Toňula komentáře u knih
Originální způsob vyprávění v podání hrdinky Maud, hledající svoji přítelkyni Elizabeth , v čemž jí brání zapomnětlivost a současně vzpomínající na marné hledání sestry Sukey, která se v minulosti ztratila. Zajímavý příběh s neméně zajímavým vyústěním.
Působivý, roszsáhlý a čtivý román mapující osudy sourozenců a jejich blízkých na pozadí historických událostí Afghánistánu, země, která pro mě osobně je hodně exotická. Tím zajímavější pro mě bylo sledovat příběhy jednotlivých postav a zároveň se dovídat o mentalitě tohoto národa.
Čtivý milostný příběh, odehrávající se ve dvou časových rovinách, ale na Sparkse trochu málo propracovaný co se týče myšlenek a jednání hlavních hrdinů. Za přečtení stojí,ale kvality některých jeho starších děl nedosahuje.
Asi zatím nejlepší, co jsem od autorské dvojice četla. Příběh měl spád, držel čtenáře po celou dobu v napětí, neměl žádná hluchá místa, propracovaný, čtivý, napínavý od začátku do konce. Taky komisař Linna tu měl o lidštější podobu, získal si ještě více moje sympatie a už těď jsem zvědavá na další knihu.
Trochu slabší než ostatní z autorových knih, přesto čtivý příběh dvou osudových lásek, jedné z minulosti, druhé současné, které se v jednom okamžiku protnou.
Opět zajímavá kniha mé oblíbené autorky, podobně jako u Vypravěčky kombinuje vyprávění hlavních postav, zpracovává originální téma chování a života slonů a lidí,kteří o ně pečují a zasvětili jim život. Celkově mě však tolik neoslovila jako předchozí knihy, také závěr,i když překvapivý,mě docela zklamal, jsem spíše realista, tak jsem věřila nějaké logické vyústění příběhu..
Knihu jsem četla již před nějakou dobou, ale dodnes si pamatuju, že mě velmi oslovila jak příběhem, tak líčením drsné přírody a útrap, které hrdinové museli překonávat
Opět lidský příběh řešící věčný boj člověka s nevyléčitelnou nemocí, bezmoc i naději, vítězství i prohry lékařů, jejichž úsilí ne vždy bývá korunováno úspěchem. Knihy Henryho Denkera snad nemohou nikdy zklamat, jediné,co mě mrzí, že jsem je již téměř všechny přečetla.
Příjemné čtení na zimní večery, jen mi tam chybělo víc hlubších momentů, které jsem v mnoha Sparksových knihách nalezla
Tak jsem objevila dalšího pozoruhodného autora,tedy autory, jejichž knihy mají spád, ačkoliv jejich děj je spletitý a vystupuje v něm velké množství postav. Hypnotizér mě možná zaujal více, ale Paganiniho smlouva rozhodně stála za přečtení a ráda sáhnu po dalším případu J.Linny.
Další z lidských příběhů řešící téma vztahu rodičů a adoptovaného syna, který musí bojovat s depresívními stavy,zděděnými po biologické matce. Adoptivní rodiče tak čeká nelehký úkol -být oporou chlapci,který není jejich,ale kterého přesto milují. Zejména otec,který se více věnuje práci než synovi, musí přehodnotit svůj dosavadní život a uvědomit si, co je pro něj v životě nejdůležitější.
Příběh odehrávající se z velké části u soudu řeší otázku viny člověka,který byl donucen stát se vrahem,protože muž zodpovědný za smrt jeho dceru vinou špatného soudnictví unikl trestu. Ačkoliv se k vraždě přiznal, jeho advokát bojuje za jeho osvození, protože cítí,že spravedlnost je na straně obžalovaného. Další z pozoruhodných Denkerových příběhů řešící lidská morální dilemata.
Jodi Picoultová patří k mým oblíbeným autorům,tak jsem ze zajímavosti šáhla po knize,která u nás od ní vyšla jako první. Příběh mě nezklamal, i když byl trochu přímočarejší a sladkobolnější než její další knihy,přesto měl hloubku a opět nutil k zamyšlení,tentokrát nad tím,co všechno jsme pro lásku schopni obětovat a jak tato oběť může změnit celý náš další život.
O malinko slabší než ostatní autorčiny knihy, ale přesto zajímavý příběh. Opět kombinuje pátrání po pachateli vraždy s osudy hrdinů-členů gotlandského policejního sboru a též novináře Johana, jehož životní příběh se neustále vyvíjí a prolíná do právě probíhajícího vyšetřování.
Knihy Rosie Thomasové vždy obsahují příběh zasazený do netypického a pro nás většinou exotického prostředí,které autorka dokáže poutavě vykreslit. Díky Kašmírovému šálu jsem se dozvěděla více o Indii,o mentalitě lidí, kteří tam žijí a také o kráse tamní krajiny. Milostný příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách plynul trochu rozvláčněji, ale přesto zůstal zajímavý díky rozmanitosti postav a jejich pozoruhodných osudů.
Další ze Sparksových příběhů o podivnostech lidského života, o náhodě, která svedla dohromady dva lidi, aby v sobě našli spřízněnou duši a aby vzájemně obohatily svůj život o lásku, ve kterou už nedoufali.
Čtivý příběh, který,stejně jako většina autorčiných příběhů, prolíná minulost s přítomností,aby ve finále dospěl k šťastnému konci a vyrovnání se s traumaty z dřívějška.
Zdařilý pokus navázat na sheldonovský příběh, děj má spád a je propracovaný, postavy dobře vykreslené, rozhodně se jedná o důstojné pokračování Mistrovské hry.
Po Sněhulákovi,Lovci lidí a Levhartovi jsem sáhla po autorově prvotině a přiznávám bez mučení, nedočetla jsem..Došla jsem do poloviny a stále čekala, že mě příběh vtáhne,ale marně..? Chování Harryho Hole mě tentokrát vůbec nezaujalo, ani jeho australský kolega a upřímně,vlastně mi ani nevadilo, že jsem se nedozvěděla pachatele..Každopádně na Nesba nezanevřu, zkusím další z jeho novějších děl..
Čtivý ženský příběh o minulosti,která ovlivňuje hrdinčin současný život i život její matky - smrt otce i sestry, narušené vztahy s blízkými příbuznými, nezodpovězené otázky..to vše je třeba postupně vyjasnit,aby mohla pokračovat dál smířená a vyrovnaná s tím, co se stalo.