Toňula Toňula komentáře u knih

Cizinec z Cornwallu Cizinec z Cornwallu Liz Fenwick

Příjemné čtení, příběh dvou žen na pozadí krásné cornwallské přírody, prolínání minulosti s přítomností formou zápisků starší z hrdinek. Nezklamala..

02.11.2016 4 z 5

Soukromé vztahy Soukromé vztahy Diane Chamberlain

Pěkný příběh plný lidskosti o vztahu a hledání se dvou lidí, kteří se milují, ale musí projít nelehkými situacemi, aby pochopili, že jeden bez druhého prostě nemohou žít.

25.10.2016 4 z 5

Za bílého dne Za bílého dne Mary Higgins Clark

Další ze čtivých a napínavých příběhů M.H.Clark. Děj měl spád, napětí, jen trochu předvídatelné vyústění.

24.10.2016 4 z 5

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Velmi čtivý a docela neotřelý příběh, který nás od začátku drží v napětí. Jen závěrečné vyústění mi k hrdince nesedělo, ačkoliv po tom, jak se jí od začátků změnil život, se možná není čemu divit. Každopádně stojí za přečtení.

19.10.2016 4 z 5

Noc nad Reykjavíkem Noc nad Reykjavíkem Arnaldur Indriðason

Kniha nebyla špatná, děj byl srozumitelný, hrdina zatím trochu nemastný,neslaný, ale věřím, že v dalších dílech se o něm dozvím více. Klidná, příjemná detektivka, snad jen trochu studená, jako vítr ze severu..

13.10.2016 3 z 5

Minuta na rozloučenou Minuta na rozloučenou Hana Marie Körnerová (p)

První kniha, kterou jsem od této autorky četla a mohu říci, nijak zvlášť mě neoslovila. Příběh byl čtivý, ale hrdinové jaksi plošší a prvoplánoví,příběh docela plytký.. No, asi jsem si napoprvé nevybrala nejlépe, autorka prý nepíše špatně, tak uvidíme..

10.10.2016 3 z 5

Zátiší s kousky chleba Zátiší s kousky chleba Anna Quindlen

Souhlasím s tím, že kniha je pro přemýšlivější čtenáře, autorka hodně používá přirovnání i metafory, ale i přesto se mi četla dobře a příběh mě zaujal tím, jak se snaží hledat drobné zajímavosti a mimořádnosti lidského života na příběhu stárnoucí fotografky, která nečekaně nalézá lásku a prozumění tam, kde je ani nečekala.

10.10.2016 4 z 5

Krutá volba Krutá volba Diane Chamberlain

Po Dvojím životě jsem sáhla po další knize autorky a opět jsem nebyla zklamaná. Čtivý, lidský příběh o hrdince řešící velmi těžké dilema. Je pronásledována stíny minulosti, které ji v určitém momentu dostihnou a musím se jim zodpovědně postavit.

07.10.2016 4 z 5

Nejtěžší zkouška Nejtěžší zkouška Henry Denker

Opět hluboce lidský příběh z lékařského prostředí řešící konflikt moci a cti, upřímnosti a přetvářky, slabosti i statečnosti a v neposlední řadě tu hraje velkou roli i láska, jak mezi mužem a ženou, tak mezi dcerou a rodiči.

05.10.2016 4 z 5

Návrat do Rothschildovy aleje Návrat do Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

Trochu jiné počtení, které nás vrací do těžké poválečné doby v Německu a líčí další nelehké osudy rodiny Sternbergových. Pro mě docela poučná kniha, psaná zajímavých stylem, přesto čtivá.

03.10.2016 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Další pozoruhodný případ Carla Morcka, příběh má svižné tempo, nepostrádá opět napětí ani překvapivé momenty, i přes rozsáhlost knihy jsem ji přečetla za pár dní a mohu opět jen doporučit..

02.10.2016 4 z 5

Poirot a já Poirot a já David Suchet

Jako milovnice příběhů Agathy Christie jsem si s chutí přečetla vyprávění nejlepšího hereckého představitele Hercule Poirota - Davida Sucheta, který poutavě líčí vznik a okolnosti všech filmových adaptací podle jejích děl. Přidává své postřehy a zmiňuje i jiné role,které v tu dobu hrál a které ovlivňily jeho hereckou tvorbu.

26.09.2016 4 z 5

Kam se poděla Elizabeth Kam se poděla Elizabeth Emma Healey

Originální způsob vyprávění v podání hrdinky Maud, hledající svoji přítelkyni Elizabeth , v čemž jí brání zapomnětlivost a současně vzpomínající na marné hledání sestry Sukey, která se v minulosti ztratila. Zajímavý příběh s neméně zajímavým vyústěním.

26.09.2016 4 z 5

Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

Další zajímavý případ tohoto gentlemanského komisaře s poetickým cítěním, tentokrát zasazený do netypického prostředí lesního penzionu, kde jak hosté,tak personál skrývají nějaká tajemství z minulosti a ty vyplouvají na povrch při pátrání po vrahovi mladé ženy, jedné z hostů. Každý díl série je jen lepší, už teď se těším na další.

22.09.2016 4 z 5

S láskou tvá S láskou tvá Patricia Scanlan

Knihy Patricie Scanlan mám ráda pro lidskost jejích příběhů, laskavost a pochopení hrdinek, které ačkoliv v životě chybují, dokážou se obvykle ze svých chyb poučit a najít sílu navzdory neštěstí nebo smutku jít dál. I tento dojemný, možná trochu sentimentální příběh tří žen je takový a rozhodně stojí za přečtění.

19.09.2016 4 z 5

Provokatér Provokatér Karin Fossum

Pozoruhodný psychologický román, který je zajímavou sondou do myšlení člověka poznamenaného nešťastným dětstvím, zamyšlením, jak snadno lze změnit relativně poklidné lidské životy a nenávratně narušit mezilidské vztahy. Škoda,že u nás nebylo vydáno více autorčiných děl..

15.09.2016 4 z 5

Na viděnou Na viděnou Mary Higgins Clark

Další povedená Clarková, příběh má spád, napětí, nepostrádá milostnou zápletku, vnitřní monology postav a graduje k překvapivému konci.

12.09.2016 4 z 5

Dvojí život Dvojí život Diane Chamberlain

Netradiční, velmi čtivý příběh prolínající vyprávění několika postav, který udržuje čtenáře v lehkém napětí, jak to tedy vše doopravdy bylo. Knihu jsem přečetla za pár dní, neboť jsem byla zvědavá na závěrečné vyústění. Opravdu povedené dílo autorky, kterou jsem tímto pro sebe objevila a určitě sáhnu i po dalších románech.

12.09.2016 4 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Tess Gerritsen opět nabízí napínavý příběh, který se částečně odehrává v exotickém prostředí Afriky, nechybí překvapivé zvraty i pohled do osobních životů hlavních hrdinek, další z povedených děl autorky.

05.09.2016 4 z 5

Aféra v Cornwallu Aféra v Cornwallu Liz Fenwick

Příjemné čtení, opět zasazené do osobité krajiny Cornwallu, kombinuje tajemství, historii a milostný příběh.

03.09.2016 4 z 5