musím přiznat, že jsem k ní přistupovala velmi skepticky. Kecičky, které se mi dostaly do rukou první mě neoslovily, a jako jednu z mála knih (většinou se snažím vše dočíst) jsem tuto knihu v její půlce odložila. Tahle kniha se ke mne dostala náhodou, a tak jsem se rozhodla, že dám autorce druhou šanci.

A oslovila mne. Jako bych četla knihu úplně od někoho jiného, než jsem původně čekala. Příběh se mi líbil, možná i tím, že se odehrával v prostředí, které mám moc ráda. Oslovil mě i tou těžkou pravdou, která nad každým z nás visí. Jen my se ji snažíme nevidět - že nic prostě není často tak, jak chceme my. A že osud je nevyzpytatelný.

V hodnocení jsem ale hvězdu ubrala. Mému nadšení vzal vítr z plachet závěr knihy. Nějak jsem se s tím, jak se vyřešili problém z Adamem , nedokázala popasovat. Kniha, která na mne dýchala složitými osudy všech lidí, se potom (pro mne) v závěru bohužel stala skoro pohádka či telenovela. Tak nějak dost přitažené za vlasy. Ale stačilo to, aby mne to dost vyvedlo z mého nadšení.

Asi nejsilněji na mne stejně zapůsobil "Kluk" a jeho bojácná odevzdanost.
Ano - "Kluk" ve mne zůstane dlouho.

19.11.2021 4 z 5

Kráva Říčanová Kráva Říčanová Tereza Říčanová

Moc hezká kniha, kterou by si děti měli číst ve škole snad povinně. A to hlavně ty, které tvrdí, že mléko je z obchodu. Jiní by si ji zase měli přečíst, aby věděli, co obnáší chov takového zvířete, až zas budou někde pindat nad cenami mléčných výrobků, a tím mám na mysli hlavně ty, co se pozastavují nad cenami sýrů na různých trzích. Chválím i ekologický podtext knihy, zkrátka super!

16.09.2021 5 z 5

Modré z nebe Modré z nebe Pavel Čech

Pavle děkuji. Bylo úsměvné si knihu číst a myslet přitom na to, kdo vás k napsání inspiroval. Netušila jsem, že svá slova proměníte v skutky, a provedete z toho ještě k tomu tak krásný příběh. Opět jste mi ukázal moc své fantazie. Tohle bude pro mne velmi osobní kniha :)

15.06.2021 5 z 5

Smutno se musí vyšeptat Smutno se musí vyšeptat Lenka Rožnovská

Je velmi nelehké pro člověka pochopit, co se s ním děje, když upadne do "deprese". Natož vysvětlit to jeho okolí a především dětem. A o to se autorka v této knize pokusila. Mohu jen říci, že to je opravdu pěkně napsáno. Pro mne, jako dospělou, to působilo smutně a cítila jsem z příběhu onu bezmoc jakou člověk většinou mívá, když ví o někom, koho tyto problémy trápí. Pokusím-li se ale vžít do dítěte, cítila jsem naději, porozumění, lásku, něhu a starost. A to by mělo být vždy stěžejní i pro každého z nás, dospělého. Neházet "flintu do žita", ale vzít to z těch, na první pohled, nejjednoduších možností, jaké se nám nabízejí.
Myslím, že moc povedená kniha, která může dětem přiblížit smutný svět bolavého nitra dospěláků.

22.04.2021 5 z 5

Jsi úžasný Jsi úžasný Max Lucado

Tohle je moc pěkné a myslím, že to nemusí oslovit pouze ty, kteří jsou věřící a četli mezi řádky. Kniha říká skutečně velké moudro, které je jinak samo o sobě tak jednoduché. A to, že každý z nás je opravdu úžasný a skutečně nezáleží na tom, kam nás všichni ostatní škatulkují nebo, kde nás chtějí mít.

28.12.2020 5 z 5

Táta a já Táta a já Soosh

Moc krásné. Pohladí po duši, ilustrace velmi zajímavé.

22.09.2020 5 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Tak jo, toto šlo. Je pravda, že první půlku knihy jsem měla nutkání ji odložit, protože mi to přišlo všechno dost nudné a fádní, ale druhá polovina knihy, kdy zažívali dobrodružství už všichni společně, mě potom opravdu bavila. Jen opět musím podotknout (jako u jiných knih této autorky), že opět některé části příběhu zůstaly trochu "nevyužity", stejně jako v případě knihy "Kdo zabil Snížka". Myslím, že témata knih jsou vždy velmi dobrá, ale tam kde bych očekávala hlubší "poznání" to nějak tak jakoby "vyšumí". Ale to je pouze můj pocit. Jinak tato autorka rozhodně patří k těm lepším.

20.07.2020 4 z 5

Sněhová sestřička Sněhová sestřička Maja Lunde

Nedokážu ani slovy popsat. Kniha byla pro mne kouzelná. Už dlouho se mi nestalo, aby u knihy plakala a zároveň cítila ten hřejivý, teplý pocit u srdce. Rozhodně kupuji, a těším se, až se k ní opět vrátím, protože ji budu číst určitě ještě jednou. Tohle si určitě zaslouží místo v mé knihovně :)

05.06.2020 5 z 5

O modrém světle O modrém světle Daniela Krolupperová

Nádherná kniha, autorka opět nezklamala. Přečteno jedním dechem, moc doporučuji :-)))

26.07.2016 5 z 5

Klárka a 11 babiček Klárka a 11 babiček Olga Černá

Byla jsem velmi mile překvapena. Z příběhu na mě dýchlo to, co už tak často nedýchá - jakási útulnost, pravdivost, síla osudu a také to, že naděje je v tom, že za každým mrakem čeká slunce. Moc se mi to líbilo.

09.06.2016 5 z 5

Já, Jůtuber Já, Jůtuber Tereza Hodanová

Mno nevím. Za hodnotnou tuto knihu rozhodně nepovažuji. Ani jsem od toho nic moc nečekala. Je fakt, že tím dneska mladí žijou a je to trend. Mám na to ale svůj názor a nebudu to raději více pitvat. Každý máme to svý ;-)

17.03.2016 1 z 5

Anton a Jonatán Anton a Jonatán Jostein Gaarder

Kniha je zvláštní a i když jsem po přečtení pocítila zmatek, musím přiznat, že je napsáná dobře. Podle mého názoru je jejím cílem rozvést s dětmi diskuzi nad otevřeným koncem. Co se asi chlapci přihodilo? Včetně polemiky nad tím, do jaké míry sahá hra - kdy se jí můžeme oddat úplně, kde je nutné se mít na pozoru. Kde asi chlapec udělal chybu? A podobně. Kniha chce jistým způsobem sdělit to, co by u dětských her mělo být samozřejmostí - opatrnost a rozvaha.

22.01.2015 5 z 5

Kuba nechce prohrávat Kuba nechce prohrávat Petra Braunová

Petra B. opět nezklamala, tak jako předchozí příběhy o školákovi Kubovi, i tenhle je na jedničku!! :-)

20.10.2014 5 z 5

Tajemství ostrova za prkennou ohradou Tajemství ostrova za prkennou ohradou Pavel Čech

jde vůbec napsat k panu Čechovi něco jiného než - Oóóóóó - tohle ze mne vyjde pokaždé, když jakoukoli jeho knihu otevře. A dojmy z příběhu? K nezaplacení!

26.06.2013 5 z 5

Velké dobrodružství Pepíka Střechy Velké dobrodružství Pepíka Střechy Pavel Čech

O líné babičce O líné babičce Alena Kastnerová

Už jsem se dlouho takto nezasmála .... a pak že knihy o babičkách jsou nuda ... nejsou! humorným způsobem znázorněny vlastnosti, které by mohly po vzoru babičky v knize okrášlit mnoha jiných seniorů :-)

Umění žít Umění žít Tomio Okamura

Pan Okamura mne v poslední době v mnoha věcích zklamal .... ale nemůžu jinak než říci, že jeho knihy mi mluví z duše. Většinu jeho názorů sdílím ... jen škoda, že on občas zapomíná proměňovat je ve skutky.

26.06.2013 3 z 5