Toňula komentáře u knih
První kniha, kterou jsem od této autorky četla, a musím říct, že jsem byla naprosto spokojená. Zajímavý příběh vyprávěný pohledem každého z hrdinů, nechybí lidskost, vášeň, láska,zkrátka ideální koktejl, který stojí za přečtění.
Čtivý příběh, i když souhlasím, že trochu předvídatelný, přesto jsem se nenudila, protože styl vyprávění J.Fieldingové mi sedí.
Po předchozích příbězích jsem nemohla vynechat ani Stalkera, opět Kepler nezklamal, příběh měl spád, spoustu zajímavých momentů i překvapivý závěr.
Čtivý, lidský příběh o nelehkém osudu jedné ženy, která se musela těžce probíjet životem, přesto se vždy dokázala vzchopit a pokračovat dále, aniž by se musela zpronevěřit vlastní cti.
Trochu slabší, hlavně vzhledem k množství postav, ve kterých jsem se poněkud ztrácela, ale příběh zajímavý a napínavý.
Ani druhá autorčina kniha nezklamala, lidský příběh o hledání a nalézání vztahu k otci, o důležitosti odpuštění a síle vzepřít se násilí a sobeckosti a hlavně o lásce..
Zajímavá prvotina, děj měl spád a držel čtenáře v napětí. Určitě sáhnu po další autorčině knize.
Příjemné, oddechové čtení o důležitosti jednoduchých věcí v našem životě, o maličkostech, které potěší a vztazích, které mají či nemají smysl.
V poslední době jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Silný příběh, který se skládá jako mozaika z vyprávění hlavní hrdinky a jejích nejbližších, prolínání více časových rovin, více pohledů, ale hlavně plný lidskosti, síly přez nepřízeň osudu bojovat o lásku i štěstí nejen své, ale svých nejbližších.
Příjemné čtení, příběh dvou žen na pozadí krásné cornwallské přírody, prolínání minulosti s přítomností formou zápisků starší z hrdinek. Nezklamala..
Pěkný příběh plný lidskosti o vztahu a hledání se dvou lidí, kteří se milují, ale musí projít nelehkými situacemi, aby pochopili, že jeden bez druhého prostě nemohou žít.
Další ze čtivých a napínavých příběhů M.H.Clark. Děj měl spád, napětí, jen trochu předvídatelné vyústění.
Velmi čtivý a docela neotřelý příběh, který nás od začátku drží v napětí. Jen závěrečné vyústění mi k hrdince nesedělo, ačkoliv po tom, jak se jí od začátků změnil život, se možná není čemu divit. Každopádně stojí za přečtení.
Kniha nebyla špatná, děj byl srozumitelný, hrdina zatím trochu nemastný,neslaný, ale věřím, že v dalších dílech se o něm dozvím více. Klidná, příjemná detektivka, snad jen trochu studená, jako vítr ze severu..
První kniha, kterou jsem od této autorky četla a mohu říci, nijak zvlášť mě neoslovila. Příběh byl čtivý, ale hrdinové jaksi plošší a prvoplánoví,příběh docela plytký.. No, asi jsem si napoprvé nevybrala nejlépe, autorka prý nepíše špatně, tak uvidíme..
Souhlasím s tím, že kniha je pro přemýšlivější čtenáře, autorka hodně používá přirovnání i metafory, ale i přesto se mi četla dobře a příběh mě zaujal tím, jak se snaží hledat drobné zajímavosti a mimořádnosti lidského života na příběhu stárnoucí fotografky, která nečekaně nalézá lásku a prozumění tam, kde je ani nečekala.
Po Dvojím životě jsem sáhla po další knize autorky a opět jsem nebyla zklamaná. Čtivý, lidský příběh o hrdince řešící velmi těžké dilema. Je pronásledována stíny minulosti, které ji v určitém momentu dostihnou a musím se jim zodpovědně postavit.
Opět hluboce lidský příběh z lékařského prostředí řešící konflikt moci a cti, upřímnosti a přetvářky, slabosti i statečnosti a v neposlední řadě tu hraje velkou roli i láska, jak mezi mužem a ženou, tak mezi dcerou a rodiči.
Trochu jiné počtení, které nás vrací do těžké poválečné doby v Německu a líčí další nelehké osudy rodiny Sternbergových. Pro mě docela poučná kniha, psaná zajímavých stylem, přesto čtivá.
Další pozoruhodný případ Carla Morcka, příběh má svižné tempo, nepostrádá opět napětí ani překvapivé momenty, i přes rozsáhlost knihy jsem ji přečetla za pár dní a mohu opět jen doporučit..