Usire komentáře u knih
Kniha mě vtáhla hned od začátku. Řada humorných scén, ale i vážných témat působí realisticky (samozřejmě ne vždy). Krom závěrečné části, nemám co bych vytknut. Poslední kapitola je psána jakoby scénáristickým pojetím, a to mi vyloženě nesedlo.
Velké překvapení, naprostá většina povídek se mi líbila. Jsou to chytré a vtipné příběhy, které mají mnohdy i poučení. Rozhodně doporučuji k přečtení.
Kniha je rozhodně lepší než film (ten je také dobrý), protože přináší spoustu pohledů do Tibetské kultury, a to takřka celého spektra obyvatelstva. Velmi mne mrzí, že svět neudělal takřka nic pro to, aby se tato jedinečná společnost zachovala. Kdo ví, jak dlouho ještě vydrží tradice, které jsou již tak dlouho potírány, než bude vše zapomenuto a my se budeme moci o těchto lidech a jejich ojedinělé kultuře dočíst pouze od několika cestovatelů, které tam ani sami Tibeťané nechtěli. Ale právě díky nim, je k dispozici náhled doby s řadou fotografií a popisů.
Opětovně skvělé vyprávění, kde zápletka je jen trochu nepravděpodobná. Technické provedení vraždy je v pořádku, ale i tak se mi zdá, že vrah musel v mnoha ohledech strašně riskovat a mít pevné nervy. Knižní předloha v mnohém televizní tvorbu předčí.
Výborně zpracovaný náhled do rodinného klanu Corleonů. Vše je jen obchod a bezohlednost není vždy namístě, tak přesně tohle mi imponuje. Čirou vypočítavostí s pochopením, že krev není voda, a použitím vlastní inteligence, lze opravdu dosáhnout zásadního vlivu ve světě podsvětí, který je mnohdy zbytečně surový.
Tak jako jiní, jsem byl zprvu na rozpacích, ale příběh mě nakonec vtáhl a nutil pokračovat až do konce. Překvapivě velmi dobrá kniha, což jsem opravdu nečekal. Pravdou je, že některé části působí chaoticky a vyprávění je těžkopádnější.
Velmi rozporuplná kniha. Velká část je opravdu dobrá a má i nápad, ten zbytek je totální odpad se silnou pachutí recyklace z předchozích dílů, postavy se chovají zcela nelogicky a čtenář má chuť knihu hodit do ohně. Přijde mi, že hlavní hrdina Harry velkou část knihy nepoužívá ani mozek, ale jen instinkty, protože jeho dějová řešení jsou naprosto katastrofální.
Trochu zklamání, protože se děj nedrží kolejí z předchozích dílů, ale otevírá se nám celý nový svět. Je to místy dost plytké a nedomyšlené, ale kniha za přečtení stojí.
Parádní příběh, který byl v mnoha ohledech nevšední, ale na druhou stranu tu bylo také mnoho klišé. Rozhodně kniha stojí za přečtení a je to skvělý začátek ságy.
Zajímavě zpracované téma, ale něco mi chybělo. Neumím to definovat, ostatní knihy od Kinga mi přijdou lepší. Škoda ten závěr; chtělo by to pokračování nebo lepší ukončení.
Povinný studijní materiál každého středoškoláka a vysokoškoláka, který studoval botaniku. Ilustrace jsou nádherné a jde dobře vidět i charakteristika jednotlivých druhů rostlin, takže se opravdu hodí jako učebnice.
Tuto knihu mám rád hlavně pro její krásné fotografie doplněné o textovou část hned vedle. Už jako dítě jsem si v ní listoval a koukal se na všechny ty barevné minerály v rozdílných tvarech.
Další skvělé vyprávění o čaroději, který začíná být už jako člen naší rodiny. Objevují se mé oblíbené postavy a děj má opravdový spád a dobrou zápletku.
Zajímavý námět, vhodné tempo vyprávění a dobře zapamatovatelné postavy. Začátek je mírně slabší, ale po jeho překonání si už jen užíváte příběh.
Kniha, která není rozhodně pro každého. Prolíná se několik rovin a místy je to dost rozvleklé. Pro mnoho lidí to bude velmi těžké čtení, ale pokud to překousnou, budou nakonec odměněni velmi dobrým zážitkem.
Moje oblíbená sbírka hororů. Četl jsem ji ještě jako mladý školák a tenkrát mi to připadalo dost dobré. Po letech musím uznat, že výběr povídek je opravdu skvělý. Např. Specialita šéfkuchaře, je jedna z mých opravdu oblíbených, proto není divu, že byla i celkem úspěšně zfilmována.
Moje první kniha od Hawkinga a udělal jsem dobře. Knížka je psaná hlavně pro laiky, s mírným či žádným rozhledem v dané oblasti. Jsou zde předloženy zajímavé teorie, kam se může moderní fyzika vydat.
Pro mě trošku rozporuplné čtení. Některé části jsou výrazně lepší než jiné např. Cesta do Liliputu je poměrně velmi dobře napsaná.
Tak tohle mi opravdu sedlo. Přečetl jsem to snad na jedno posezení a začal se zajímat jak to bylo dál, rozbory postav atd. Jen mě mrzí, že není další pokračování, antických příběhů je celá řada.
Fiesta na mě nepůsobila tak silně jako Stařec a moře. Možná je to jen o zážitcích, které si já neumím jen přestavit a docením je až časem.