TerJac komentáře u knih
Bohužel musím uznat, že se mi Volání kukačky líbilo více. Tím ale nechci říct, že by se mi Hedvábník nelíbil. Bylo to napínavé, opět dobře podané, jen se mi to místy zdálo až přehnané, takové trochu o ničem .... zatímco jsem Volání kukačky hltala stránku za stránkou, tady jsem byla místy zmatená, a v některých kapitolách jsem se trochu ztrácela či mi naopak připadaly trochu nadsazené. Konec přišel rychle, na to, jak dlouho jsem se k němu prokousávala mi pak potom připadalo, že je to jakoby useknuté (nebylo, já vím) .... no zkrátka cítím trochu zmatek ;-) .... Ale nápad a pojetí příběhu jako takového - SUPER!
Pěkná knihy, poutavým způsobem zde zajímavě autor dává do spojitostí zákony přírody.
Nevím, já proti Vieweghovi až toho moc nemám, i když jej za kvalitního moc nepovažuji ale tato kniha mne nadzvedla ze židle. Jasně, že to muselo být hrozné a rozhodně mu tyto stavy nezávidím ale jelikož mám v okolí lidi, kteří trpěli mnohem hůř přišlo mi to opravdu jako sprosté fňukání malého dítěte, které si rozbilo koleno a nemůže jít na zápas ve fotbale. V knize jsem se dozvěděla především, jaké značkové oblečení nosí (nevím, zda je podstatné zdůrazňovat, že si oblékl teplákovou soupravu značky Ad****), kolik měl milenek, kde si všude chodí i chodil užívat, kolik známých osobností především zná atd... Tahle kniha mi doplnila vše, co neznám proto - protože nečtu bulvár! Zkrátka - škoda jednoho večera, který jsem po dlouhé době Vieweghovi věnovala. Přeji mu ať se ze všeho vyzdraví, nicméně jako o autorovi a teď už i o člověku si o něm myslím své!
Všechny čest paní Braunové -- skvělé jako vždy.
H. CH. Andersen - klenot dětské pohádky. Miluji pana Andersena a mohu říci, že byl předchůdce mnoha dalších autorů co se po něm začali věnovat pojmu čtení s porozuměním. Příběhy pana Andersena jsou plné otázek dávající nekonečné možnosti k přemýšlení.
Komiks a na toto téma? A pro děti? Ano ... a velmi dobře vytvořený!
velká pochvala - kniha rozhodně o něčem svědčí a mýlí se pěkně ten, kdo zde posuzuje příběh .., pak ji asi nepochopil
Na knihu ani film nedám dopustit. Je to jedna z knih, která mě dotáhla k dalším knihám této problematiky ale žádná na mě nepůsobila a neměla takový náboj jako tato. Knihu jsem četla mnohokrát a vždy ve mne vzbudí mnoho pocitů. O to víc mne mrzí, že její skvělý autor, který má na kontě více působivých titulů, už není mezi námi :-(
Pan Okamura mne v poslední době v mnoha věcích zklamal .... ale nemůžu jinak než říci, že jeho knihy mi mluví z duše. Většinu jeho názorů sdílím ... jen škoda, že on občas zapomíná proměňovat je ve skutky.
Velmi pěkná kniha a mohu říci, po dlouhé době to byla kniha, která mě zaujala smysluplným obsahem nabízející dětem, jak nějaké užitečné informace, tak zábavu, napětí a dobrodružství. Četlo se to velmi dobře a autorka P. Braunová zase nezklamala :-)
Rozhodně doporučuji. Tohle byla pecka. Kniha, která vyšla náhodou, jako součást bakalářské práce - ale naprosto skvěle napsaná. Se synem jsme se dost nasmáli, a vysvětlily další pojmy točící se okolo potravního řetězce (což syna chytlo a vymýšleli jsme pak další). Navíc příběh krásně ukázal, že svět nemusí být jednostranně daný, ale může se zvrtnout. Hold kachna nemusí vždy nutně skončit na pekáči :D
Nevím, co k tomuto příběhu dodat. Silný, smutný a varující zároveň. Varující před lhostejností, nenávistí a zlobou ..... a přesto se historie vždy zopakuje.
Originální a nápadité. Kniha ukazuje mnoho rozměrů, jak lze vnímat věci kolem sebe. Určitě podporuje fantazii a rozvíjí slovní zásobu. Netušila jsem, co vše by mohlo být jablko :))
Moc se nám to se synem líbilo, včetně konce, který byl až dojemný. Myslím, že hezký nápad, jak si trochu vyfantazírovat do růžových představ, že hračky mají po vyhození ještě jiný život, který nemusí být špatný. Kratší kapitoly krásně umožnili číst na pokračování.
Žasnu nad nápadem, který se někomu zrodil v hlavě. Tohle je krásné, něžné, milé. Po výtvarné stránce více než zajímavé! Myslím, že od přečtení už budeme mít vždy někde někoho. Nejen bábi Kolínkovou, ale možná dědu Loketu, strejdu Prsta či tetu Hlavinku a až všichni uvaří, jen se pofouká, a už bude dobře :)
Jo, jo jooo! Tyhle knihy já miluji. Tohle bylo úžasné. Syna to velmi zaujalo, hned jsme to spojili i s kartami o stromech, které už máme od Mindoku, a bylo z toho čtení plné informací a nových objevů, které krásně podtrhl konec, kde se syn naučil další strom, pro něj dosud neznámý. Více takových knih prosím!!!