Tomáš99 Tomáš99 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Zcela jistě nejsilnější kniha od autorky. Dobře zpracovaný příběh člověka, co byl v nesprávný čas na nesprávném místě a dějiny jej (ji) převálcovaly. Poučné, čtivé.

09.09.2019 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Po Haně další příjemná záležitost. Čtivé a zároveň poučné. Historie několika generací přes které se převalily velké dějiny. Určitě lze doporučit.

09.09.2019 3 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Pro mě nejslabší dílo od autorky. Bez překvapení, bez větších vyvolaných emocí. Lze doporučit na dlouhou cestu autobudem. Neurazí, nenadchne.

09.09.2019 2 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Trochu zklamání. Rozhovory začnou časem splývat. Někteří poustevníci jsou dost zvláštní a jejich myšlenky vám (aspoň mě teda) toho moc nedají. Velmi povedené fotografie.

08.05.2019 3 z 5

Láska v době globálních klimatických změn Láska v době globálních klimatických změn Josef Pánek

Příjemné překvapení. Zajímavý text o Indii, výletu na Island, českém rasismu, klimatu a hlavně o lásce. Zajímavá práce s jazykem. Uvěřitelný popis Indie - člověk se při čtení cítí, jako by v tom vedru byl. Určitě lze doporučit.

08.05.2019 4 z 5

Bezfarebný Cukuru Tazaki a roky jeho putovania Bezfarebný Cukuru Tazaki a roky jeho putovania Haruki Murakami

Typický a přesto trochu jiný Murakami. Tentokrát bez magických prvků. Za mě velmi sympatický hlavní hrdina, pomalu (ale ne nudně) plynoucí děj. A takový typický Murakamiovský konec.

08.05.2019 4 z 5

Běžkyně - Krátký příběh o dlouhém běhu Běžkyně - Krátký příběh o dlouhém běhu Lizzy Hawker

Pro běžce inspirativní kniha. Nicméně vyprávění je místy trochu zmatené a člověk se snadno ztrácí. V druhé polovině pak filozofování převládá nad příběhem.

09.09.2019 3 z 5