Toňula komentáře u knih
Knihy Diane Chamberlainové nedokážou zklamat, opět lidský příběh o síle mateřské lásky a o odvaze změnit život.
Stejně milá jako předchozí díl - čtivý, laskavý příběh se známými hrdiny, kteří od předchozího dílu ušli kus cesty a opět udělali nová poznání o sobě i o druhých.
Druhá kniha,kterou jsem od autorky četla, chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na její styl a způsob vyprávění (prolínání výpovědí postav s dějem,který předcházel), ale brzy jsem byla vtažena do děje a jen jsem si užívala příběh vyprávěný z několika úhlů pohledu. Zajímavá knížka, určitě sáhnu i po dalších.
Čtivá,oddychová, na mě trochu jednoduchý příběh, ideální na odreagování od starostí všedního dne.
Zatím nejlepší z Indridasonových knih,které jsem dosud přečetla, příběh propracovanější, napínavější, hrdinové na můj vkus trochu chladní a odtažití, zkrátka seversky chladní, ale nevadilo mi to.
Sparks mě opět nezklamal, příběh čtivý, nejen o prohlubování vztahu mezi hlavními hrdiny, kteří pochází z různých prostředí a jsou odlišných povah, přesto svým způsobem podobní v hledání místa v životě a lásky,ale též s prvky napětí a tajemství.
Nakonec jsem dala 4 hvězdičky, ačkoliv jsem váhala, po předchozích knihách jsem čekala další hluboce lidský příběh, tento mi připadal trochu plytší, ale přesto mě oslovil a zaujal, protože od poloviny nabyl na zajímavosti a propracovanosti.
Ne že by to byla úplná bomba, ale příběh měl spád, hvězdička navíc je za vyprávění z několika úhlů pohledu, které je pro autorku typické a které se mi líbí, protože obvykle zdůrazní rozdílnost hlavních postav. Samotný děj je mírně překombinovaný, obzvlášť v závěru, jak už tu bylo řečeno, ale přesto jsem byla čtenářsky spokojena a určitě sáhnu i po dalších autorčiných knihách.
První kniha, kterou jsem od autorky četla, zajímavý příběh, který měl spád, zvlášť, když byl vyprávěn ze tří úhlů pohledu hlavních hrdinek.
Jsem ráda, že jsem před časem objevila tuto autorku, jejíž knihy jsou plné lidskosti a pochopení pro lidské slabosti, které nám dokážou zkomplikovat život. Stejně tomu bylo i v tomto příběhu , kde všichni hrdinové trpí pro své chyby z minulosti, ale dokážou se jim postavit, aby se jejich budoucí život stal lepším. Doporučuji
Na doporučení kolegů jsem si přečetla tuto prvotinu autora a potvrzuji spokojenost. Zajímavý příběh zasazený do pro mě trochu exotického prostředí severského ostrova a okolí. Vše korunovalo nečekané rozuzlení dramatického příběhu.
Nenáročný, čtivý příběh, ideální na dovolenou.
Další zajímavý případ Carla Morcka, příběh ženy, kterou společnost nespravedlivě odsoudila do role vyhnance a následky tohoto rozhodnutí, které se staly osudným pro několik dalších lidí.
Zajímavý, lidský příběh líčený očima několika postav, zpočátku mě trochu odrazovalo vulgární vyjadřování manžela hrdinky, ale jak děj plynul a postava se vyvíjela, odrazilo se to i v jeho projevu. Čtivá kniha s trochu sladkobolným závěrem, který mi ale nijak nevadil. Určitě sáhnu po dalších knihách autorky.
Působivý příběh o ztrátách a nalézání, o síle lidské lásky, která zůstává i přes to, že mozek postihla zákeřná Alzheimerova nemoc.
Další kniha, díky níž se Diane Chamberlainová se zařadila mezi mé oblíbené autorky. Opět silný příběh řešící traumata z minulosti, sílu partnerského vztahu, v nemž jeden z nich je upoután na invalidní vozík, sílu odpuštění a hodnotu přátelství.
Upřímně řečeno, po Knize vzpomínek a Není co ztratit jsem se těšila na další, podobně zajímavý a silný příběh a byla jsem hodně zklamaná. Pro mně to byl docela plytký příběh, hlavní hrdinka mě nijak nezaujala,situace s dětmi mi připadaly spíše trapné než směšné, škoda, musela jsem knihu odložit..
Po Sedmikráskách jsem sáhla po další knize v sérii, stejně jako první nezklamala, zajímavě vystavěný příběh, vyšetřování zločinu se proplétá s životními příběhy vyšetřovatelů, celek tak působí velmi lidsky a uvěřitelně.
Stejně čtivá kniha jako předchozí díl, pokračování životního příběhu zdravotní sestry potýkající se s problémy v rodinných vztazích i na pracovišti, přesto neztracející životní sílu a nadhled.
Trochu zklamání, první polovina knihy měla docela spád, ta druhá byla pomalejší a jakobych najednou četla úplně jiný příběh. No, uvidíme, co další Erlendur..