Usire komentáře u knih
Tak jako mnozí jiní, jsem očekával něco více. Klasické dílo, které se dnes běžně používá ve filmu a je zpracováno ŽENOU, muselo být ve své době něco naprosto fantastického a zlomového. Bohužel s přibývajícím zubem času nestárne tak, jako jiné knihy, ale projevují se zde některé nešvary a závažná klišé. Z dnešního pohledu mi to přijde jako promarněná šance na naprosto úžasné nadčasové dílo.
Celkem slušná kniha detektivních případů. Osobně se mi líbil nejvíce Ohni hoř, ale je to zcela subjektivní hodnocení. Začátky jednotlivých příběhů byla dost nezáživná čast, ale poté se příběhy rozvinuly a konečně bylo o co stát. Rozuzlení všech případů byla dokonalá záležitost.
Asi nejslabší kniha Haileyho. Děj ale není tak špatný, je uvěřitelný, jen hlavní hrdina není tak kladný jak jsme zvyklí. Mnoho věcí je platno dodnes, např. zájmy velkých firem vs. ochrana životního prostředí, novinářská senzacechtivost atd.
Nádherné fotografie, které jsou realistické, bohatý slovní popis a mnoho dalšího dělá z této knihy velmi ceněný kousek.
Poměrně dobře napsaná knížka s pěkným vizuálem. Přínosné jsou i další obrázky na vnitřním přebalu.
Zpracování je naprosto luxusní a dělá na mě asi největší dojem. Jednotlivé fotografie a popisy jsou díky svým detailům a rafinovanosti velmi působivé.
Období druhé světové války je u mnohých žáků neoblíbeno. Kniha toto období předkládá v dobře srozumitelné formě s řadou obrázků. V mnohém ji vnímám lépe, než leckterou učebnici dějepisu.
Jedna z mála knih, která nabízí i mapy rozšíření jednotlivých dřevin.
Luxusní kniha hlavně v to, že nabízí obrazovou část, kde jsou uvedeny nepřekonatelné kresby s detailem.
Jako numismatik (laik) se mi kniha líbí, a to hlavně tím, že mým dětem mohu přiblížit krásu mincí a bankovek. Kniha je velmi barevná s celou řadou zajímavostí.
Je to takový bestiář ze světa HP. Trochu jsem očekával více, protože Famfrpál v průběhu věků mi přišel o dost lepší.
Hermionina kniha pohádek, kterou si chtěl přečíst snad každý. Jen mě mrzí, že jich jen 5! Nicméně příběhy samotné jsou velmi čtivé.
Asi nejlepší díl série o HP. Děje se tu tolik věcí najednou, že mi ten svět už přijde opravdový. Kdo neuronil slzu nad koncem knihy?
Není to horor, spíše psychologické drama. V USA je obrovský hype kolem tohoto díla, ale já to tak necítím. Myslím, že King má mnohem lepší knihy než Carrie.
Moje prvotina od Asimova a hned taková pecka. Jedná se o klasické rozvláčné sci-fi, tak jak ho měli čtenáři za starých časů rádi (já i dnes). Dnešní sci-fi mi moc nesedí, ale Asimovovy knihy jsou pro mě lépe přijatelnější.
Skvělá kniha. Je zde opravdu jednoduchá složitost, což mám na sci-fi moc rád. Příběh je originální a velmi dobře zpracovaný s řadou úchvatných detailů.
Vnímám to spíše jako doplněk k Draculovi. Některé povídky přesahují ostatní, ale vcelku kniha nenudí.
Přečteno po upozornění našeho češtináře na SLŠ. Nikdy bych nečekal, že takovéto dílo vznikne ve své prudérní době.
Ze začátku se mi kniha špatně četla, nebyl jsem zvyklý na takovouto češtinu. Nicméně jsem se přes to dostal a nakonec jseme se s ostatními spolužáky nějakou dobu takto vyjadřovali i mezi sebou. Jen mě mrzí, že kniha nepřenáší moc popisů poprav, ale je to spíše o myšlenkách a osobním životě samotného kata.
Knihu jsem četl na doporučení jednoho z profesorů na mé Alma mater. Rozhodně jsem neprohloupil. Kniha je zajímavým čtením s řadou nových informací a teorií.