TheMelorry komentáře u knih
Sbírka autorových básní, která v sobě obsahuje přírodní lyriku, milostnou a intimní lyriku... pro autora tak typickou trojtečku. Některé z básní se čtou krásně a chytí za srdce, jiné (zejména několik počátečních) se čtou hůře. Za zmínku jistě stojí básně: Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?; I byl jsem strom stará; nebo Princezna Lyoleja.
Výborně napsaná balada, která na první pohled působí jako jednoduchý příběh. Při hlubším zamyšlení se nad textem, ale vyplývá na povrch mnoho nevyděných záležitostí.
Knha se velmi dobře čte, verše jsou srozumitelné, dle mého i pro ty, kteří poezii nevyhledávají.
Krátký, ale krásný příběh o tom, jak by měl vypadat správný učitel, doplněné atmosférou dobu dávno minulé. Pro mě jako studentku pedagogické fakulty má kniha ještě hlubší význam.
Kniha, kde se střídají dvě časové roviny a spojuje je šál s aksamitníky. Jedná se o velmi čtivou knihu, která plyne sama. Postavy jsou uvěřitelné a nejde jinak, než s nimi a s jejich nelehkými životním situacemi soucítit. Jediné co je škoda, je že není dán stejný prostor oběma časovým liniím, historická je mnohem více rozebírána.
Zajímavý a opravdu ponurý vhled do poválečného období. Tehdejší vztahy mezi Čechy a Němci byly děsivé a i jenom číst o nich stojí hodně úsilí. Příběh Adelheid a Viktora je jen takovou okrajovou linií na pozadí silných historických událostí. I tak je ale velmi ponurý. Všechny postavy si s sebou nesou nějaké břímě a je jen na nás jak ho pochopíme.
Opět skvělé čtení, troufla bych si tvrdit, že zatím možná nejlepší Lord John. Opět se jedná o tajemnou historickou detektivku, plnou překvapení a přiblížení dané historické doby. Navíc, což je skvělé, je velký prostor dám Jamiemu Fraserovi, který je dokonce jednimý z vypravěčů.
Oproti předchozím dvěma knihám je tahle o trošku nudnější s ménším množstvím zásadních událostí. Je ale velmi zajímavé podívat se na známý příběh z dalšího úhlu pohledu - z pohledu Kateřininy i Anniny dvorní dámy. Jana sama o sobě působí jako šedá myška, která má strach více se projevit, ale kdoví, jaká byla opravdu.
Shrnuto, opět se jedná o úžasně čtivou a zajímavou knihu, která v sobě nese mnoho historických událostí a souvislostí. I když tentokrát i o trochu více fikce.
Sbírka Slezské písně je velmi silná a tato báseň není výjimkou. Její atmosféra a celkový kontext jsou děsivé, ale úžasné.
Z počátku jsem měla strach, jestli se mi kniha bude líbit a musím říct, že líbit je slabé slovo. S knihou jsem byla opravdu velmi spokojená. Je to zase něco trochu jiného a hlavně originálního. Nemohla jsem se od knihy odtrhnou a napjatě očekávala, co se stane dál (což se mi už dlouho nestalo), fandila hlavním hrdinům, byla často překvapená vývojem událostí... To, že se ve vyprávění střídá po kapitolách hned několik postav dává knize větší spád, ale stále je vše velmi dobře pochopitelné. Pro mě je to po dlouhé době opravdu kniha, u které jsem se nenudila a nemohla ji odložit.
Vážně čtivě a zajímavě napsaná kniha. I přesto, že nejsem cílová skupina kniha se mi líbila. Pro děti je v ní mnoho historických událostí, které jsou ale předávány velmi příjemnou, zábavnou formou. Dle mého se jedná o velmi povedený příběh, který si klidně můžou přečíst i dospělí.
Nečekala jsem to, ale kniha mě naprosto chytla a nepustila. Už dlouho se mi nestalo, aby mě něco natolik pohltilo, abych to zvládnu přečíst za dva večery. Ze začátku jsem si musela hodně zvykat na značnou vulgárnost (zvlášť u některých postav), po chvíli jsem to už ani nevnímala. Je nutno si uvědomit, že k prostředí, kde se kniha odehrává, je tenhle jazyk víc než vhodný. Čtení jsem si opravdu užila, jen ten konec?!? Tak otevřený konec jsem už opravdu neviděla. A když jsem si uvědomila, jak dlouho budu muset čekat...
Stejně jako u všech ostatních, i tyhle básně jsou krásné a poetické. Velmi dobře se čtou a nesou v sobě jisté poselství. Navíc tématika vesmíru a planet je víc než zajímavá.
Další díl Cizinka je opět naprosto dokonalý. Akce, napětí, romantika, historické události... ani po čtyřech dílech a mnoha, mnoha stranách příběh neztrácí na čtivosti a zajímavosti. Klidně bych brala jednou tolik stran, protože se kniha čte úplně sama.
Romantický vánoční příběh, který chytně za srdce. I přesto, že se nejedná o žádné zásadní dílo, je to vážně velmi milý příběh. Postavy jsou sympatické a u některých jejich hlášek jsem se musela skoro nahlas smát. Z knihy přímo dýchá vánoční nálada a věřím, že pokud se čte v zimě, je to ještě silnější. Navíc nápad se zápisníkem je skvělý a velmi originální, stejně jako střídající se kapitoly z pohledu jednoho/druhého autora.
Knihy od Odeonu jsou všechny něčím zvláštní ani tahle kniha nebyla výjimkou. Na první pohled se téma osamělý člověk + pes může zdát zvláštní, ani já jsem nevěděla co očekávat, jedná se ale o krásný dojemný příběh, kde je třeba hodně číst mezi řádky. Mě osobně nějakou dobu trvalo, než jsem se do knihy začetla a přestala „nesnášet“ hlavní postavu. Potom už šlo čtení samo a zvláštní jazyk kterým je kniha napsaná dodává knize na originalitě.
Čtení jsem si užila. Jedná se o čtivou, přijemnou knihu, která má kromě romantiky v sobě mnohem víc a řeší závažné téma. V podstatě od první strany jsem se od ní nemohla odtrhnout a nadšení mi vydrželo až do konce. Plus hlavní postava Cam... někoho takového potkat.
Musím přiznat, že začátkem knihy jsem se prokousávala, ale poté co jsem lépe seznámila s postavami a příběh se rozjel, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Její obsáhlost podle mě vůbec není na škodu, autorka dokázala vše velmi věrně a čtivě napsat a mimo to, že prožívá osudy hlavních postav, objevuje se zde mnoho informací ze života Keltů, Římanů a Germánů. Za mě velmi povedená kniha.
Přestože mi je to velmi líto, nemůžu dát knize vyšší hodnocení. Snažila jsem se najít něco, co mě na zaujalo, bohužel mě kniha nebavila a špatně se mi četla. Jediným co stojí za zmínku je dojemný konec knihy.
I přestože poezii nijak moc nevyhledávám, tahle kniha se mi zalíbila. Nese v sobě jisté poselství a kouzlo a některé z básní mě vyloženě zasáhly. Samozřejmě se našly i takové, které se mi nelíbily, bylo jich ale podstatně méně. Škoda jen, že se kniha tak rychle čte a brzy je dočtená. Rozhodně ale můžu doporučit všem, i neznalcům poezie.
Knihu jsem si užila, jedná se o odpočinkové čtení plné lásky, ale lehce zabrousíme i od psychologie. Kniha se ke mě dostala jako dárek, takže jsem ani nepřemýšlela o možných předchozích dílech, ty jsem objevila až v průběhu čtení, ale můžu s klidným srdcem říct, že na logičnosti děje se to neodrazilo. V zásadě se mi kniha moc líbila a můžu ji jedině doporučit.