Toňula komentáře u knih
Jako milovnice Agathy Christie oceňuji tento podrobný a pozoruhodný životopis přinášející plno nových informací a pohledů nejen na její tvorbu ,ale i na ni samotnou.
Zajímavý, lidský příběh,ve kterém se prolíná více časových rovin, z nichž především ta historická je pozoruhodná, stejně jako vypravěčka Alžběta,která sympatiemi předčí současnici Ninu.
Dojemný příběh odehrávajíci se ve dvou časových rovinách a sledující osudy dvou žen , babičky a vnučky, obě hledající ve svých nelehkých životech štěstí a především lásku.
Shari Lapena je má oblíbená autorka a vlastním všechny její knihy. Tato poslední opět nezklamala - čtivá, napínavá, plná falešných stop,postupně gradující do překvapivé pointy . Znáte dobře své sousedy? Každý něco skrývá..
Pozoruhodný detektivní román se zajímavým námětem, sympatickou dvojicí vyšetřovatelů a pestrou směsí lidských charakterů a osudů, které se potkávají v malé vesnici v pohraničí. Je zřejmý autorčin cit pro vykreslení lidských slabostí i budování napětí při postupném odhalování skryté pravdy. Bravo!
Přečetla jsem dosud všechny autorčiny knihy,které jsou takovým pohlazením na duši. I Paní ze severu je milým, lidským románem se sympatickou hrdinkou a zajímavým příběhem .Těším se na pokračování.
Po delší pauze po sérii s Erikou jsem se vrátila k mému oblíbenému Robertu Bryndzovi. Rozhodně nezklamal, hrdinka Kate stejně sympatická jako předchozí vyšetřovatelka - opět inteligentní a vnímavá ženy vědoma si svých chyb,přesto silná a milující. Zajímavý, napínavý a velmi čtivý příběh, jen té brutality bych uvítala méně.. Uvidíme, co dalšího přinese další kniha s Kate v hlavní roli.
Po delší době příjemné setkání s Marií Výrovou ve třech detektivních povídkách, které jsou stejně jako předchozí romány Michala Sýkory čtivé díky autorově schopnosti plasticky popsat nejen prostředí, ale především různorodost lidských povah. Velká spokojenost.
Stejně jako předchozí kniha autorky čtivý ,lidský příběh odehrávajíci se ve dvou časových rovinách a vyprávěný dvěma hrdiny knihy - otcem a dcerou, která teprve po otcově smrti odkrývá jeho povahu a objevuje zemi,kde našel lásku.
První kniha,kterou jsem od autorky četla, mě zaujala především tématem,jednoduchým a přesto zajímavým způsobem vyprávění a také hloubkou příběhu. Stojí za přečtení..
Zpočátku jsem byla trochu na rozpacích, proč všichni knihu tak opěvují,ale vyprávění začalo pěkně gradovat a postupně mě pohltilo a nutilo rychle dočíst až k nečekanému rozuzlení.
Takové oddechové čtení na zimní večery.. Neurazí, ale hlouběji nezasáhne..
Ve srovnání s Podbrdskými ženám se mi jevil tento román o něco slabší, trochu mi vadily skoky v ději a změny vypravěče,které mi jinak spíše vyhovují.Tady to bylo trochu zmatené..celkově ale zajímavé téma a pro mne i nové informace o hotelu a jeho historii,což oceňuji.
Kniha zajímavá, určitě to není snadné čtení vzhledem k častému střídání vypravěčů a časových období, což mi docela komplikovalo zážitek z četby, ale přesto musím ocenit originalitu a hloubku autorčina vyprávění a schopnost barvitého líčení prostředí děje..
Historický román z období války ,ve kterém je vše - láska,tajemství, napětí.. Příjemně čtivý koktejl ozvláštněný líčením způsobů tvorby šifer a jejich odhalování.
Čtivý, docela napínavý krimi román s poměrně originální zápletkou, sympatickou vyšetřovatelkou a nečekaným koncem. Jen mě překvapilo,že je to již několikátý díl série..
Smutný příběh lásky odehrávajíci se ve dvou časových rovinách a viděný dvěma pohledy - krásné Sliny a její dcery. Pěkné, i když trochu depresívní čtení..
Další z pozoruhodných thrillerů mé oblíbené autorky - z počátku trochu pomalejší tempo vyprávění postupně pracuje, dva pohledy vyprávění podtrhují napětí až do překvapivého konce.
Další zajímavý případ inspektora Fawleyho a jeho týmu, napínavé vyšetřování rodinné tragédie s nečekaným rozuzlením. Autorka opět kombinuje různé způsoby vyprávění a promítá do něj osobní příběhy vyšetřovatelů, zkoumá motivy vedoucí k tomuto hroznému činu a odhaluje pozadí rodinných vztahů, aby nás do poslední chvíle udržela v nejistotě, kdo je skutečný viník.
Čtivý román z prostředí módy,ve kterém se prolínají osudy dvou žen. Na mě trochu moc komplikované odhalování původu hlavní hrdinky..