Toňula komentáře u knih
I já jsem byla poměrně zklamaná touto knihou, kterou jsem navíc zakoupila po přečtení Dívky ve vlaku a natěšená na podobně laděný příběh. Stejně jako ostatní jsem měla zpočátku problém s množstvím postav, s různými úhly pohledu vypravěče, ale také s překombinovaností děje. Z celé knihy jsem měla pocit, že si hraje na něco, co není - stylem vyprávění i příběhem, který ve své podstatě nijak zajímavý nebyl. Škoda..
Jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla. Silný příběh s kontroverzním námětem vyprávěný pohledem několika postav - hlavní hrdinky,zdravotní sestry Ruth, její obhájkyně a otce dítěte,které měla Ruth údajně zabít. Otázky viny, svědomí, morálky, rodičovské lásky, nenávisti a hlavně vlivu rasových předsudků ať už vědomého či nevědomého na naše chování k ostatním - vše v pozoruhodném vyprávění plném nečekaných zvratů, které nás nutně musí oslovit hloubkou myšlenek v něm obsažených. Smekám před autorčinou schopností zaujmout čtenáře téměř každou stránkou příběhu.
Číst knihy L. Pennyové je jako vracet se ke starým přátelům - známé prostředí, stejné postavy, jen jiný, netradiční zločin, který opět bravurně a s rozvahou řeší inspektor Gamache.
Čtivý, romantický příběh s historickým pozadím, přesně tak, jak jsme u autorky zvyklí. Určitě sáhnu po pokračování.
Čtivý příběh tří sester vyprávěný prostřední z nich, Karolínou, tou "nejméně zajímavou". Všechny prožívají svá trápení, životní výhry i prohry, řeší běžné starosti i nečekaná odhalení, Karolína navíc obohacena o zkušenost práce v cizině i zvláštního vztahu s cizincem, aby nakonec objevila lásku tam, kde ji nečekala.
Napínavý děj, tentokrát zasazený do pro mě poněkud exotického protředí ostrova, přesto mi více vyhovovalo české prostředí a čeští hrdinové.
Asi jsem již trochu zhýčkaná severskou krimi a psychologickými romány jiných autorů, ale na mně poněkud trivální a snadno předvídatelný příběh. Třetí hvězda je za oddych a šťastný konec, který mi ženy máme rády.
Co dodat ke knize D.Chamberlainové, mé oblíbené autorky..hluboce lidský příběh o různých podobách lásky, o slabosti i pochopení, empatii, smutku i radosti, vše citlivě zkombinováno a dovedeno do konce, který sice není happyendem, ale přesto dává naději do budoucna.
Po delší odmlce jsem se vrátila k Harry Holeovi a jeho dalšímu případu. Opět pozoruhodné čtení plné protikladů, falešných stop i nečekaných odhalení, napínavé od začátku do konce.
Čtivý,romantický příběh, trochu předvídatelný závěr,přesto spokojenost.
Na doporučení kolegyně jsem zkusila první z řady knih tohoto,pro mě neznámého autora. Z počátku jsem byla na rozpacích ze stylu vyprávění, který je spíše lyrickoepický, ale postupně mě zaujal právě svojí originalitou. Opravdu zajímavá severská krimi.
Opět příběh, který má originální zápletku, napínavý děj, ve kterém se prolínají osudy detektivů se samotným pátraním, dokonalá kombinace zajímavého vyprávění s psychologií postav vedoucí k nečekanému konci. Bude další případ dvojice Bergmanová-Recht? Byla bych pro všemi deseti.
Příběh protkaný tajemstvím, ve kterém se prolíná minulost se současností, překvapivá odhalení a nečekaná setkání, to vše je Ztracený slib, jehož přečtení rozhodně není ztracený čas.
Příjemná,čtivá kniha opět z prostředí Cornwallu, příroda opět dotváří kulisu příběhu dvou žen, každé z jiného prostředí,jiného věku a přesto je nakonec osud svede dohromady.
Každá z knih D.Chamberlainové je originál, který potěší hloubkou příběhu, lidskostí, chápavým přítupem k chybám a omylům v životě. Také tento příběh byl takový a je jen škoda, že už mi zbývá tak málo nepřečtených knih od této autorky.
V záplavě severských krimi potěší čtivá česká detektivka, kterou přesně tato kniha je. Promyšlená zápletka, napínavý příběh a překvapivý konec.
Zatím žádná z knih L.Meacham mě nezklamala,ani tato není výjimkou, dějově bohatý, čtivý příběh z amerického Texasu minulých let, prolínání osudů dvou hrdinů a jejich rodin na pozadí vzestupu ropného průmyslu.
Dosud jsem přečetla všechny autorčiny knihy a tato mi připadala asi nejslabší, námět zajímavý, ale to zpracování trochu chaotické..Vyprávění očima více postav mi vyhovovalo, jen samotný příběh mě natolik nezaujal.
Další z autorčiných čtivých historických románů, děj má spád, nechybí napětí ano romantika, skvělý na dlouhé zimní večery.
Stejně jako ostatním i mně připadala kniha velmi zvláštní, celkem originální téma i zpracování, akorát opravdu těžko uvěřitelné a úroveň vyprávění taková nevyvážená.. Místy myšlenkově velmi hluboké a jindy docela nudné a na konci až přitažené za vlasy..Předchozí knihy byly o dost lepší.