Usire Usire komentáře u knih

Carrie Carrie Stephen King

Není to horor, spíše psychologické drama. V USA je obrovský hype kolem tohoto díla, ale já to tak necítím. Myslím, že King má mnohem lepší knihy než Carrie.

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Opět pomalý nájezd na příběh mnohé čtenáře může odradit, ale to je chyba. Pokud tomu dáte šanci, tak kniha je vážně skvělá.

Temná půle Temná půle Stephen King

Zajímavý námět, vhodné tempo vyprávění a dobře zapamatovatelné postavy. Začátek je mírně slabší, ale po jeho překonání si už jen užíváte příběh.

Ani sami bohové Ani sami bohové Isaac Asimov

Moje prvotina od Asimova a hned taková pecka. Jedná se o klasické rozvláčné sci-fi, tak jak ho měli čtenáři za starých časů rádi (já i dnes). Dnešní sci-fi mi moc nesedí, ale Asimovovy knihy jsou pro mě lépe přijatelnější.

26.01.2021 5 z 5

Fantastická cesta II – Místo určení: Mozek Fantastická cesta II – Místo určení: Mozek Isaac Asimov

Trošku těžkopádnější vyprávění s množstvím takových detailů, že mi to místy možná i vadilo. Nicméně kniha je vlastně skvělá s řadou vyjímečných myšlenek.

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Čapek mě vůbec nebavil, ale Asimov hraje na mou strunu. Další kniha, která nelze hodnotit jinak, než plným maximem.

Konec Věčnosti Konec Věčnosti Isaac Asimov

Skvělá kniha. Je zde opravdu jednoduchá složitost, což mám na sci-fi moc rád. Příběh je originální a velmi dobře zpracovaný s řadou úchvatných detailů.

Drakulův host a jiné povídky Drakulův host a jiné povídky Bram Stoker

Vnímám to spíše jako doplněk k Draculovi. Některé povídky přesahují ostatní, ale vcelku kniha nenudí.

To To Stephen King

Kniha, která není rozhodně pro každého. Prolíná se několik rovin a místy je to dost rozvleklé. Pro mnoho lidí to bude velmi těžké čtení, ale pokud to překousnou, budou nakonec odměněni velmi dobrým zážitkem.

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Kniha vyvolává divné pocity, a to je přesně to co čtenář (tedy já) chce. Děj má hloubku a je předložen ve velmi přijatelné formě.

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Mistrovské dílo Kinga, kvůli takovýmto knihám stojí ho číst.

Tichá hrůza Tichá hrůza Tomáš Korbař

Moje oblíbená sbírka hororů. Četl jsem ji ještě jako mladý školák a tenkrát mi to připadalo dost dobré. Po letech musím uznat, že výběr povídek je opravdu skvělý. Např. Specialita šéfkuchaře, je jedna z mých opravdu oblíbených, proto není divu, že byla i celkem úspěšně zfilmována.

26.01.2021

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Ani tři filmy nedokáží nahradit tuto jedinou knihu. O čem to svědčí? Ta kniha je nepřekonatelný úvod do celého světa Tolkiena. Jak vás vtáhne, budete jen hltat další knihy v rychlém sledu.

26.01.2021

Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Moje první kniha od Hawkinga a udělal jsem dobře. Knížka je psaná hlavně pro laiky, s mírným či žádným rozhledem v dané oblasti. Jsou zde předloženy zajímavé teorie, kam se může moderní fyzika vydat.

26.01.2021 5 z 5

Julietta čili Slasti neřesti Julietta čili Slasti neřesti Donatien Alphonse François de Sade

Přijde mi to o dost horší než Justina. Nad detailními popisy jen člověk kroutí hlavou.

26.01.2021 2 z 5

Justina aneb Prokletí ctnosti Justina aneb Prokletí ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Přečteno po upozornění našeho češtináře na SLŠ. Nikdy bych nečekal, že takovéto dílo vznikne ve své prudérní době.

26.01.2021 3 z 5

David Duchovny - Akta X - Pravda je tady David Duchovny - Akta X - Pravda je tady Paul Mitchell

Tuto knihu jsem si koupil, když jsem propadl sledování seriálové předlohy. Jsou zde uvedeny různé informace a fotografie, bohužel se to vztahuje jen k prvním sériím.

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Kniha mě neurazila, ale taky nijak zvlášť nenadchla. Vzhledem k hypu, který tato kniha má, jsem čekal něco víc.

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Jak to všechno vzniklo? Co bylo dál? Odkud byli? To jsou otázky po přečtení Hobita či trilogie Pána prstenů mnoha z nás. Tato kniha na mnoho odpoví a přidá mnoho dalšího.

25.01.2021

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Vynikající kniha, kterou jsem od dětství četl mnohokrát. Vlastně vzbudila můj zájem o historii.

25.01.2021