TerJac komentáře u knih
Co k téhle knize říct? Snad jen tolik, že by si ji měl přečíst každý, kdo dnes s takovou "láskou" vzpomíná na dobré časy minulého režimu. Ano, vím že ani tato doba není ukázková a má své kříže. Ale představa života, který v knize vylíčila docela věrohodně paní autorka je jiné kafe a opravdu silné. Uchvacuje mne ale nakolik příběh nabídl pro svého čtenáře i druhý pohled. A to sice ten, že svoboda slova ne vždy sebou přináší uspokojení a pravdu. Neboli že nám, asi žádný, režim nenabídne a nepředloží věci vždy takové jaké skutečně jsou, a jaké by měly být.
Nevynechala jsem ani jeden příběh Strike a Robin a na tento se moc těšila. Pravda, obsah čítající skoro 1000 stran mě (byť ostříleného knihomola) trochu zarazil a bála jsem se že příběh bude natahován o již více rozvinuté vztahy hlavních postav. Ale autor nezklamal a dějová linie byla skvělá. Včetně rozuzlení, které jsem opět nečekala. Moc se těším na další případ.
Nebylo to špatné, ale ohromit mne to moc neohromilo. Název knihy napovídá trochu hlubší pointu než jaká z knihy nakonec vyšla, a tak trochu mne překvapily určité nejasnosti, které si myslím, že dětem akorát zamotají hlavu. Ale celková pointa píle a odhodlání nic nevzdávat je určitě významná.
Líbilo, pěkné zpestření před Vánocemi. Některé dopisy mne až dojaly :)
Pěkná knížka, která zajímavým způsobem pomáhá dětem překonat strach z odloučení při jejich putování do školky :)
Toto byla opět nádhera. Děkuji za příběh plný lásky, přátelství a očekávání. Moc pěkné!
Už mě nebaví, jak se v poslední době snaží každý autor cpát do knih poučení o tom, jak se nemáme bát přijímat "nové, neznámé atd ..." zvlášť když se tyto knihy objevily až od určité chvíle. Jen je mi líto, že to nefunguje i naopak. No, raději nebudu zabíhat do detailů. Kniha by mne jistě velmi oslovila, kdyby nebyla v pořadí už nevím kolikátá, která mne poučuje, jak se máme chovat. Přitom je zde to téma od nepaměti, a vztahuje se i na jiné oblasti našeho života. A kdo se chovat neumí a nikdy neuměl, kniha jej o tom nepřesvědčí. Ale nebudu zlá, a budu to tedy brát komplexně, že pointa příběhu odkazuje na náš každodenní život a vše, co nám do něj přijde.
Krásný příběh o tom, co by většina rodičů asi chtěla mít doma, ale realita je jiná :) ... ale ne, bylo to moc hezky zpracováno a myšlenka příběhu je krásná! Moc hezké!
Zajímavý nápad na příběh. Kdo má doma holku milující jednorožce rozhodně s knihou neprohloupí. Pokud tedy chce vědět, proč mají tito kouzelní tvorové vlastně onen jeden roh :) vysvětlení potěší, dle mého názoru, všechny děti bez rozdílu ;-)
Jako vždy krásný příběh, s roztomilými ilustracemi o radostech, které nás potkávají v jakékoliv fázi našeho života.
Není to první kniha, která mne uchvátila. Nejen svými ilustracemi ale i zaměřením. Autorka si vybírá citlivá témata, a to hodnotím velmi pozitivně. Kniha Pady není výjimkou. Tahle Vás donutí zamyslet se nad tím, jak je lehké někoho rychle odsoudit, aniž bychom se ptali proč, a zkoumali, proč někdo vystupuje tak či onak. Moc se mi to líbilo!!
Kniha je krásně zpracována. Ilustrace jsou úplně boží. Je pravda, že text je drsný, ale syn 5 let zvládl úplně v pohodě. Musím přiznat, že trochu drsnější text, který působil tajemně a trochu hororově, mi vyhovoval, protože klasickou pohádku s Babou jagou známe a tohle bylo takové zpestření. Řekla bych, že jeden z prvních "jemných" hororů, u kterého jsme se mohli se synem bát :)
Skvěle zpracováno! Moc jsme se u knihy pobavili. Kniha nabízí průřez mnoha oblastmi - od zvířat až po stroje i nadpřirozené věci. Nad knihou se dají vést dlouhé debaty a navíc se dovíte spoustu zajímavostí.
Kdo zná Petra Síse a příběh pana Wintona musí mu být jasné, že kniha bude ukrývat něco velkého. Knihy pana Síse vždy osloví svou nápaditostí a zpracováním, stejně jako témata, která si vybírá. A byť tohle téma bylo tentokrát smutné, stejně to byla pastva pro tělo i duši.
(SPOILER) Kniha mě nápadem hodně oslovila a nabídla mi možnost k další práci s dětmi. Jen jednu hvězdu ubírám, protože mne dost zklamal konec. Pochopila jsem, že jde o možnost toho, jak novodobě zpracovat klasický příběh obyčejného vlka v lese, který již tak neděsí jako kdysi. Ale stále si myslím, že vlk jako takový (s vyceněnými tesáky) by děti vylekal také, a nemusela se do toho míchat postava upíra. Nicméně, jak už jsem psala výše, mi kniha vnukla nápad na další práci a myslím, že není úplně marná :)
Naše oblíbená!! Moc se nám se synem líbila. Myslím, že je to dobré čtení, které těm nejmenším může přiblížit problematiku správného chování ke zvířatům.
Byť půjde náš syn do školy až příští rok, knihu jsem mu půjčila a už teď vím, že se k ní při vstupu do první třídy určitě vrátíme. Možná i koupíme protože kniha za to stojí. Jednoduchý ale krásný příběh jedné třídy, kde paní učitelka dovolí, aby si každé dítě přivedlo do školy pejska, pokud bude jeho jméno začínat na písmenko, které ten den procvičují. Knížka tak obsahuje krátké kapitolky zaměřené vždy na jedno písmenko. Pro prvňáčka ideální k procvičování čtení, a jako bonus i písmenek. Od autorky už máme se synem v oblibě i Chlupáčovy trampoty, které jsou také moc pěkně napsány. Tohle doporučuji také!
Tak upřímně, tohle mne teda zklamalo. S nadšením jsem to domů donesla synovi jednak s tím, že autora dobře znám, a vím, že knihy od něj jsou super, a jednak s tématikou, která kluka nezklame. V půlce mi syn ale poklepal na rameno a řekl mi, že tomu nerozumí a moc jej to nebaví. A upřímně jsem mu dala za pravdu. Ano ano rýmovačky fajn, ilustrace pěkné ale pointa? Asi máme doma už vyšší level, ale v tomto opravdu nevidím knihu s příběhem, který bych si užila. Škoda.