Usire komentáře u knih
Není to špatné, ale z pohledu současného čtenáře mi to přijde takové nedodělané. V podstatě se člověk moc nedozví a vše je takové těžko uchopitelné. Tato kniha rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu co Lem kdy napsal.
Rozhodně zajímavý námět. Kniha se dobře čte a člověk se tak může ztotožnit i s postavami. Trošku mi to připomíná knihy George Orwella, bohužel závěr mě moc nedostal. Klidně bych přidal ještě jednu nebo dvě kapitoly o tom, jaký byl návrat do post apokalyptického světa.
Kniha byla trochu zklamání, očekával jsem o dost více. Svíravý pocit při čtení se dostavoval opravdu jen minimálně a některé scény mi i vadily. Závěr jsem sice nečekal, ale ani mě nikterak neohromil.
Rozhodně zajímavé mysteriózní čtení. Cítil jsem hutnou atmosféru a napětí. Vůbec mi nevadil pomalejší rozjezd, právě naopak, pomohl mi vcítit se do daného prostředí. Mám rád záhady a tady mi to sedlo.
Epos z 2. tisíciletí př. n. l. popisuje dobrodružství Gilgameše, který nebyl (z našeho současného pohledu) hrdinou. Spíše naopak, byl despotický vládce, který trápil všechny své poddané, protože je vnímal jako méněcenné bytosti (toto mi evokuje současnou dobu, kdy hrstka vybraných lidí si myslí, že stojí nade všemi ostatními). Sám byl ovšem privilegovaný hovořit s bohy a dělat vše co si sám zamanul. Škoda, že se nezachovali všechny hliněné tabulky, třeba by nakonec došel poklidu a moudrosti.
Důstojné pokračování legendární Smrtky, ale trochu v jiném tempu. První polovina knihy je těžkopádná, a tak trochu zbytečně utahaná. Druhá naopak dostává pořádnou dávku akce, která vede až k epickému závěru druhého dílu.
Nemělo to takovou šťávu jako Předehra. Stárnoucí Hari Seldon mi moc nevadil jako jiným čtenářům, zato mi vadila jeho partnerka. V prvním dílu jí musíte milovat, ale zde se stává postavou, která opravdu leze na nervy. Závěr je tragický jako sám život, protože člověk během něho pomalu ztrácí lidi na kterých mu záleží až zůstane úplně sám v cizím neznámém světě.
RPG od tvůrců Příběhů impéria. Jedná se o hru kde hrajete za roli pilotů RAF v bitvě o Británii. Navíc existují dvě rozšíření, která jsou zdarma (PDF). Tyto rozšíření Vás zavedou na Dálný východ (Létající tygři) a do severní Afriky (Africké nebe).
Jsem na rozpacích. Jako hráč W3 je to zklamání, ale když se oprostím od hry a zapomenu, že příběh znám, tak to musím hodnotit více než kladně. Život Arthase je zajímavý a strhující hlavně pro nehráče. Pro ostatní je to již daleko horší, ale občas se člověk něco dozví, hlavně z jeho milostného vztahu s Jainou. Nic naplat, očekával jsem prostě daleko více.
Trošku smutné vyprávění o dracích. ze závěru knihy mi bylo smutno, ale život jde dál a my se musíme prostě přizpůsobit.
Příběh se mi líbil, škoda jen, že to dále nepokračovalo. Rozhodně mi tam chybí vývoj po návratu, jak to dopadlo s červy atd.
Skvěle napsané dílo, které má dlouhodobý přesah. Zajímavá zápletka jenž ústí do tísnivé atmosféry. Přijde mi, že se hlavní myšlenka knihy se v dnešní době stále recykluje v různých obměnách.
Upřímně jsem knihou víceméně zklamaný, protože jsem očekával něco jiného, lepšího. Film mi přijde lépe zpracovaný, než kniha, ale v knize je zase příběh drobátko jiný a i delší. Skvělý nápad na knihu, bohužel horší provedení. Nejvíce mi vadila Lex. Rozhodně její chování neodpovídalo daným situacím a nechce se mi věřit, že by jí nikdo prostě nepřetáhl, třeba lopatou.
Originální myšlení a argumentace. Kniha u které si člověk řekne, že na tom asi sakra něco bude.
Takřka vědecky pojatá kniha mi vysloveně seděla. Hutná atmosféra a neznámý patogen udělal knihu daleko lepší než tomu bylo u filmových adaptací.
Výborná kniha. když chápete úlohu politiky a náboženství, tak se může stát cokoliv.
Příběh ukazuje, že když si člověk něco usmyslí a položí se do toho, tak jeho práce není marná.
Skvělé vyprávění o Smrťovi a jeho učni. Nakonec, každý přece potřebuje přítele.
Tato kniha je odpad s velkým mediálním haló. Klišé se střídají s hloupými postavami a kdyby hlavní hrdina umřel někde v poušti, tak bych z toho příběhu měl možná i lepší pocit.
Pěkné zakončení putování prvního turisty Dvoukvítka a mága Mrakoplaše po Zeměploše. Snad to bude mít ještě pokračování v dalších dílech, protože po zavazadle se mi bude stýskat.