Toňula Toňula komentáře u knih

Kam se poděla Elizabeth Kam se poděla Elizabeth Emma Healey

Originální způsob vyprávění v podání hrdinky Maud, hledající svoji přítelkyni Elizabeth , v čemž jí brání zapomnětlivost a současně vzpomínající na marné hledání sestry Sukey, která se v minulosti ztratila. Zajímavý příběh s neméně zajímavým vyústěním.

26.09.2016 4 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Působivý, roszsáhlý a čtivý román mapující osudy sourozenců a jejich blízkých na pozadí historických událostí Afghánistánu, země, která pro mě osobně je hodně exotická. Tím zajímavější pro mě bylo sledovat příběhy jednotlivých postav a zároveň se dovídat o mentalitě tohoto národa.

01.07.2016 4 z 5

Volba Volba Nicholas Sparks

Čtivý milostný příběh, odehrávající se ve dvou časových rovinách, ale na Sparkse trochu málo propracovaný co se týče myšlenek a jednání hlavních hrdinů. Za přečtení stojí,ale kvality některých jeho starších děl nedosahuje.

22.06.2016 3 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Asi zatím nejlepší, co jsem od autorské dvojice četla. Příběh měl spád, držel čtenáře po celou dobu v napětí, neměl žádná hluchá místa, propracovaný, čtivý, napínavý od začátku do konce. Taky komisař Linna tu měl o lidštější podobu, získal si ještě více moje sympatie a už těď jsem zvědavá na další knihu.

23.05.2016 4 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Trochu slabší než ostatní z autorových knih, přesto čtivý příběh dvou osudových lásek, jedné z minulosti, druhé současné, které se v jednom okamžiku protnou.

01.04.2016 3 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Opět zajímavá kniha mé oblíbené autorky, podobně jako u Vypravěčky kombinuje vyprávění hlavních postav, zpracovává originální téma chování a života slonů a lidí,kteří o ně pečují a zasvětili jim život. Celkově mě však tolik neoslovila jako předchozí knihy, také závěr,i když překvapivý,mě docela zklamal, jsem spíše realista, tak jsem věřila nějaké logické vyústění příběhu..

21.03.2016 3 z 5

Bílá touha Bílá touha Janey King

Knihu jsem četla již před nějakou dobou, ale dodnes si pamatuju, že mě velmi oslovila jak příběhem, tak líčením drsné přírody a útrap, které hrdinové museli překonávat

17.03.2016 4 z 5

Volba Volba Henry Denker

Opět lidský příběh řešící věčný boj člověka s nevyléčitelnou nemocí, bezmoc i naději, vítězství i prohry lékařů, jejichž úsilí ne vždy bývá korunováno úspěchem. Knihy Henryho Denkera snad nemohou nikdy zklamat, jediné,co mě mrzí, že jsem je již téměř všechny přečetla.

08.02.2016 4 z 5

Noci v Rodanthe Noci v Rodanthe Nicholas Sparks

Příjemné čtení na zimní večery, jen mi tam chybělo víc hlubších momentů, které jsem v mnoha Sparksových knihách nalezla

13.01.2016 3 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Tak jsem objevila dalšího pozoruhodného autora,tedy autory, jejichž knihy mají spád, ačkoliv jejich děj je spletitý a vystupuje v něm velké množství postav. Hypnotizér mě možná zaujal více, ale Paganiniho smlouva rozhodně stála za přečtení a ráda sáhnu po dalším případu J.Linny.

04.01.2016 4 z 5

Robert, můj syn Robert, můj syn Henry Denker

Další z lidských příběhů řešící téma vztahu rodičů a adoptovaného syna, který musí bojovat s depresívními stavy,zděděnými po biologické matce. Adoptivní rodiče tak čeká nelehký úkol -být oporou chlapci,který není jejich,ale kterého přesto milují. Zejména otec,který se více věnuje práci než synovi, musí přehodnotit svůj dosavadní život a uvědomit si, co je pro něj v životě nejdůležitější.

04.01.2016 4 z 5

Slepá spravedlnost Slepá spravedlnost Henry Denker

Příběh odehrávající se z velké části u soudu řeší otázku viny člověka,který byl donucen stát se vrahem,protože muž zodpovědný za smrt jeho dceru vinou špatného soudnictví unikl trestu. Ačkoliv se k vraždě přiznal, jeho advokát bojuje za jeho osvození, protože cítí,že spravedlnost je na straně obžalovaného. Další z pozoruhodných Denkerových příběhů řešící lidská morální dilemata.

24.10.2015 4 z 5

Až na konec všech dní Až na konec všech dní Jodi Picoult

Jodi Picoultová patří k mým oblíbeným autorům,tak jsem ze zajímavosti šáhla po knize,která u nás od ní vyšla jako první. Příběh mě nezklamal, i když byl trochu přímočarejší a sladkobolnější než její další knihy,přesto měl hloubku a opět nutil k zamyšlení,tentokrát nad tím,co všechno jsme pro lásku schopni obětovat a jak tato oběť může změnit celý náš další život.

12.10.2015 4 z 5

Umírající dandy Umírající dandy Mari Jungstedt

O malinko slabší než ostatní autorčiny knihy, ale přesto zajímavý příběh. Opět kombinuje pátrání po pachateli vraždy s osudy hrdinů-členů gotlandského policejního sboru a též novináře Johana, jehož životní příběh se neustále vyvíjí a prolíná do právě probíhajícího vyšetřování.

20.06.2015 3 z 5

Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Knihy Rosie Thomasové vždy obsahují příběh zasazený do netypického a pro nás většinou exotického prostředí,které autorka dokáže poutavě vykreslit. Díky Kašmírovému šálu jsem se dozvěděla více o Indii,o mentalitě lidí, kteří tam žijí a také o kráse tamní krajiny. Milostný příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách plynul trochu rozvláčněji, ale přesto zůstal zajímavý díky rozmanitosti postav a jejich pozoruhodných osudů.

16.06.2015 4 z 5

Talisman Talisman Nicholas Sparks

Další ze Sparksových příběhů o podivnostech lidského života, o náhodě, která svedla dohromady dva lidi, aby v sobě našli spřízněnou duši a aby vzájemně obohatily svůj život o lásku, ve kterou už nedoufali.

05.05.2015 4 z 5

Dotkni se mě, lásko Dotkni se mě, lásko Katarína Gillerová

Čtivý příběh, který,stejně jako většina autorčiných příběhů, prolíná minulost s přítomností,aby ve finále dospěl k šťastnému konci a vyrovnání se s traumaty z dřívějška.

28.04.2015 4 z 5

Podle nových pravidel Podle nových pravidel Tilly Bagshawe

Zdařilý pokus navázat na sheldonovský příběh, děj má spád a je propracovaný, postavy dobře vykreslené, rozhodně se jedná o důstojné pokračování Mistrovské hry.

20.03.2015 4 z 5

Netopýří muž Netopýří muž Jo Nesbø

Po Sněhulákovi,Lovci lidí a Levhartovi jsem sáhla po autorově prvotině a přiznávám bez mučení, nedočetla jsem..Došla jsem do poloviny a stále čekala, že mě příběh vtáhne,ale marně..? Chování Harryho Hole mě tentokrát vůbec nezaujalo, ani jeho australský kolega a upřímně,vlastně mi ani nevadilo, že jsem se nedozvěděla pachatele..Každopádně na Nesba nezanevřu, zkusím další z jeho novějších děl..

20.03.2015

Zapomeň na minulost Zapomeň na minulost Katarína Gillerová

Čtivý ženský příběh o minulosti,která ovlivňuje hrdinčin současný život i život její matky - smrt otce i sestry, narušené vztahy s blízkými příbuznými, nezodpovězené otázky..to vše je třeba postupně vyjasnit,aby mohla pokračovat dál smířená a vyrovnaná s tím, co se stalo.

28.01.2015 4 z 5