Toňula Toňula komentáře u knih

Nepřátelé a milenci Nepřátelé a milenci Simona Ahrnstedt

Knihu jsem si půjčila na doporučení kamarádky a byla jsem mile překvapena. Ačkoliv je děj zasazen do prostředí luxusu, nejde o plytkou romanci, ale o prokreslený příběh se stejně propracovanými charaktery. Má to spád, napětí, erotický náboj, romantiku, ideální mix pro nejen letní čtení. Určite sáhnu po dalším dílu.

18.07.2018 4 z 5

Tvůj báječný život Tvůj báječný život Liz Fenton

Příjemné překvapení, nevěděla jsem, co od knihy čekat a ačkoliv téma výměny životů není originální, přesto měl příběh něco do sebe a pohledy obou hrdinek na situaci přinesly několik silných momentů nutících k zamyšlení.

12.07.2018 4 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Další ze zajímavých knih oblíbené autorky, téma mi sice bylo trochu cizí, o koních moc nevím, ale příběh čtivý.

12.07.2018 4 z 5

Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Knihu jsem si půjčila na základě kladných recenzí zde a musím říct, že jsem byla příjemně překvapena. Čtivý příběh o rozplétání lží, deziluzi i naději v příběhu ženy, která po nečekané smrti manžela zjišťuje, že se provdala za člověka, který nebyl tím, kým se zdál. Postupné odhalování pravdy je sice bolestné, ale přesto svým způsobem očistné a Eva dostává šanci na nový život a snad i vztah..

25.06.2018 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Opět čtivý, napínavý příběh se sympatickou vyšetřovatelkou, rešící případ, v němž hlavní roli hrají stíny z minulosti a vyrovnávání se s nimi, do toho její osobní trauma z dřívějška, zkrátka další Bryndzova povedená krimi stojící za přečtení.

20.06.2018 4 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Neznám Panství Downton, ale Panský dům mě nezklamal - osudy bohaté rodiny proplétající se s příběhem služebné, historické pozadí, láska, nedořešená minulost ovlivňující přítomnost, rozdílnost povah jednotlivých hrdinů, to vše dohromady tvoří čtivý příběh.

13.06.2018 4 z 5

Jarní mrtví Jarní mrtví Mons Kallentoft

Po mírném zklamání v předchozím díle opět spokojenost-Malin se snaží být lepší matkou, odolává démonu alkoholu a nadto řeší poměrně komplikovaný případ smrti dvou děvčátek, to vše proloženo lyrickými pasážemi promluv mrtvých. Kallentoft je bezesporu zajímavý autor píšící netradiční krimi.

13.06.2018 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Lehké zklamání, po autorčině prvotině jsem čekala něco podobně napínavého a překvapivého, ačkoliv, abych nekřivdila, závěr byl nečekaný a kniha čtivá..Ale jak bylo zmíněno v předchozích komentářích, žádná z postav mě neoslovila, proto celý příběh ve mně nezanechal nic hlubšího, škoda..

04.06.2018 3 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla..Zdánlivě jednoduchý příběh, který postupně nabývá na hloubce, Eleanořina postupná proměna je jako vylíhnutí motýla z kukly, nenásilná, přesto okouzlující..Jakoby teprve teď otevřela oči a viděla, o co v životě přicházela. Skvělé!

30.05.2018 5 z 5

Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Mám ráda autorčiny knihy a ani tato mě nezklamala, opět řeší problémy mladé hrdinky, prolíná současnost s minulostí, jejíž důsledky ovlivňují hrdinčin nynější život, zejména nejasné vzpomínky na matku. Příjemné odbočení od detektivek a thrillerů, které se u mě v poslední době těší takové oblibě.

28.05.2018 4 z 5

Znám tajemství Znám tajemství Tess Gerritsen

Přečteno během několika dní, napínavé, čtivé, stejně jako všechny předchozí knihy mé oblíbené autorky.

22.05.2018 5 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Po Dívce v ledu další velmi čtivá detektivka se sympatickou hlavní hrdinkou. Opět příběh plný napětí, který nutí číst dále, odkrývat tajemství z minulosti a sledovat stopy vedoucí k odhalení pachatele (sice trochu dříve než jsem čekala), přesto nelituji a již čekám na další díl série.

22.05.2018 4 z 5

Pohodlné lži Pohodlné lži Randy Susan Meyers

Připojuji se ke kladným ohlasům na tuto knihu, lidský, uvěřitelný příběh vyprávěný pohledem několika postav, řešící problémy, se kterými se potýká téměř každý z nás - otázka důvěry, zklamání, lásky mateřské i partnerské, vlastního seběvědomí i nejistoty. Škoda, že nevyšlo více autorčiných knih, její styl mi naprosto sedí..

16.05.2018 4 z 5

Podzimní vražda Podzimní vražda Mons Kallentoft

Styl psaní Monse Kallentofta není jednoduchý, i v případě tohoto románu si musí čtenář zvyknout na "lyrické" pasáže promluv mrtvých a na básnické obraty ve vyprávění. Kniha není špatná, děj zajímavý a napínavý, jen pasáže s Malin mě trochu doháněly k šílenství - její neustálý boj s alkoholem a sama se sebou docela kazil můj celkový dojem z knihy. Ale rozhodně stojí za přečtení a já doufám, že v příštím díle se Malin vzpamatuje a začne se chovat více profesionálně.

09.05.2018 3 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knihu jsem přečetla jedním dechem, děj má spád a napětí, hrdinka je sympaticky lidská, žena s chybami i silnými stránkami, postupně rozplétající záhadu smrti "dívky v ledu". Už se těším na další případ Eriky Fosterové..

09.05.2018 4 z 5

Listen To My Heart: Moje láska k životu Listen To My Heart: Moje láska k životu Helena von Zweigbergk

Již od mládí jsem posluchačkou Roxette, proto jsem se toužila dovědět více o životě Marie Fredriksson. Zajímává, osobní zpověď kombinující vzpomínky na dětství, hudební počátky a vzestup v kariéře a boj se zákeřnou a vážnou nemocí a jejími důsledky na život jak osobní, tak profesní.

09.05.2018 4 z 5

Manželské nehody Manželské nehody Randy Susan Meyers

Kniha autorky, kterou jsem dosud neznala, mě příjemně překvapila. Mám ráda styl vyprávění pohledem několika postav, v tomto případě tří stěžejních - Maddy, která se zotavuje z těžké autonehody, na které má podíl její manžel Ben, další z vypravěčů, a dcery Emmy, která je nucena postarat se o domácnost a mladší sourozence a současně řešit své vlastní problémy spojené s dospívaním. Příběh se zabývá otázkami, se kterými se potýká každý z nás - otázkou důvěry,pochopení, zklamání, sobectví ve vztahu a naopak otázkou, kam až můžeme zajít v toleranci chyb toho druhého na úkor ztráty vlastního já..

26.04.2018 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Opět hluboce lidský příběh spojující v sobě osudy několika postav na pozadí měnící se doby. Několik generací mužů i žen spjatých s malým hotýlkem, řešící stejně jako všichni ostatní životní vítězství i prohry.

25.04.2018 4 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Rozsáhlý, čtivý román, od kterého se nelze odtrhnout a ve kterém naleznete opravdu vše - lásku,jak mileneckou, tak rodičovskou, smutek, bolest, utrpení i odpuštění, smíření i naděje. Doporučuji.

17.04.2018 4 z 5

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Přečetla jsem na doporučení kolegyně, napínavá detektivka se sympatickou hlavní postavou, příběh měl spád a pomaličku gradoval k překvapivému závěru,rozhodně zajímavé, i když lehce mrazivé čtení.

06.04.2018 4 z 5